Чисто нова кола за мен! Новото Поло!

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
sspp
Автомобил:
Двигател:

Чисто нова кола за мен! Новото Поло!

Мнениеот sspp » Пон 09 мар 2015 20:07

Здравейте вече съм част от форума на Фолксваген поради това, че получих от фирмата чисто ново Поло 1,2 TSI 110ps с четири врати сив металик.
Началото; Извикаха ме във Порше София изток за да ми дадът ключовете за новата ми служебна кола и като е видях направо полудях - много злобна муцунка типтроник DSG 7 степенен всички екстри без кожа и вградена навигация!
Махнах найлоните служителят на Порше ми показа как да си свъжа iphona с колата и я запалих, показваше 8км! Мотора не се чува само малко газ и от под капака злоба!
Кротко го закарах до шела на околовръстното и като е натрясках до горе ластик за Пловдив!
Впечатленията са ми - до 150 ще ти скъса вратът над 150 става нестабилна все пак е малка кола!
Автоматика е страшен ако задълбаеш педала малко така е цеди настръхваш, не усещаш как си на 7 за нула време!
Ако си на балкан или ти трябва ряз буташ лоста на зад и минава на спорт и почва да се цеди тая гад почти до прекъсвач!
Автопилот, старт стоп система са част от екстрите които предлага тази малка бегачка!
Волана е супер прецизен, вози стегнато но за мен лично доста добре за класът си!
В момента гори доста, казаха че ще падне разхода но и да е галиш в момента пак е много за такъв автомобил!
Купето е много добре направено отличен просвет на пътниците отпред, на зад става тясно но бива, багажника е с две нива ама пак доста скромен!
Много бавно загрява докато се утопли купето минава доста време сравнено с френска кола или японска поне по моят опит!
Не ми харесва че воланът не е с естествена кожа!
Като цяло много ми харесва но като разбрах колко пари струва доста се изненадах - 38000 лв???????
Все пак кеф цена няма но ако трябва аз га ги бройкам едва ли ще се спра на този модел!
Както и да е скоро ще е снимам да ви я покажа.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Re: Чисто нова кола за мен! Новото Поло!

Мнениеот Ицку® » Пон 09 мар 2015 21:47

150 км/ч с чисто нова кола. :beat_butt2 Дано някой от фирмата ти не чете в форума.

G60

Мнениеот G60 » Пон 09 мар 2015 22:22

Пожелавам ти много и безаварийни километри с колата. Обаче има нещо което много ме дразни...защо постоянно слагаш буквата "Е" вместо "Я" когато говориш за колата която е в женски род?!? Впрочем не си единствен,доста хора тук съм виждал да пишат така но е странно. :gruebel

sspp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sspp » Пон 09 мар 2015 22:48

Всъщност си прав не мога да ти отговоря, просто никога не съм се замислял а и не съм силен по езикова култура признавам си!

Не знам какво влияние оказва това как ще се разработва една кола какви ще са разликите ако е караш като баба, смесено от време на време ще си е изпъваш или ще си в червеното постоянно?

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пон 09 мар 2015 23:11

Ицку® написа:150 км/ч с чисто нова кола. :beat_butt2 Дано някой от фирмата ти не чете в форума.

Че какво и има, това да не ти е Жигула или Москвич......

Нема никакви проблеми за юркането.

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Вто 10 мар 2015 0:39

Да си беше направил труда да прочетеш книжката преди да тръгнеш- първите 1000км никакви скорости над 100-110 и без резки ускорения. Интересно ми е ако беше бройкал личните си пари за нов автомобил дали би го експлоатирал по този начин? Съмнявам се. И все пак пред свършен факт.. думите са излишни.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Вто 10 мар 2015 1:41

Мисля, че колегата ни гЪбарка

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Вто 10 мар 2015 8:04

Наистина чисто нова кола не се юрка,има отначало разработване на този двигател.Дори и служебен да е автомобила,ако го прецака пак няма да му се размине,тъй че личен или служебен няма значение,аз не бих постъпил така с нова кола.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 10 мар 2015 10:11

