До скоро бях дългогодишен член на Аудиклуб, със сменени 2 аудита. Но с годините се променят и нуждите и така след раздялата с последната А4-ка/125к.с.бензин, седнахме да мислим с какво да се сдобием. Понеже вече сме в средата на километражите си / гоним 40-те/, май се усещаме и по-улегнали и прагматични.
В този ред на мисли формулирах целите, които ще изпълнява този автомобил. Ще се кара макс.3-4000км в годината, няколко пъти седмично от къщи до работа, детски градини, училища и т.н. може би 90% градско.
Тук е времето да кажа, че всички останали километри ги правим на служебния ми Фокус 2013г 1,6 дизел 125кс./мога да кажа само суперлативи за Форда, вече 1 година не слизам от него и съм навъртял 85000км- само смяна на масла в сервиз/. Другото, което забравих да кажа, че основно колата се кара от жена ми.
Така се започна търсенето, което не продължи дълго. Искахме да не е много голяма кола, да е икономична, да е с климатик и четири врати.
По този начин от няколко дни съм щастлив собственик на следната машинка
VW Polo 9n3/tdi - 70hp. Произведена 2008г. закупена от Фолксваген и пълна сервизна история, по нея е на пробег от 166 000км. Четири врати, ел.пакет- стъкла отпред и отзад, зимни гуми, вече регистрирана с ВТ номера, сменени масла, филтри, за ремъка има още 15000км. Сега е с някакъв Castrol EDGE LLife VW спецификация 504/507.
Мисля, че това е достатъчно за представянето ми, не съм особено активен за форумни срещи и т.н. но ще се радвам да се познавам с колегите от околността, и винаги съм готов да помогна.