Сребърният звяр, познат още като "Пасатеца на Батко Бийста"

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
b3as7
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1997 ADR

Сребърният звяр, познат още като "Пасатеца на Батко Бийста"

Мнениеот b3as7 » Чет 08 май 2014 1:15

Нещо като увод
Здравейте, пичове и така нататък! Малко след като си купих Passat-a (лятото на 2012), се регнах във форума, тоест преди близо 2 години, но така и не писах в него. Тези дни осъзнах, че съм изпуснал интересни неща и смятам да си наваксам :)

Карам VW Passat B5 от 1997-ма, газ/бензин, 1.8 двигател. От София съм, но си го купих чак от Варна (въпреки многото забележки, видими и невидими), защото просто нещо ме привлече към тази кола. Втора кола ми е. Предишната беше Daewoo Nexia, която в момента се разпада на паркинга пред блока.

Подробности:
Цвят: сив металик; до голяма степен кожен салон; боядисани стопове (също в сиво); Фолио на 4-те стъкла; климатроник; обикновена газова; падна ми се номер 1948, въпреки че не съм от ЦСКА.

Снимка, заедно с гаджето му:
Изображение

Ремонти и подобрения:
- След приключението да го докарам до София, стартирах с едни 200 лв. за стартер, понеже се беше стопил и нов клеморед на ключа за палене;
- Смених масло, консумативи, както си му е реда;
- Поставих нови скоби на тръбите от газовата, понеже не беше добре уплътнено, смучеше въздух и гаснеше;
- Тъй като доказателствата сочат, че явно колата е чуквана така леко челно с немалка скорост, бронята не беше закачена както трябва и не след дълго започна да пада. Реших проблема със свински опашки! Грох-грох!;
- В един прекрасен слънчев ден миналата година, ме остави на кръговото на Сточна гара, на път за участие. Наложи се да сменя носачи. Вероятно повечето от вас са наясно, че за разлика от нормалните автомобили, Пасатите имат между 50 и 56 носача от всяка страна :D Интересното в случая беше, че старият собственик не се беше сетил да ми даде секретния болт за гумите, но някак успях да се свържа с него и като разбра с облекчение, че не се обаждам да го псувам, ми го прати с куриер;
- Междувременно си сложих мокетни стелки в синьо и черно, които се оказаха пълен боклук и си облякох волана в синьо. Много се върза със седалките, които са комбинация от син велур и черна кожа;
- Взех си 4 нови зимни гуми Dayton;
- Преди около два месеца ми изчезнаха мигачите, аварийките и стоповете. Карах си го така известно време, научих наизуст платната по София, както и да се откъсвам от колата зад мен преди да правя десен завой. Както и да е, проблемът беше реле, което се намира под ключа за аварийните;
- И не на последно място, днес, на 07.05.2014 си изчистих колата и отвън и отвътре! Вече не прилича на кочина. Махнах и фолиото от предните стъкла, понеже се беше забелило и надраскало.

Цели:
- Отстраняване на няколко незначителни кусури, които въпреки, че не са фатални, ме дразнят;
- Кристални фарове и стопове;
- Джанти;
- Подобрения в интериора;
- Музика както си трябва (в момента карам на радио, което понякога гасне след 11-12-та степен на увеличаване или при силно затваряне на врата).

Pepar
Автомобил: vw golf mk6 gti
Двигател:

Re: Сребърният звяр, познат още като "Пасатеца на Батко Бийс

Мнениеот Pepar » Чет 08 май 2014 7:26

Много забавен и искрен пост, колега :) Успех с целите и дълги безаварийни километри!

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Чет 08 май 2014 14:06

Ха добре си ни дошЕл :Mr Green Fun Лаченяк е пасата ! Успех за напред ! :love.vwclub

bushido71
Автомобил: Skoda Superb 1.8T
Двигател: AWT 2003

Мнениеот bushido71 » Чет 08 май 2014 14:48

Харесва ми стила ти колега-нещо като искрено и лично :mhihi . Пожелавам ти безаварийни километри с машината. Да ти кажа честно всеки си има проблеми с колата, но повечето ги крият да не би случайно да се издадат, че са се прекарали. Такъв си ни е манталитета, а пък иначе, че всеки внос над 8-10 години идва с проблеми ние това много добре си го знаем-както казва Светльо Витков! :icon_lol . Поздрави! :beer

Потребителски аватар
b3as7
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1997 ADR

Мнениеот b3as7 » Пет 25 сеп 2015 21:44

Година и нещо по-късно, нещата по машинката изглеждат доста по-добре. Осветлението по таблото вече си работи като хората, радиото също дъни мощно и ми пълни душата. Колко малко е нужно на човек, за да се усмихне широко... Осъзнах го след като на прибиране от жичкаджията си пуснах радиото и увеличавайки над 12, не ми прекъсна. Пасата ми помогна да разбера, че има толкова много на пръв поглед малки и незначителни неща в живота, които приемаме за даденост и не осъзнаваме колко прекрасни са всъщност.

Иначе не ми се размина градушката от преди година. Смених предно стъкло и още имам малки забележки по боята тук-там.

С изцяло сменен съединител съм, понеже реши да се счупи и ни напред, ни назад (по средата на главна улица извън София, докато се включвам в нея на ляв завой :D ). По спомен май около 400 лв. дадох за това удоволствие.

Взех си гумени стелки и замених синия калъф за волана с черен кожен.

Преди 2 месеца инвестирах 600 лв. в ремонти - носачи, реглаж на мост, още някви неща изскочиха. Общо взето в момента върви перфектно. Даже ходих на море с нея.

Предната броня все повече ме дразни и от няколко дни си търся нова.

Преди седмица някъде се замислих, че още не съм си сменил фаровете, а са доста захабени и - БААААМ! Какво да видя? Някой ми счупил предните мигачи - и от двете страни. ПроклетИя в най-чиста форма! Ама нищо де, добре е, че стана така, та да се задействам малко в посока смяна на цялостната "усмивка" на звяра.

Това е засега от мен. Като си сменя фаровете, живот и здраве, ще кача снимки :)

Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Мнениеот Супер Ицо » Пет 25 сеп 2015 22:32

КоУега звучи добра,но дай някой снимка :biggrin и ако не е проблем дай да прайм бартер за номерата :mhihi шегувам се естествено

Върни се в “Моят Volkswagen”