Докараха нови Опели/полицейски/ , та единия колега - баш разбирач по същия начин съсипа кола на 3дни......Газ до дупка. На моя съвет , че нова кола се кара внимателно първите 1000км - нашия ми се издърви че това не е Жигула и че мотора бил ново поколение и се разработвал в завода.....после подсмърчаше и триеше ред сополи-ред сълзи . Изписа кофа с мастило да обяснява как е съсипал мотора. Сега е на КППто в МОП / кв. Бенковски/- вдига бариерата. На нас българите ни дай служебна кола....и ела да видиш състезател. Ако си събирал тези пари за да си купиш въпросния автомобил - няма да дадеш и врабче да се изцика върху него. Прави ми впечатление че масово млади момчета са баш състезателите.....не знам - може би комплекси нещо ги тормозят...Служебната кола винаги съм я стопанисвал - както моята/личната/.Тя ме храни. Пак се сещам за един случай - в СДВР , дадоха конфискувани коли от митницата , и един колега взе една Тойота -дизел. При минус 15 градуса глупака я палеше с мръсна газ...Обясних му на младежа че двигателя е направен от различни по състав метали и че те се загряват различно....трябва малко време за да се раздвижи маслото.....Двигателя после го палеха само с флакон хелий. Нагледал съм се на неграмотни в техническо отношения шофьори. И винаги са философи ! Задължително. А ако им отвориш капака на двигателя - не знаят от къде се сипва антифриза и от къде маслото.....един беше сипал в антифриза - течността за чистачки. Не искам да обидя никой - тука сме се събрали все разбирачи......Форумът е много полезен и се радвам че научавам много нови неща. Успех на всички.

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Вто 10 мар 2015 10:35

Много ясно, че се кара внимателно! Това важи и за кола след основен ремонт на двигателя, няма майстор в света, който да не ти каже, че трябва да не я вкарваш в обороти преди тези 1000км....

Заради такива хора, никога няма да си купя кола от България, освен, ако не е от някой познат...

Отностно младите "джигити" е така и не е точно. Мене редовно ме засичат, не ми дават път и се правят на състезатели хора на средна възраст 40-60г... Наскоро един такъв с Мерцедес W124 Coupe ми влезе рязко пред мен, без мигач, без да види, че държа тази дистанция, защото беше мокро и ако се наложи рязко спиране и кара на тая дистанция от мен, няма да мога да спра....Имам и куп други случаи. Не е до годините, а до манталитета на човека!

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Вто 10 мар 2015 20:24

Krasi написа:
Ицку® написа:150 км/ч с чисто нова кола. :beat_butt2 Дано някой от фирмата ти не чете в форума.

Че какво и има, това да не ти е Жигула или Москвич......

Нема никакви проблеми за юркането.

Защото няма проблем, един познат на чисто нов Авенсис на 6000 км. сменя двигателя.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 10 мар 2015 20:33

sspp написа:...
Махнах найлоните служителят на Порше ми показа как да си свъжа iphona с колата и я запалих, показваше 8км!
...

Много е важно първо първо да се върже iphona, а после да се пали...
Кажи поне къде работиш, ще се кандидатирам и аз за новото поло и iphona :mhihi

sspp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sspp » Вто 10 мар 2015 21:30

Ами и да ги броя аз парите ако ги имам,пак ще и дам газ то просто няма да издържа на изкушението! И все пак аз не я карам постоянно в червеното просто когато ми се наложи какво да правя като изпреварвам примерно като пътувам за Смолян или Велинград?
Може би се броят на пръсти пътите в които умишлено съм и давал повечко газ :biggrin .
Какъвто ти е късмета всички са нови едни ще се скапят бързо други може и 1 милион да нямат проблеми.

Иначе съм във бизнеса с лекарства и просто много ми допадна опцията да се кънектва тела към колата за това го посочвам, много е удобно но е нож с две устриета :mhihi
Не бях карал кола с толкова приятни цветове на таблото (осветлението) ледено бяло в комбинация с червено.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Вто 10 мар 2015 21:53

Абе спокойно колегата просто е докарал колата от точка А до точка Б , това ще му и остане да се хвали как се цедяло горкото астматиче 1.2

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 10 мар 2015 22:34

Да....много ми е интересно, защо не сдухах моторите на 4 чисто нови ситроена, 3 броя берлинго баничарки и 1 бус джъмпер...все новички и все карани на бургия като за последно(това заради коректната фирма в която работех :Mr Green Fun ) Учудващо баничарките издържаха над 40 хиляди всяка, само градско в София. Буса го оставих на 102 000км като напуснах, а колко цедки е видял на всички предавки....няколко пълни километража (180км/ч).... Та за мен това са пълни митове....Е ако е моя лична кола със сигурност няма да и причинявам такива неща :mhihi То затова хората са казали, че най-добрата кола е служебната :11

Върни се в “Моят Volkswagen”