Golf mk.3 Savoy

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
ProbeX
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1994

Golf mk.3 Savoy

Мнениеот ProbeX » Нед 09 мар 2014 0:35

Колата е купена през далечната 2007г. когато тройките струваха малко повече от четворките сега. Като екстри има климатик, ел.огледала, халогени и лепенки "Savoy". Ето малко снимки, когато все още беше с немските номера:
Изображение Изображение
Изображение Изображение

Тези години все още нямах книжка и колата се караше от баща ми. След 2-3 месечна служба в Холандия през 2009, голфа изглеждаше така, с малко козметични забележки:
Изображение

През 2010г. вече имах книжка и се запалих по оптичния тунинг, като целта беше по мой вкус да направя тЮнинг шукарийки. Резултата:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Не след дълго вече прякора ми беше "бронята" и често получавах въпроси как съм ги правел и дали ще стане на астра или четворка. Работата вървеше доста бавно, тъй имаше много проби-грешки и зависех от климатичните условия тъй като нямахме гараж.

През 2011 реших да кача малко коне и с първата стипендия взех джанти и гърне. Марката беше няква измислена, но се кефех на звука пльок-пльок-пльок, когато свалях предавка на около 2000об/мин :
Изображение
Също така започнах работа по задната броня:
Изображение
Изображение
Изображение

Мерака ми обаче отмина бързо и върнах оригиналните брони обратно. Ето още снимки със шрицната предна броня:
Изображение
Изображение

В началото на 2012г. баща ми купи друга кола и голфа вече беше мой. За съжаление радостта ми беше само за 2 седмици. Един снежен януарски ден паркирам аз голфа пред нас:
Изображение

Един пиян обаче успява да направи невъзможното:
Изображение
Изображение
Два часа след случката полицията го намира и като го карат да духа, дрегера показва 1.4 промила...

След някои съвети за продажба и вторични твърдо казвам НЙЕ и се започва работа по колата. Засегнати бяха главно екстериорните части, радиатора си беше окей:
Изображение
Изображение
Изображение

След смяната на частите изглеждаше така:
Изображение
Изображение

Лятото бях извън България и колата стоя така. Като се завърхах колата беше изцяло пребоядисана в същия цвят. Бях запушил отворите на бронята като оставих само мигачите. Купих и двусекционни фарове с вежди и затъмнени бленди и решетка без емблема.

Пролетта на 2013г. започнах да събирам части за преход от 4 на 5х100. Исках обаче да се запази максимално скромния вървеж при прехода от 13-ска на 15-ска джанта при значително по-добри спирачки. За целта взех уж най-леките 15-ски, които фабрично се слагат на Ауди А3. За справка, след монтажа на 205/50 тежаха с 1кг повече от железните 13-ски с 175/70. Бях взел също полиуретанови тампони за предницата и пружини ФК уж 35/40. Преди започване на работа:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И след:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Пружините обаче отпред свалиха повече отколкото трябваше. Първото ми пътуване за Варна беше кошмар. Тогава тъкмо ремонтираха участъка между Разград и Шумен и все още съм учуден как не оставих картера в някоя дупка. Карах и 2 седмици по хубавите варненски улици и започнах да се чувствам като мазохист. Беше ми писнало да свалям на първа на всеки легнал полицай и да усещам всяка една неравност на пътя. Стабилността иначе беше много добра, при бързи завои въобще не се накланяше, но през повечето време пътя не позволяваше спокойно и безопасно каране. Тъй като наближаваше времето за заминаване за чужбина, върхах оригиналните пружини. Ето още снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След връщане към нормалното окачване:
Изображение

Ето и прясна снимка:
Изображение

Последна промяна от ProbeX на Сря 12 мар 2014 23:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Re: Golf mk.3 Savoy

Мнениеот mitko85 » Нед 09 мар 2014 1:29

Не си написал, или аз не съм видял, с какъв мотор е колата. Харесва ми предната броня, която си направил.
п.п. сега видях, 1,8.

Потребителски аватар
ProbeX
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1994

Мнениеот ProbeX » Нед 09 мар 2014 1:45

Да, 1.8 моно 75кс, възможно най-куция мотор относно вървеж. Но за сметка на това от издръжливостта съм доволен :smile

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Пон 10 мар 2014 14:42

Добре че си върнал стоковите брони.. Хайдеп редната изглеждаше сякаш с долнище от R32, но задната, без да те обиждам, беше трегедия.
Сега е много добре голфчето, браво! Много добре седеше с пружинките :th_up

gogatata
Автомобил: Golf 3 gti 115hp
Двигател: god.1994

Мнениеот gogatata » Пон 10 мар 2014 17:09

Хубава количка

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC