The green MK3 TDI

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
smirkb0y
Автомобил: Seat Leon FR
Двигател: ARL+

The green MK3 TDI

Мнениеот smirkb0y » Пет 13 мар 2015 20:52

Привет на всички! Преди всичко да уточня, че тази регистрация беше на баща ми, но вече е моя./ Та преди 4 години баща ми си купи първия автомобил от семейството на фолксваген. До-тогава бях върл фен на опел. Тогава бях на 14 години и естествено се запалих по VW. Миналото лято ходих със един приятел-бояджия до град Монтана за да си купувам мотор и той естествено караше голф. Влюбих се във колата и от тогава го врънкам да ми я пази докато взема книжка и ето и този момент дойде преди няколко дена. Закупих голфа на 9ти март тази година и от тогава не спира да ме радва!!! Заиграх се лекичко със него и занапред ще е така, само да сме живи и здрави!
Сега за колата: 3-ка 1.9TDI 90коня със код на мотор 1z, роден през есента на 1996-та година със белите километражи и като екстра има само един подгрев на задното стъкло. Има леки ръждички тук-там, но в последствие ще ги оправям и колата лека полека ще влиза в час! Привърженик съм на заводски изглеждаща кола максимално изчистена от циганийки. Стига толкова предистория, сега малко снимки:

Тук все още не е мой:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Първи снимки вкъщи:
Изображение
Изображение
Изображение

Първа баня:
Огледалото е червено, поради смяна.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Едно ксенонче + диодни крушки за номера:
Изображение
Изображение
Изображение

Започнах да се заигравам и да се мъча да достигна перфектната визия според моите изисквания... та се започна от решетката, огледалото и предния нож:
Изображение
Изображение
Изображение

След това си закупих лети джанти 15ки със менте гуми за скромна сума и наложих едната за да видя как и стои.
Изображение

И след всичко това се стигна до тук:
Изображение

Очаквам вашите мнения, коментари и препоръки тук във темата!
Златистите джанти са малко циганийка, но това е зимния сет на колата и е дело на предишния собственик. За другата зима, ще бъдат сиви(ако още ги имам)!
Поздрави! :beer

Последна промяна от smirkb0y на Сря 08 апр 2015 14:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Re: The green TDI

Мнениеот spar4o » Съб 14 мар 2015 11:24

Супер е колата, колега. Само ще кажа аз, а мисля че доста хора че ме подкрепят - махни ксенона от фаровете. Изглежда супер, но ксенон на фарове без лупа не само че не свети както трябва, но и толкова ужасно заслепява хората отсреща че не е истина. Вземи си едни хубави крушки, или си смени фаровете с такива с лупа.

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Съб 14 мар 2015 17:27

Колега до сега доста пъти излизах извън града и никой досега не ми е пресветнал, че го заслепявам. Засега остава, поне докато си намеря някакви фарове като lippstadt.
От днес голфа вече е форумен, също така си купих едно маншонче за скоростния лост със червен конец.
Сложих и едно друго плеърче, което свети във зелено и заспа със оригиналната подсветка на интериора. Досега все едно не бях слушал музика, много добро качество извади.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Другата седмица влиза за смяна на тампони на носачите.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 16 мар 2015 11:55

Колега този голф не го ли спираш във В.Т. до ....? Да, снощи видях др. ,номерата ви са различни. Продължавай в същия дух.

Последна промяна от grishitu на Вто 17 мар 2015 10:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Пон 16 мар 2015 18:11

Не, колега. Все още ходя на училище и ходя със него. :)

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Чет 19 мар 2015 22:44

Извинявам се за втория пост, но се интересувам какво масло да му сложа. Ориентирал съм се към Total Quartz 5w40/10w40 полусинтетика, но очаквам и вашите мнения. Мотора е на 300 000км в добро здраве.

ЕДИТ: Карах един друг голф 3 и забелязах, че неговата хидравлика е изключително мека, а моята с леко усилие я въртя. Маслото ми е черно във казанчето и дали ще се пооправи със смяна. Евентуално при смяна от къде мога да го източа и как? :)

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Пет 27 мар 2015 23:14

Аз карам моето TDI със Castrol Magnatec 10w40 въпреки че по спецификация е 5w40 мотора ми е на 355.000км и 5w40 му идва вече много редко :) Бих те посъветвал да се ориентираш към същото масло аз съм много доволен. Предишния собственик го е карал с Repsol-ско масло "състезателно" и беше доста шумен а с кастрола е тихичък и мазен. Извинявам се за дългия пост дано съм ти помогнал :beer

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 29 мар 2015 18:22

Хидравличното масло най-добре го смени, сигурно не е сменяно никога. Тук е описано как:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=52664&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Пон 30 мар 2015 23:22

Здравейте колеги. След кратка пауза сме отново на линия! Вече сме с сменено масло със total quartz 10w40 и филтри, сменени тампони на носачите, сложих лятите джанти "ats" със 4нови гуми Bridgestone от които съм доста доволен. Ето и 1 снимка колкото да добиете представа как застанаха:

Изображение

Потребителски аватар
smirkb0y

Мнениеот smirkb0y » Сря 08 апр 2015 14:05

Извинявам се за втория пост. Има малко развитие по колата. Мина финно полиране на боята, което не си личи, защото когато я снимах беше прашасала заради нашите хубави пътища. Цялостно пране на салон и другата седмица евентуално заминава да я затъмнят без предните стъкла, също така и съвсем леко фаровете. Ето малко снимки и живот и здраве на крушуна ще се видим и запознаем.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

П.С. Километража ми се занули и вече все едно карам чисто нова кола. :D :D :love.vwclub

Потребителски аватар
smirkb0y

Re: The green MK3 TDI

Мнениеот smirkb0y » Чет 14 май 2015 20:18

Нулев интерес. Интересно защо? Нямам най-великия голф във този форум, може би всичко се повтаря от другите теми, но здраве да е. Затъмнихме се, катализатора премахнахме, смених антифриза и хидравличната течност, също така и на скоростната кутия. Сложих нови колони във вратите отпред и отзад и за капак на всичко ми изгоря стъпалото и на същия ден ми се скъса заварката на крайното гърне и сега турбината свири, по-динамична стана, но визуално на нищо не прилича. Прилагам снимки и на салона, понеже до сега не съм. Посетих и сбирката на крушуна, хареса ми всичко.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След прането има леки забележки по-салона. Има капки от боя по шоф. седалка и не се махна, но не е проблем.
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Въпреки слабия интерес, продължавам напред. Следват ново стъпало, права генерация до крайното гърне и едни пружини като за начало.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Чет 14 май 2015 20:51

Та то и моята тема и много други нямат интерес. Пиши си в темата, един вид ти е като дневник, след време ще гледаш и ще се радваш какво си правил. Аз лично следя темата, макар и да не коментирам. Успех ! :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 14 май 2015 23:32

Не си троши колата с тия пружини...Карай си колата такава каквато е, щото аз от както сложих пружини на бившия голф 3, ми се разката фамилията от правене на предница....Много хора ще скочат, че може да не е така, но за мен си беше!
Колата и така ти е перфектна...обслужвай си я с качествени части и масла и няма да имаш грижи. Все пак важното е да ти доставя кеф от шофирането, а не да си на тръни постоянно и да пазиш и най-малката дупка...а повярвай ми звука от удара няма да ти хареса като сложиш пружините....Да не говорим, че амортисьорите ти ще заминат безвъзвратно, от личен опит пак ти го казвам. :love.vwclub

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 15 май 2015 11:14

В "КОЛЕВ" ли работиш или там си поддържаш колата?

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991
Автомобил: VW JETTA MK2
Двигател: JP

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Пет 15 май 2015 14:36

Колега мисля че имаме напълно еднакви автомобили като твоя има решетка без емблема и джанти . Моят е произведен пак 96та пак е зелен пак е 4 врати същия мотор същия салон и си сложих споилер отзад
Ще следя темата с интерес може да взема някоя идея

Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”