нов член в семейството на фолксваген

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
jorkata_dinev
Автомобил:
Двигател:

нов член в семейството на фолксваген

Мнениеот jorkata_dinev » Чет 19 фев 2015 19:10

Здравейте, и аз най накрая се присъединявам към семейството на Фолксваген със Бора!
Колата е 1999 г., 110 к.с., дизел. Като собственик от няколко дни впечатленията са следните:
- при -10 пали от първият път :biggrin
- има доста добро ускорение
- окачването е малко твърдичко, но пък ти доставя удоволствие докато шофираш
Това, което ми направи впечатление е, че има избили 1-2 ръждички по предния и задния калник, които са само напъпили, но ще работя по тях след като направя обслужването, все пак колата е Австрийка и това е нормално. Двигателят и работи равномерно и като за такъв тип мотори доста тихо, вътре почти не се чува.
Притесненията са ми, че май ми е заминал съединителя, а от изчетеното по форума ми стана ясно, че е с демпферен маховик и цената му е доста солена :cry. Тъй като колата беше без номера и нямах възможност да я тествам както си трябваше и не можах да го забележа, че притриса при намаляване на скоростта, както и при увеличаване на скоростта. Също така забелязах, че от време на време първа скорост влиза малко трудно.
Колата още не съм я карал на някой механик да я погледне, но имам един познат в магазин за авточасти и ми предложи два вида съединители с маховици на LUK или ЗАКС. Цената, която ми даде е 590 лв.
Това,което ме интересува е следното:
- евентуално, кой от двата да избера
- приблизително, какви пари да си приготвя за обслужване и на кои марки да заложа, че ако трябва да сменям и съединителя ще ми се види много изнанагорно :confused
Другото, с което можете да ме насочите е някой добър клубен майстор или сервиз за споменатите по-горе интервенции в Перник или София.

Ще кача и една снимка, че днес нямах време да направя по-подробна фото сесия.

Sk83r40
Автомобил: VW Golf IV - 1.9 TDI [90hp]
Двигател: 1999

Re: нов член в семейството на фолксваген

Мнениеот Sk83r40 » Чет 19 фев 2015 19:26

Честито. Много безаварийни километри! :th_up

Потребителски аватар
Silverlight
Автомобил:
Двигател:

Re: нов член в семейството на фолксваген

Мнениеот Silverlight » Чет 19 фев 2015 19:54

Първоначално честито и безаварийно каране. Аз бих си купил Закс, защото на Лук вече нямам доверие може би Закс-а е малко по-скъпичак обаче все пак това е съединител и не бива да се рискува. :)

Върни се в “Моят Volkswagen”