Моят първи VW... Golf MKV GTI

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
yovet0
Автомобил: MKV GTI
Двигател: 2.0 TFSI

Моят първи VW... Golf MKV GTI

Мнениеот yovet0 » Чет 22 авг 2013 11:13

Здравейте колеги, това ми е първи пост във този форум, но ето че дойде време и аз да се присъединя към вашият форум. Решил съм да купувам MKV GTI и се спрях на следната обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376899393494122&f1=details&slink=3st846 .
Това е първият ми VW който ще купувам, моля да изкажете мнения, понеже в понеделник ще ходя да го гледам и евентуално ще го купя ако всичко е наред. Дайте съвет за какво да внимавам при огледа на колата.

Предварително благодаря.

На 26.08.2013 колата беше вече моя, ето и няколко снимки от обявата по късно ще кача актуални снимки.

Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от yovet0 на Чет 29 авг 2013 15:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf MKV GTI обява.

Мнениеот dobrin » Чет 22 авг 2013 13:34

Ако си отделил 2000 лева за първоначално обслужване и застраховки, ако разход 9-15/100 и годишен данък 300+ лева не те плаши, това е твоят автомобил. Цената за мен е малко височка, но сигурно ще се спазариш.
Колегата vmalevski има такъв, той може да даде повече информация. Знам от него, че се сменят някакви помпи горе в главата за високото налягане на горивото, които могат да направят проблем и да се изяде вал.

Потребителски аватар
yovet0

Мнениеот yovet0 » Чет 22 авг 2013 13:39

Разходите по колата, са предвидени няма проблем, а и разхода на колата не ме притеснява. Най- големите ми притеснения са по двигателя на колата, и точно ако може да ми каже някой какви са особенностите и за какво трябва да се внимава. Дано колегата vmalevski види темата и сподели личният си опит.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 22 авг 2013 13:47

Колата мисля че се намира в Асеновград.. Понеже съм е мяркал няколко пъти..

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 22 авг 2013 13:56

На мен ми изглежда добра обявата. Цената за автомобил на 128000 км. и пълна сервизна история също е добра според мен. Закарай я в оторизиран сервиз да проверят дали наистина твърдението на продавача за сервизната история е вярно и да и направят една пълна диагностика.

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Чет 22 авг 2013 14:40

yovet0 написа:Разходите по колата, са предвидени няма проблем, а и разхода на колата не ме притеснява. Най- големите ми притеснения са по двигателя на колата, и точно ако може да ми каже някой какви са особенностите и за какво трябва да се внимава. Дано колегата vmalevski види темата и сподели личният си опит.

Здрасти колега,

предполагам Добрин е имал предвид мене.

Аз лично съм много доволен от автомобила като цяло, щом и разходите не те плашат, значи това е твоята кола. Иначе в момента и аз си продавам автомобила, но е с автоматични скорости, ксенон и има по-новата и по-добра навигация от въпросния от обявата. За сметка на това няма кожа. Цената според мене е справедлива, но наистина разходите ти след покупката ще са доста (данък, гражданска, каско, КАТ и обслужване), както Добрин е споделил.

Имах проблем, който ми излезе доста солено (над 2 000 лв, защото само Порше можеха да се справят с него). По принцип повечето сервизи не разбират от тези мотори, защото не са виждали много ФСИ-та като цяло. Има помпа за високото налягане на горивото, която се задвижва директно от единия разпределителен вал (на всмукателния вал), помежду им има един консуматив:

Изображение

Когато той се изяде и стигне до фаза 3 или 4, започва търкане на помпата във вала. Повечето хора не знаят за този консуматив (препоръчват смяната му на 60 000 км, но проверка с всяко масло, цената му е мисля към 80 лв.). Това се беше случило и при мене, наложи се смяна на вала (500+лв), бензиновата помпа (650+лв), както и други дребни според Порше части, на стойност към 400 лв. Отделно работа и тн. Това е единственото нещо с което съм имал проблем. Като цяло возията и вървенето на колата е страхотно за мен. Окачването е стегнато, но не те натоварва, мотора е пъргав и има страхотен звук. Лично аз съм решил да се разделя с нея защото карам доста и ще ми е по-изгоден някой дизел.

Ако си в София, мога да те повозя за да имаш база за сверяване на въпросния екземпляр.

Потребителски аватар
yovet0

Мнениеот yovet0 » Пон 26 авг 2013 16:56

Благодаря на всички за мненията. Въпросният Голф от обявата е вече мой. :love.vwclub

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 26 авг 2013 17:52

Един и същ почерк на сервизната книжка,а подписите различни :mhihi за 6 год е минала 117000км. за една 10000км.Ъгала на снимане не е коректен!Всички важни снимки са направени под ъгъл на колата.Нама как да се видят симетрията на дадени детайли!

Потребителски аватар
yovet0

Мнениеот yovet0 » Пон 26 авг 2013 18:17

Ами колата е закупена, съветите вече са излишни :). И да няма наистина забележки, за километрите утре може да дам повече инфо дали са реални след като се направи проверка.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 26 авг 2013 18:37

Честита да ти е!Дано нямаш проблеми!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 26 авг 2013 18:39

Честита придобивка колега, много лачена изглежда на снимките! Със здраве да си я караш! Дай някоя фото сесия по обстойно в детайли :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 26 авг 2013 19:32

Честито колега! Със здраве да си караш бегачката!

Нямаше ли как да провериш в представителство по VIN номера за сервизна история?

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 26 авг 2013 19:37

H2O написа:Честита да ти е!Дано нямаш проблеми!
:th_up

Потребителски аватар
yovet0

Мнениеот yovet0 » Пон 26 авг 2013 21:01

Абе то историята покрай закупуването на колата е един филм, мислех да го разкажа обстойно в тема за колата ама тука ще загатна малко :). Аз колата реално не съм я още виждал и всичко се занимава брат ми. Работя в чужбина(по- точно в момнета съм в Гърция), и отдаван търся точно такъв Голф, излезе обявата и нямаше как да пропусна. Колега от форума също, обяви неговият Голф за продажба, но с DSG кутия и тогава започна една дилема. Брат ми днес ходи до Пловдив да види колата и след 40 минутен разговор по телефона му казах да я плаща. Така си купих кола по телефона :). Утре колата отива до София за обслужване в Порше България, след което се прибира в гараж и ще изчака 2 месеца да се прибера и да се запознаем :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 26 авг 2013 21:16

Ами дано е била на късмет покупката тогава, зашото са си доста пари да се дадат за кола, без да се гледа в сервиз. :biggrin Все пак продавачът два пъти е написал за сервизната история в обявата, дано се окаже, че е вярно написаното.

Върни се в “Моят Volkswagen”