Дойде време най-накрая да пусна и вторият ми голям проект след светло синьото Audi A3. Става въпрос за дълго желаният от мен автомобил още от малък, а именно VW Golf Mk4 GTI. Историята покрай запознанството ни е дълга, но ще разкажа на кратко. След бързата ми раздяла със сивото ми Audi А3 1.8T което бе закупено от мен през месец март 2015 с цел за прехвърляне на мотора на синьото ми купе. След закупуването му много бързо взех да размислям за започването на напълно нов проект. Това беше точният момент за Golf Mk4. При търсенето ми имах няколко критерий които бяха: Колата да бъде на първо място черна защото не навиждам сивият цвят, на второ място да бъде с четири врати и на трето място но най-важно беше да бъде 1.8Т, а не 2.3 мотора защото по добре да карам 1.6 101к.с. След известно търсене по сайтовете, отговарящата кола на моите изисквания и в рамките на парите които имах беше само една с 1.8Т и масово с 2.3 мотора. Но за мой късмет снимките в обявата бяха повече от покъртителни, дори не пишеше с кой мотор е колата. Бях взел решението да се обадя на собственика и да разбера какво е състоянието на автомобила и най-вече с кой мотор е. Два часа след разговора със собственика пътувах вече за София изобщо не неочаквано какво че заваря като пристигна. Като пристигнах колата беше заложена в една Заложна Къща в квартал Люлин. Колата бе натикана най-отзад в един паркинг. И пак за мой късмет не можехме да влезнем да я огледаме защото беше само пазача и не пускаше докато не дойде собственика на Заложната Къща. След около десетина минути чакане пазача реши да ме пусне само мене да отида да огледам колата. Първата ми среща с нея не бе от най-обичайните защото беше голям мачарок и не бе палена около месец. Но нещо вътре в мене с пристъпването ми към нея ми подсказваше че това ще бъде моята избраница. След пристигането на собственика на Заложната Къща колата я огледахме свободно и я запалихме. Най-накрая една приятна изненада моторчето направо мъркаше имаше само един проблем, стартера трябваше да се смаже. След това вече бях решил, че това ще бъде моята кола и направо се запътихме да оправяме кашите на дотогавашният и собственик със Заложната къща. След около два часа вече се прибирахме за Пазарджик доволни от покупката.
Колата е със тъмният махагон, оригиналното CD и оригиналният чейнджър, двата подлакътника, дълбокото Recaro само за сега и липсват подгрев на седалките и темпомат.
Стига толкова писане дойде време да я покажа, надявам се да не ви е доскучало.
Това е снимка на досегашният ми проект.
VW Golf Mk4 1.8T Black
- Aeromagic
- Автомобил: Vw Golf Mk5
- Двигател:
Re: VW Golf Mk4 1.8T Black
А ето я и нея
- 1995
- Автомобил: 2x vw golf 3
- Двигател: 1.4 ABD 1993 - 1.6 AEA 1995
Честито колега! Със здраве да я караш, много безаварийни и приятни километри! Много ми харесва, а историята е вълнуваща, с интерес я прочетох :)
- Aeromagic
- Двигател:
Много от моите приятели ме обеждаваха че Santa Monicata е джантата за тази кола. До някъде бях съгласен с тях но исках нещо откачено.
- Aeromagic
- Двигател:
Една снимка от кокпита на Аудито
- Aeromagic
- Двигател:
През изминалата Неделя след малка разходка отново до София се сдобих с едно от най-цените неща в този проект. А именно джанти от BMW X5 9j / 10j.  Нямам търпение да ги видя на колата но ще трябва да почакам малко.
- 1995
- Автомобил: 2x vw golf 3
- Двигател: 1.4 ABD 1993 - 1.6 AEA 1995
Леле с тези джанти ще стане убийствен голфа

- Aeromagic
- Двигател:
Здравейте от много време не съм качвал информация за колата но до момента нямаше какво да покажа. Да започнем първо с въпроса за джанти. През следващата седмица чакам гумите да пристигнат от Германия тъкмо до тогава ще са готови и фланците и трябва да ги видим вече на колата. Наскоро разбрах ,че имам и оригинален датчик за нивото на водата в казанчето за чистачките. Поне едно нещо отпадна от списъка. А за в момента съм се сдобил и задна чистачка от Polo Mk6 и копче от Passat W8 за станичните огледала.
- GolfHighL
- Автомобил: Volkswagen Passat CC
- Двигател: CBAB 2010
Супер колега! Със здраве да си я караш. Само искам да те попитам, какво не ти харесва в 2.3 ? Защото аз карам 2.3 и както казваш "а не 2.3 мотора защото по добре да карам 1.6 101к.с" приликата с 1.6 мотора е никаква, един приятел кара 1.6 101, направихме дръпка, но не от място. Аз карах на 3-та с 2000 оборота, той от 2-ра и ги изцеждаше до дупка и през цялото време го водех(и съм с 18-ки). Вярно разхода на гориво е високичък, но пък кефа е голям. Питам те, за да разбера дали не съм направил грешка с избора си.
- Aeromagic
- Двигател:
Не го харесвам защото когато питаш някой какъв мотор му е голфа той не казва че е 2.3 а казва че е GTI а GTI са само 1.8Т. А разликата във вървенето е голяма а разхода близък. Не мога да споря че 1.6 върви колкото 2.3 но просто много се превземат някой хора с тези 2.3. Нищо лично към теб колега.
- GolfHighL
Аха ясно. Но според мен разликата във вървенето не е кой знае колко голяма, просто 1.8Т е по-пъргаво заради турбината. Но пък 2.3 е ЧУК! Много по-здрав е. Поне според мен.
- Aeromagic
- Двигател:
Просто е въпрос на лично мнение
- Aeromagic
- Двигател:
След дълго време търсене на окачване с регулируема твърдост не успях да намеря. И затова днес взех само с регулиране на височината марка TA Technix защото повечето хора казват ,че било едно от най-твърдите.
- GolfHighL
така е 

- Rakarov
- един обикновен Голфаджия
- Автомобил: Polo GTI
- Двигател: 1.8 Turbo
- Контакти:
Нямам търпение да видя крайния ефект братле :) Евалата, много добре се получава!