VW Golf 3 1.6 GT

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

VW Golf 3 1.6 GT

Мнениеот spar4o » Пет 14 фев 2014 15:41

Хайде обратно в сектата :Mr Green Fun
Тъй като продадох старата 2-ка а ми трябваше едтина количка се разтърсих за една 4-ка със 1.4/ 1.6 мотор нон е намерих читави. Но пък докато разглеждах, попаднах на това зверче.
ОТвътне и отвън колата е снежинка направо, като се имат впредвид следните неща
-предните колани не се прибират
-жабката е счупена
-ел. джама не се вдига левия
-колата прекъсва. КОгато е на едно място на свободна като дам газ - перфектно. Когато я прибирах от КАТ днесзабелязах че под товар започва да прекъсва. Какво можеда е това? горивен филтър, свещи!?
Ето и две снимчици да я видите, пък другите за по-нататък. :love.vwclub

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: VW Golf 3 1.6 GT

Мнениеот stefan4o » Пет 14 фев 2014 15:44

Честито, запазена изглежда. Относно прекъсването - може да е от немалко неща. Съветвам те да провериш състоянието на свещи-кабели, капачка на делко-палец. Ако имаш пари няма да е лошо да ги подмениш - един вид като първоначално обслужване да й направиш.Частите за тези коли не са скъпи, ако имаш добра отстъпка в някой магазин за жълти стотинки ще си я обслужиш.

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Чет 20 фев 2014 17:11

Музиката вече е свързана, само останаха още две среди отпред, и среди или високи отзад дасе добавят.

Изображение

...беше розово.... :death :icon_lol

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И малко консумативчета се смениха. РЕмъка и ролката бяха в добро състояние, ноп редпочетох да се сменях за да знам точна дата/километри на тяхната смяна

Изображение

Изображение

И две общи снимки

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 20 фев 2014 20:08

Готина е колата ! само едни фланци и нищо друго :th_up

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Пет 21 фев 2014 21:32

Честито возило колега,много безаварийни километри :th_up
п.п Аз имам такъв страшно съм доволен

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Нед 23 фев 2014 16:47

Малко мнения, колеги! Тъй като не харесвам хромът, ама въобше, предната решетка беше свалена, измита и боядисана в чер' мат :Mr Green Fun
Да ама ми се намираше малко Cast червено фолио и реших да сложа по една лентичка. Кажете, колеги, с лентите или без тях?
Възможнае и изработката на червени среди на капачките на джантите-вместо да е сиво около BBS надписа, ще бъде в червено, но неззнам дали пак ще е уместно. Дайте мнение ако може :th_up

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 23 фев 2014 16:56

Според мен без тях.

Потребителски аватар
joreto666
Автомобил: Vw Golf 5 plus
Двигател: BSE 2006

Мнениеот joreto666 » Нед 23 фев 2014 17:16

toshara написа:Според мен без тях.

:th_up

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Вто 25 фев 2014 16:28

От днес вече с нови свещи NGK 3-полюсни. КОлата се движи добре, не прекъсва, не е като одушена както преди, надявам се тва й положение да се задължи и за в бъдеще.
Обаче нормално ли е след 4к оборота например на 1-ва, 2-ра и 3-та да се развърта много добре? ЧУвството е горе долу все едно се включва Vtec-а при хондите- kick-а не е толкова голям де, но определено колата набира особено много.

bobek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobek » Вто 25 фев 2014 20:20

spar4o написа:От днес вече с нови свещи NGK 3-полюсни. КОлата се движи добре, не прекъсва, не е като одушена както преди, надявам се тва й положение да се задължи и за в бъдеще.
Обаче нормално ли е след 4к оборота например на 1-ва, 2-ра и 3-та да се развърта много добре? ЧУвството е горе долу все едно се включва Vtec-а при хондите- kick-а не е толкова голям де, но определено колата набира особено много.

Максималният ти въртящ момент е около 3800 до 4300 оборота, така че е напълно нормално в този диапазон да усещаш най-голямо ускорение. Тук можеш да видиш кривата -> http://rototest-research.eu/popup/performancegraphs.php?Flap=Graph&ChartsID=390

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Чет 27 фев 2014 15:26

Не, колега, нее от това. Тя колата върви след 4200 оборота нататък. Специално се загледах. А преди това е като спъната, ама много спъната.
НА втора в 2к оборота, давам газ до долу и стрелката на оборотите дори не прави усилие да започне да се вдига по-бързо.
Освен това като я карам супер бавно и мудно, до 2к оборота с 10 лева минавам едва 30км. НЕщо не е наред в двигателя но незнам какво.
НА диагностика ми казаха че грешка има единствено в зацепването на колелото дето се отнася до делкото и колата няма аванс. НО аз не им вярвам много на тези, защото се чудят от къде да дръпнат пари, което го доказаха пред мен.
ВЪзможно ли е да е от катализатора това недовървяне, или наистина колелото не е зацепено както трябва?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 27 фев 2014 16:56

Напълно е възможно да е от това дето са ти казали.При тоя модел ако има и малко разминаване и влиза в някъв шибан режим и не върви хич.Пробвай да му откачиш темп.датчик на водата.Би трябвало да ти задържи оборотите на около 1000 и веднага да усетиш подобрение във вървежа.И аз имах същия мотор със същите проблеми.
Накрая се оказа,че му е дефектен компютъра,и държал голямо закъснение и от там и слабия вървеж.Но при откачане на датчика си вървеше добре.

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Чет 27 фев 2014 19:49

Ще го пробвам, колега, благодаря ти за жокера! :beer
Днес му смених бензиновият филтър, залепих си лайсната на вратата че стърчеше малко и за сметка на т'ва ми изпадна гърнето.. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Съб 22 мар 2014 19:50

Такаа... ИСкам да благодаря за коректното отношение на колегата Мишо, и за това че ми оправи колата. Вече мога да кажа че карам кола 101 коня!
Вече започвам да си я глезя и другият месец се надявам да се видим колеги на Крушуна.
Днес си купих модул за управление на цунтралното. В колата имам монтирана аларма с доста екстри от италия, но уви дистанционно нямам.
Сега нея я махам и ще използвам само нейното окабеляване, което ще забуча в новият модул за централното иб и рябвало дас е получат нещата...Само още не съм разбрал ква е схемата с кабелите отключване-заключване и незнам къде да ги вържа.
Изображение

Из гаража си намерих и две такива..РЕших че е добре синя кола, сини светлинки. РЕално не са толкова натрапващи се.
Изображение

Ето я и сестричката ми, една малка фенка :mrgreen

Изображение

Ето и сегашният вид на колата
Изображение

ПС: Смятам да сложа червени кантове на джантите за да видя дали ще се вържат с решетката...ако не ще ги дръпна всичките червени работи :Mr Green Fun
....май ше ги махна всички червени неща, нон ищо не пречи да пробвам. На снимки тезин а решетката изглеждат грозно дебели лентите, на живо едва се виждат дет' се вика...

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 22 мар 2014 20:00

Тва с джантите не го прави по-добре.А тва с решетката светло отразително ли е :Mr Green Fun

Върни се в “Моят Volkswagen”