Моята хубавица
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Моята хубавица
Здравейте Колеги,
след супер дупер търсене най-накрая купих моята хубавица от Плевен. За момента нямам никакви проблеми с нея освен, че единият ключ се бъзика и се чудя къде в Пловдив може евентуално да го видият, но не ми е важно. Евенетуално си мисля, че имам проблем с термостата, защото като се прибирах от Плевен колата ми работише на температура около 80-85 градуса, така си мисля, защото стрелката ми стигаше до второ и трето деление на температурата. Не знам дали е правилно и ако не е какъв термостат да си взема?
http://donmaranzano.snimka.bg/automobil ... 1.36382874
след супер дупер търсене най-накрая купих моята хубавица от Плевен. За момента нямам никакви проблеми с нея освен, че единият ключ се бъзика и се чудя къде в Пловдив може евентуално да го видият, но не ми е важно. Евенетуално си мисля, че имам проблем с термостата, защото като се прибирах от Плевен колата ми работише на температура около 80-85 градуса, така си мисля, защото стрелката ми стигаше до второ и трето деление на температурата. Не знам дали е правилно и ако не е какъв термостат да си взема?
http://donmaranzano.snimka.bg/automobil ... 1.36382874
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Моята хубавица
Автомобила е доста запазен.
Радвам се,че направи своя избор.
За термостат вземи Mahle.
При така описаната ситуация със сигурност е заминал
Радвам се,че направи своя избор.
За термостат вземи Mahle.
При така описаната ситуация със сигурност е заминал
- donMaranzano
Много благодаря Здравко, ако беше от Пловдив щях да те черпя бири. От Плевен до Пловдив през София ми даде разход 7.3 при средна скорост 89 км/ч. И предположих, че е за смяна. Не гори масло, на реални 219К км/ч и е обслужвана изцяло във VW Швейцария. Надявам се да нямам кардинални проблеми. Имам разни питания по колата и малко не знам къде да ги адресирам тук във форума. Ще помоля за съдействие от колегите.
-
- VW експерт
Ами задавай въпросите.
С каквото може ще се опитаме да помагаме.
С каквото може ще се опитаме да помагаме.
- donMaranzano
Много благодаря Здравко, почвам:
1. Трябва ли да и правя автокаско, гледам че във форума непрекъснато ги крадат. Какво ги правят тези бараки не знам.
2. Защо десното ми огледало е по-малко? Изобщо не разбирам гениалната мисъл на немското инженерство.
3. Чудих се да сменя плафона от този дето има червена диодна светлина, дали е възможно.
4. Нямам фарове за мъгла. Чудя се да сменям моите фарове с такива заедно с ключа или да си купя фарове за мъгла да бъдат монтирани долу в бронята и да сменя само ключа. Да, обаче забелязах, че под десния капак в бронята се монтира болта за теглене на колата. Ако поставя фарове за мъгла как ще монтирам после болта за тегленеи?
5. Не ми работи пръскалката на задната чистачка. Има ли някъде туториал как точно се разглобява?
6. Някой колега знае ли къде в Пловдив се отремонтирват ключ, а ако не колко ще ми струва да извадя нов такъв?
7. С какво масло трябва да я обслужвам? Във VW са я обслужвали с 10W40 така мисля.
8. По-нататък ще сменям ангрежнаният ремък въпреки, че е сменян преди 20К км отгоре ми седи леко напукан. Проблем ми ли е?
Това са ми въпросите, благодаря на всички колеги, които ще се отзоват.
1. Трябва ли да и правя автокаско, гледам че във форума непрекъснато ги крадат. Какво ги правят тези бараки не знам.
2. Защо десното ми огледало е по-малко? Изобщо не разбирам гениалната мисъл на немското инженерство.
3. Чудих се да сменя плафона от този дето има червена диодна светлина, дали е възможно.
