Аз съм Чавдар. Занимавам се с климатизация. Сменил съм доста марки и модели автомобили, на за първи път ставам собственик на Б3.
А това е Сивият пес: http://logrus.snimka.bg/automobiles/passat-b3.889213.36349782
Не е в пълния си блясък - не сме се къпали скоро, че е малко хладничко.
Та малко за него: роден е през юни 1989г., двигател 1,8 моно 90к.с., ръчна скоростна кутия, екстри - никакви (възможно най-базовата версия), никога не е имал газ.
При мен е от около два месеца. За това време навъртяхме почти 4000 километра и малко по малко започнахме да се опознаваме.
В една друга тема един колега беше казал "Вкарай в него 300-400лв. и си ти"

Дотук:
- предна броня (от магазина) - 80лв. + 30лв. за решетката
- предни накладки - 38лв.
- задни накладки и цилиндри - 60лв + 60лв. труд (щяха да са по-малко ама висях на главата на майстора

- съединител - комплект "Лук" - 230лв. + 120лв. труд
- нови седалки, кори на предни врати, щора на багажника и ляв преден стъклоповдигач - 100лв.
- plug in биксенон (глезотийка

- реле на мигачите - 12лв.
Очакват ме още някои нещица:
- смяна тампони на носачите
- смяна на ябълковидни болтове
- повдигане на задницата
- смяна на предно стъкло
- монтаж на газова уредба
- преглед (и може би ремонт/смяна) на инжекциона
- закупуване и монтаж на рейлинг
- закупуване и монтаж на огледала с подгрев
- ремонт на задна врата - не се отваря отвън, или може би направо смяна с такава в цвета на купето
Има и други неща, за които съм се наточил, но те ще чакат - нещо взе да ме боли джоба предпразнично. Ще ми се да си сложа долни кори на вратите с вградени колони, да си сменя предните и задните оригинални колонки и да си сложа по-читав плеър. Освен това имам някои идеи за заигравка с осветлението на купето и под предния капак, както и на светлините. Ако всичко е наред може и до бояджия да се разходим да пооправи външния вид на старото куче, че годинките си му личат на места. Кърпени са веждите и праговете, ама не много добре, а и са боядисани с баданарката

Като цяло искам колата да си остане в оригинален вид, без интервенции по двигателя (семейно комби е, не ми трябва да е 200 коня), но отвътре да си е по моя вкус.
Засега толкоз