Голф 3

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Голф 3

Мнениеот kaiser666 » Вто 02 фев 2016 22:45

Та така, разделих се със стария пасат б3 в края на лятото 2015 и ми изскочи една много добра оферта за въпросния голф 3 ГТИ 2е, 94ти набор с клима, ел пакет, хидравлика, борд комп и т.н
Пълен сток. Отивам да го гледам, супер стегнато вози, имаше тук там ръжда, което не ме притесни, стартера затягаше, което също бе съобразено с цената. Като цяло в доста добро състояние като се имат предвид годините и километрите на колата. Ново окачване, обслужена, нови дискове, два комплекта гуми. Работеше си както на газ така и на бензин, платени данъци, абеее ту гууд ти би тру. Даже продавача свали от цената.
Прехвърлих я, ново хубаво масло, пей сърце.

Изображение
Изображение

Няколко дни след това обаче се тръгна по мъките, ама едни мъки. :banghead
Разчоплих една дупчица на прага и се оказа че и двата вътрешни прага са леш, ок голяма работа има пластмаси отгоре. :Mr Green Fun

Обикновената уредба започна да гърми по няколко пъти на ден. Ай нови свещи, кабели, палци, капачки. Почна по рядко да гърми, до един момент в който гръмна и отказа повече да пали.

Оказа се, че изпарителя е мн стар, а и клапана изпускаше леко, та нови. Почна да върви и спря да гърми.

Няколко дни след това тръгвам за работа и угасна. Бобината изгоря.

Аз си сменявам наред и си се самоуспокоявам, че е нормално да сменя някоя и друга част, все пак е стар гроб, важното е че окачването е здраво и двигателя е бетон.

Смених и затягащия стартер, смених и течащото моторче на казанчето за чистачки, смених и задните лагери, че започнаха да вият зверски. Ама нормално, стара кола е ся, ко да се прави...

Оказа се че колата през изминалата година е изминала само 200 км и явно е седяла доста време под някакво дърво, появиха се всевъзможни течове, маркуч на хидравликата, семеринги на скорости, вода в купето, хидравличната помпа също сълзи. Ама нищо, ще я правиме, все някога ще се окопитят нещата.

Тръгнах на малка екскурзия до Сърбия и близо до границата на връщане, по едни завои, нещо почна да чатка като каре, дори когато колата се движеше на право. :eek Пребледнях, че има вероятност да ме остави по път, но в крайна сметка ме прибра. Чаткането се появи няколко пъти след това и изчезна, така и не разбрах от какво беше.

Дойде есента, радиаторчето на парното протече, ама и това нормално, позната процедура, долу таблото, горе таблото и готово.

Аз междувременно си чакам все някога да спрат тия проблеми, два три стари фолксвагена минаха през мене за 6-7 години, такива ядове никога не съм имал.

От време на време, колата си работеше идеално, ходих на една екскурзия с нея до Карлово, Калофер, Шипка, към 500 км минах за един ден. По магистралата си вървеше супер с 5 човека, разхода на газ също беше добър.

И така, някои може да си мислят че мъките ми приключват, ноооооо Хилядолетния сокол, както започнах да му викам, щото много се троши имаше други планове.

Карам си аз преди две седмици по една права, хубава отсечка и го настъпих на 3та до 5000 оборота, нещо се спъна и помислих, че горивото е свършило. Спрях на бензиностанцията, заредих, въртя и стартера отказа, ядосах се и почнах да цъкам на ключа, да не е нещо заял, докато не ми се прецака връщащия механизъм на клемореда. :h020 Помолих да ме бутнат и запали, набих един песник в тавана, направих един отпечатък и му намотах гумите подобаващо. Прибирам се към нас, изключих от скорост, изгасна, опитах да го запаля на скорост и двигателя каза " ТРОП ТРОП ТРОП" :Mr Green Fun Както споменах вече, мотора си вървеше идеално, навъртях 10 000 км, не гореше масло, дърпаше, нито ми светна лампа, нито нищо, ей така си изтропа.