4. Нямам фарове за мъгла. Чудя се да сменям моите фарове с такива заедно с ключа или да си купя фарове за мъгла да бъдат монтирани долу в бронята и да сменя само ключа. Да, обаче забелязах, че под десния капак в бронята се монтира болта за теглене на колата. Ако поставя фарове за мъгла как ще монтирам после болта за тегленеи?
5. Не ми работи пръскалката на задната чистачка. Има ли някъде туториал как точно се разглобява?
6. Някой колега знае ли къде в Пловдив се отремонтирват ключ, а ако не колко ще ми струва да извадя нов такъв?
7. С какво масло трябва да я обслужвам? Във VW са я обслужвали с 10W40 така мисля.
8. По-нататък ще сменям ангрежнаният ремък въпреки, че е сменян преди 20К км отгоре ми седи леко напукан. Проблем ми ли е?
Това са ми въпросите, благодаря на всички колеги, които ще се отзоват.
1. Хубаво е, ако живееш в някой голям град да имаш автокаско. Продават ги на части, купето на вторични суровини.
2. При мен е същата работа, явно немеца му е аресвало по убаво да е така.
3. Възможно е, но според мен няма никакъв смисъл.
4. Няма смисъл, да слагаш отделни фарове за мъгла, имаш вградени в самите фарове.
5. Гледах в една тема, как точно се оправяше проблема "ще я потърся".
6. Има един Станимир на Главната, ако искаш мога ти дам тел.
7. Най-добре сега в зимния период да бъде с 5W40 "така мисля аз поне".
8. Най-добре е да я обслужиш, че аз също така бях оставил обслужването на заден план, после съжалих.
2. При мен е същата работа, явно немеца му е аресвало по убаво да е така.
3. Възможно е, но според мен няма никакъв смисъл.
4. Няма смисъл, да слагаш отделни фарове за мъгла, имаш вградени в самите фарове.
5. Гледах в една тема, как точно се оправяше проблема "ще я потърся".
6. Има един Станимир на Главната, ако искаш мога ти дам тел.
7. Най-добре сега в зимния период да бъде с 5W40 "така мисля аз поне".
8. Най-добре е да я обслужиш, че аз също така бях оставил обслужването на заден план, после съжалих.
- donMaranzano
Много благодаря, да може да ми дадеш телефона на Станимир ще го посетя след празниците. Имам прекалено много работа и съм като пребито куче. По точка 4 нямам вградени фарове за мъгла, моята специално няма. Колега ти от Пловдив ли си?
Роден съм в Пловдив, но живея в Хасково, но почти всяка седмица съм в Пловдив, ако желаеш може идем заедно,тамън да се запозная с някой от форума. Имам апартамент в Тракията, когато съм в Пловдив оставам в апартамента.
- donMaranzano
Супер ще го измислим, но ще е след празниците. Колеги освен с червен антифриз с каква марка да я заредя, че ще сменям термостата.
-
- VW експерт
1.КАСКО,както решиш,крадат ТДИ модификации основно.
2.Има и нормални огледала,не взимай от кола с десен волан.
3.За фаровете за мъгла трябва да видиш има ли изведена инсталация.
4.Щом е напукан ремъка го смени.
5.С 10В40.
2.Има и нормални огледала,не взимай от кола с десен волан.
3.За фаровете за мъгла трябва да видиш има ли изведена инсталация.
4.Щом е напукан ремъка го смени.
5.С 10В40.
- donMaranzano
Благодаря Здравко, а в същия фар ли се монтира?
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Честито , Колоега! Голфчето е 6! За ключар се сещам за един в Кичука , на светофара на кафе "Камео" (бул. Никола Вапцаров) , отдясно след светофара в посока Кауфланд и Лидл . Дано да съм бил полезен 

- donMaranzano
Много благодаря. Аз търся човек, който разбира от електрониката. Мирише ми на студена спойка, защото от 10 пъти 7 работи, 3 не.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Много е запазена
Честито!
Ако не се лъжа на скоро имаше тема за точно този автомобил.Колегата се чудеше дали да го купува и на другия ден обявата изчезна

Ако не се лъжа на скоро имаше тема за точно този автомобил.Колегата се чудеше дали да го купува и на другия ден обявата изчезна

- donMaranzano
Re: RE: Re: Моята хубавица
Аз бях и го купих. Някой има ли книжка за колата на бг език