Евридейка МК III 1.8mi

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
LaM3
Автомобил: Golf 3
Двигател:

Евридейка МК III 1.8mi

Мнениеот LaM3 » Пон 24 фев 2014 10:53

Здравейте колеги ще се опитам да ви представя моята количка и промените които е претърпяла през краткото време в което е при мен. Закупих я на 21.06.2013 година колата е голф 3 1.8 моно 1992 година 90 коня на мен по бърза не ми трябва защото все пак ограничението в града е 50км/ч а тя 50 вдига :mhihi Бедна на екстри но аз така или иначе не съм голям фен на електрониката в колата има само ел. огледала и ел. шибидах с обикновенно парно и ръчки за прозорците. От както е при мен съм сменил:
- гарнитура на капака на клапаните
- една джаджа дето и забравих името но антифриза влиза през нея в мотора и е пластмасова
- тампона на моноинжекцията
- снабдих се с халогени, широк нож от ГТИ, крило на петата врата, всички бленди по предната броня включително и решетчиците под мигачите които са, нови фарове като на голф 4
- спортни пружини FK 60/40 (все още са под леглото не са на колата, но ще снимам защо е така :screwy )
- джанти ATS CUP 15" с летни гуми бриджстоун 195/50/15
За съжаление нямам снимки след закупуването и но си беше най обикновенно голфче но ето малко фотоси след това:

Изображение

започнах със събирането на частите първо и когато стигнах до тук нещо не ми харесваше и реших да мина на вълна черно не и без въздействието на :love.vwclub

Изображение

Изображение

Получи се така не много добре естествено но за новобранец толкова. Всичко вървеше горе долу добре докато не се случи това

Изображение

и реших да мина на нещо което си е направено така без моята намеса тогава пак покрай форума намерих и закупих тези фарове

Изображение

Последва и боядисване на еденичната бленда между халогена и мигача като я разглобих във вряла вода и я боядисах от вътрешната страна но кой да ми каже с какво да я залепя опитах с локтайт гел но всичко се прецака и прозрачното капаче отгоре побела от силното лепило и затова се наложи направо отгоре със черен спрей за сега ще са така пък когато взема нови ще опитам пак.

Изображение

Така изглежда за момента за съжаление в момента съм на работа и нямам повече снимки у себе си но обещавам да кача още.

Ето ги и джантите които на пролет мисля да станат друг цвят защото така черни ми малеят много. Спрял съм се на бял цвят мислите ли че ще станат добре приемам всякакви критики и коментари :)

Изображение

Изображение

Това е за сега колеги поздрави :beer

П.С Леко се заиграх с топката на скоростите и от синя се получи това не много добре но за първи опит съм доволен от себе си все пак не съм тапицер :mhihi

Изображение

Изображение

Благодарение на комшииката отсреща се сдобих и с нов маншон напреван от същият материал като топката

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
LaM3
Двигател:

Re: Евридейка МК III 1.8mi

Мнениеот LaM3 » Сря 05 мар 2014 9:36

Ето тази мизерия ме спира иначе до сега да съм метнал пружините отдавна а не да си спят под леглото. От 4-5 месеца е този лунен пейзаж и вече не издържам :screwy

Изображение

Изображение

Изображение

Ще направя и още снимки на голфецо но за сега е зазимен до 10-и някъде че всеки сигурно се е сблъсквал с този неприятен финансов проблем :cry

П.П Вчера малко ми върза след като ви се оплаках и малко поразходих колата и я щракнах няколко пъти. Малко е мръсна но в предвид горните снимки мисля че смисълът да я чистя е нулев. Ето ги и тях:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Има доста какво да се желае но за жалост само с желание не става трябват и финикийски знаци но както се казва лека полека ще стане всичко което съм замислил.
Като за начало предстои обслужване на колата на пролет, смяна на казанчето за хидравликата, кутията над моноинжекцията също е спукана леко и гълта въздух и регулирането на газта е невъзможно а разходът просто ме убива. Ако някой колега има казанче за хидравликата или кутията над моното и не му трябват бихме могли да се спазарим нещо. Замислил съм задната броня за сега да я пробвам със стикер бомб ама не цялата а ми до половината ако някой колега има свободно време и може да ръчка с фотошопа може ли да я направи и да качи снимката да видя горе долу какво ще се получи. Благодаря предварително поздрави :beer

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 06 мар 2014 10:04

Давай смело в бял цвят !

Потребителски аватар
LaM3
Двигател:

Мнениеот LaM3 » Чет 06 мар 2014 10:33

Така съм го решил и аз единствените ми опасения са че много ще се мърлят от феродото на накладките но пък кеф цена няма така че :mhihi

Последна промяна от gr_kanev на Чет 06 мар 2014 11:47, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
LaM3
Двигател:

Мнениеот LaM3 » Пон 10 мар 2014 14:50

Здравейте колеги не е някакво развитие по колата но да споделя с вас бяха свалени и обезмаслени всички пластмаси по таблото нямате си и на идея от уж чистите пластмаси какво изтече :icon_lol "манджичка" :screwy

Изображение

Изображение

Искам да попитам харесах си в кауфланд един препарат за почистване на авто тапицерия някой от вас пробвал ли го има ли някакъв ефект един колега от хонда форума видях че е писал че вършел работа но да си попитам тук цената му е 4,50 или 5 лв нещо такова.
Това е препарата:

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2rIdU6-VIsjOygPOr4D4DQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1068&bih=965#q=nigrin+polster&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=JMjc0dBBZV5MBM%253A%3B_-HPm0WJBNJwIM%3Bhttp%253A%252F%252Fshop.baumarkt-goellnitz.de%252Fout%252Fpictures%252Fmaster%252Fproduct%252F1%252F4008153740961_polster_z1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fshop.baumarkt-goellnitz.de%252FAuto-Zweirad%252FAuto-Zubehoer%252FInnenraum%252FNigrin-Polster-und-Teppichschaum-300-ml.html%3B500%3B500

Поздрави :beer

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Вто 11 мар 2014 10:37

Недей по-добре. Чисти си го с вода и си свиркай :th_up

Потребителски аватар
LaM3
Двигател:

Мнениеот LaM3 » Нед 10 авг 2014 13:48

Здравейте колеги. Не съм писал отдавна но временно бях безработен и за това колата се замрази за малко но вече нещата леко по леко тръгват пак.
Като започнах работа първото нещо беше да се сложат пружините докато броях дните да взема първата заплата за да оправя джантите.
Имам 1-2 снимки само с пружините след баня :D

Изображение

Изображение

Седалките също бяха изпрани с прахосмукачка и препарат Medix Carpet който струва два лева има го на всякъде предполагам но резултата е повече от задоволителен седмица по-късно все още си миришат на хубаво паднаха и голяма част от лекетата.
Тука си се препичат на сутрешното слънце

Изображение

Изображение

Временното рекаро :D

Изображение

Дойде ред и на джантите

Изображение

Тук е само на шприц

Изображение

Изображение

След 24 дълги часа да дръпне хубаво боята

Изображение