Здравейте, пичове и така нататък! Малко след като си купих Passat-a (лятото на 2012), се регнах във форума, тоест преди близо 2 години, но така и не писах в него. Тези дни осъзнах, че съм изпуснал интересни неща и смятам да си наваксам :)
Карам VW Passat B5 от 1997-ма, газ/бензин, 1.8 двигател. От София съм, но си го купих чак от Варна (въпреки многото забележки, видими и невидими), защото просто нещо ме привлече към тази кола. Втора кола ми е. Предишната беше Daewoo Nexia, която в момента се разпада на паркинга пред блока.
Подробности:
Цвят: сив металик; до голяма степен кожен салон; боядисани стопове (също в сиво); Фолио на 4-те стъкла; климатроник; обикновена газова; падна ми се номер 1948, въпреки че не съм от ЦСКА.
Снимка, заедно с гаджето му:

Ремонти и подобрения:
- След приключението да го докарам до София, стартирах с едни 200 лв. за стартер, понеже се беше стопил и нов клеморед на ключа за палене;
- Смених масло, консумативи, както си му е реда;
- Поставих нови скоби на тръбите от газовата, понеже не беше добре уплътнено, смучеше въздух и гаснеше;
- Тъй като доказателствата сочат, че явно колата е чуквана така леко челно с немалка скорост, бронята не беше закачена както трябва и не след дълго започна да пада. Реших проблема със свински опашки! Грох-грох!;
- В един прекрасен слънчев ден миналата година, ме остави на кръговото на Сточна гара, на път за участие. Наложи се да сменя носачи. Вероятно повечето от вас са наясно, че за разлика от нормалните автомобили, Пасатите имат между 50 и 56 носача от всяка страна :D Интересното в случая беше, че старият собственик не се беше сетил да ми даде секретния болт за гумите, но някак успях да се свържа с него и като разбра с облекчение, че не се обаждам да го псувам, ми го прати с куриер;
- Междувременно си сложих мокетни стелки в синьо и черно, които се оказаха пълен боклук и си облякох волана в синьо. Много се върза със седалките, които са комбинация от син велур и черна кожа;
- Взех си 4 нови зимни гуми Dayton;
- Преди около два месеца ми изчезнаха мигачите, аварийките и стоповете. Карах си го така известно време, научих наизуст платната по София, както и да се откъсвам от колата зад мен преди да правя десен завой. Както и да е, проблемът беше реле, което се намира под ключа за аварийните;
- И не на последно място, днес, на 07.05.2014 си изчистих колата и отвън и отвътре! Вече не прилича на кочина. Махнах и фолиото от предните стъкла, понеже се беше забелило и надраскало.
Цели:
- Отстраняване на няколко незначителни кусури, които въпреки, че не са фатални, ме дразнят;
- Кристални фарове и стопове;
- Джанти;
- Подобрения в интериора;
- Музика както си трябва (в момента карам на радио, което понякога гасне след 11-12-та степен на увеличаване или при силно затваряне на врата).