Всичко си беше на белези, ремъка здрав, разглобих я на другия ден и се оказа, че е блокирал кляновия вал. :deal Мислих да я пусна на части, но нямам алтернативен транспорт до работата, за това се наложи да я правя. Намерих някакъв джамбазин в Надежда, почти ме убеди че мотора е на 170 000 км, защото е каран от пияница :mhihi Даде ми някви талони от бракуван гоуф и в най - големия сняг и студ с брат ми го сменихме. Купих маховик и него смених, защото на стария венеца на стартера беше наяден кофти.
След три дневна борба в един тесен гараж, гоуфу оживе за да умре некой друг ден. Докато го възкресявахме счупих буксата на перката, на радиатора и едната планка на предния капак, защото колата е удряна леко там и планката беше заварена зле, смених я и нея за да не се счупи стъклото само с една планка.

Събрах всичко, двигателя си работи, само дето на новия инжекциона няма пета дюза и съответно колата вече няма студен старт на бензин, но на газ си пали, лятото ще си сложа старата инжекция.
Изображение

Още преди да сменя двигателя си мислех, че тая кола е прокълната, но ми излезе от главата тая идея...до днес, днес се убедих че е прокълната. Карам си и си гледам с тъга старата винетка за 2015, която купих ноември месец, а до нея една мазна дебела пукнатина на джама. :icon_lol :icon_lol :icon_lol Кога и как се е появила не знам, чудих се да се ядосвам ли, да се смея ли, да се обеся ли... Това беше капака и реших да пусна тема, поне да ви позабавлявам с моите премеждия. Ще трябва да сменя още тези дни стъклото, защото ако ме спрат от движение, както не съм регистрирал още двигателя може да си еее майката.

И те така, продължавам да си чакам да приключат проблемите. :icon_lol

Утре ще кача някоя друга снимка.

п.п Всичко това се развива в рамките от по - малко от 5 месеца. :deal

Между другото, колата я купих от един грузинец на име Манджавидзе, той има магазин за авто части в Студентски град, ако някой го познава или му е клиент, нека му предаде много поздрави от мене. :mhihi :mhihi :mhihi

Последна промяна от hooligans на Съб 17 сеп 2016 14:48, променено общо 8 пъти.
Причина: Тук не се трие.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Re: Прокълнатия Golf mk3 GTI

Мнениеот donMaranzano » Вто 02 фев 2016 22:55

Много съжалявам, щом мислиш, че е прокълната осветия със светена вода.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 02 фев 2016 22:58

Ооо, не мисля, убеден съм ! Ако някой има познат авто екзорсист в Горубляне, моля да ме свърже :exclaim
Прикачени файлове
12651255_1174261352584913_407252666720946880_n.jpg

Последна промяна от kaiser666 на Сря 03 фев 2016 3:10, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Вто 02 фев 2016 23:13

Братле искрено ти съчувствам,но нямаш си на идея ,колко от прочелите темата ,ще си кажат -,,Стига бе,а аз си мислех ,че моята е каръшка,,Надявам се все пак да спрат ядовете ти.Успех,но успя да ме разссмееш,де. :love.vwclub

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Вто 02 фев 2016 23:23

Много ще си кажат има и по-зле от мойто .. :icon_lol От сърце ти пожелавам да спрат ядовете и само да и сипваш гориво и тук там някое консумативче... :beer

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 02 фев 2016 23:24

Спокойно, много сме на тоя хал, и аз сега си скубя косите с едно рено, което като го купувах май съм бил сляп или с вързани очи....карай, хората да сме живи и здрави, ламарини се поправят

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 03 фев 2016 1:05

Забравих още три интересни случки от преди зимата.

Термостата държеше 70 градуса, купих друг "хубаФ" и забавлението започна след, като разбрах къде е заврян на тая кочина и как се сменява. :Mr Green Fun Свалих, планката на хидравлика, махнах ремъка, извадих долния маркуч на радиатора, който на мк3 с клима се вади мн готино и пред очите ми се откри един от любимите ми пластмасови нахуйници, които умее да прави чичо Ханс, но единствено по - добре от него могат да ги правят китайците. Свалих нахуйника, който се състои от две части, тази в която ляга термостата беше спукана, купих си една нова китайска, която да съединя със старата ми. Сглобих всичко и текна, като лейка от там. Ай на ново планки, манки, хидравлики долу, антифриза навънка, малко от черния силикон на чичо рейнц, който лекува всичко и спря да тече.

Оф топик. От край време мечта ми е някой ден да имам финансовата възможност да купя от Евро 07 няколко чувала с пластмасови нахуийници, да се кача на един самолет, да отида при жълтурите дето ги правят и да им ги завра в малките задници. :Mr Green Fun

Другата беше, че ми изчезна сервото на спирачките. Бутах разни маркучи и се появи.
Третата е, както си карах умря за пореден път на два км. от нас, добутах си я собственоръчно. Бяха изчезнали част от токовете, рових бушони, релета, клемореда също беше заподозрян, размърдах ел. таблото и се "оправи". Полтъргейска история. :a096

Като се сетя за още истории от близкото минало, ще допълвам. :11

Иначе, когато работи, колата ми допада доста. Държи се като залепена на пътя, не съм се старал доста, но не съм усетил да прегряват спирачките, моторчето също има прилична динамика, като за ежедневка дори с обикновената газчица.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 03 фев 2016 7:50

и в крайна сметка какво ще правиш с колата? какво му е на мотора?

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 03 фев 2016 9:39

Карам и правя, докато не завърша и не си намеря по-добра работа. Ей сега отивам след нощна да слагам ново стъкло. Иначе, мотора го смених преди седмица и повече вече, стария не съм му свалял картера да видя какво му е.

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Сря 03 фев 2016 10:46

братле верно има нещо с тая кола

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Сря 03 фев 2016 19:11

В един момент голфа ще стане много по-хубав, здрав и обслужен от 80-90% от голфовете по улиците :th_up
Аз също "проклинах" корсичката - от юли 2015 до сега ми излезе двойно и половина, за колкото я взех... То не бяха стартери, тампони двигател, нафтова помпа, вакуум помпа, електроника на турбо, амортисьори и много други неща, а уж беше хубава :mhihi Но това стана в следствие на едни 15 000 км, карал съм я стабилно, пазил съм я разбира се, но оборотите са отивали до 4-4500. То така са повечето автомобили май, много рядко са някакви на които да не им се прави нищо години, имам познат с такова Поло сди от 2005 г, нищо не му е правено за 6 години...
Та късмет, моя съвет е да не се откажеш сега, защото са вложени труд и средства и загубата не си заслужава. Аз така си имам почти нова корса :biggrin
:beer

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 03 фев 2016 19:20

...И при мен беше така. Vento GT 2E. Единствената разлика - беше с газов инжекцион...Моята я бракувах, нямах компетенциите да сменям двигатели. Ти имаш. Евала.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 03 фев 2016 19:34

Закарай го на поп да го освети и изгони злия демон от него :bishop
Иначе ме кефи как приемаш всичко по забавния начин.
Обаче си мисля,че всичко няма да приключи толкова лесно. :biggrin

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Сря 03 фев 2016 20:02

Вече нема продаване.
Навремето ,преди 20 години преживях същата като твоята одисея само че с един Ескорт.Не ме питай какво му се е чупило,а ме питай какво НЕ му се е чупило.А знаеш ли преди 20 години как се правеше основен ремонт на западна кола ? Фордът беше на 5 години когато го купих,и остави траен отпечатък в живота ми...
Колкото го купих ,още толкова дадох за да го правя и то в рамките на две три години мисля.
Накрая ,пак някаква поредна авария ,не си спомням каква точно беше,тотално ме вбеси и го дадох за 500 лева на един пич.А ми струваше близо 7000.
Оня го изкърти от каране след мен,понеже аз му бях сменил вече абсолютно всичко.УжасТ...
Кошмар е с тия таралясници.
Оня ден на път за важно събитие ,ми пропадна педала на съединителя...
Някакъв щифт се износил,под гумения тампон в края на жилото ,долу до вилката.Жила колкото искаш,но без щифт.Такъв щифт е като бяла лястовица в моргите,а без него колата е труп.Прави се на струг,ама трябва да занесеш мостра.А мостра няма от къде да вземеш .Параграф 22.Идваше ми да взема чука и ........

Потребителски аватар
fulcrum
Автомобил: VW Golf 2 GT Skoda 130 LA
Двигател:

Мнениеот fulcrum » Сря 03 фев 2016 20:27

И аз като правих силовия тунинг на моята двойка , при смяна на скоростната кутия и съединителя ( AWY индекс) си спретнах на струг проблемния щифт
става вечен. Не се отчайавай , просто си налетял на много андаалийски пддържан голф. :smile

Върни се в “Моят Volkswagen”