Golf MK4 VR5 4Mothighl

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Golf MK4 VR5 4Mothighl

Мнениеот M3ntata » Вто 06 сеп 2016 23:49

Здравейте, първо да мине едно резюме :mhihi. На 22г съм от както съм роден се возя само на VW golf, до като израстна се возех в MK2 1.6 след това баща ми закупи MK4 1.4. По това време аз вече лудвах по MK4 R32 по телевизията (topgear и подобни) :rolleyes. Та малко пораснах почнах да изкарвам някой друг лев, разбира се възможно в касичката, събрах пари (бяха малко за това което исках) почнах да търся и нищо конкретно по онова време 2013г. Отказах се на пук парите ги изхарчих за нищо време. 2015г баща ми си закупи отново MK2 1.8 Syncro, та тогава нещо пак се запали в мен. Към края на годината набелязах една в Пловдив (с.Труд) все още куцах с парите та до 02.2016г събрах пари + малко аванс. Отидох да я видя веднъж гледах и пак гледах, колкото и кусури да намирах в тази кола тя пред мен пак изглеждаше като кукла, викам ок ще свали от цената, пък мен ме чака работа... На 19.02.2016 пак се върнах и я грабнах та това беше. Исках нещо максимално близко до R32 предвид джоба ми още съм малък за такава кола, но нищо чудно след някоя година може и да имам такъв мотор в коша ако ми даде на късо реотана :mhihi. Та както казах чисто финансово (дори гледах за дизели и 1.8 AGN но не се отказах) това беше най близкото до мечтата ми VR мотор, 4Motion, 6ск. кутия, голямо ниво на оборудване, разбира се 4 врати това е важно за мен за да имам някаква база, целя автентичност с леки допълнения.

Та като оборудване разполага с: Темпомат, климатроник, фарове с халогени, кожени седалки с подгрев и подуване от към кръста, ел. стъкла и огледала, останалото мисля, че е стандартно оборудване при mk4.

Ето снимки които са още от авто къщата.
ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК

До сега по колата съм сменил/добавил: :eek :rolleyes

Масло Motul 6100 10W40 + всички филтри по колата без този на халдекса, биалетка, маншон, полуоска, свещи NGK BKR5EKUP, почистване на дросел, ремък (на лято и ролките), темп. датчик за водата, шалтер за вентилатори, термостат (само датчика отказа, но по мои причини смених всички по водната верига), маркуч за изпарения, бензинова помпа Bosch, голям вентилатор на радиатора Thermotec, задни накладки TRW с дискове Ate 239mm, Пълен комплект ангренажна верига общо 8 части с "О" пръстена. семеринг на капака на ангренажа, хид. масло Febi зелено, спирачна течност Ate, Антифриз червен, масло ск. кутия Febi GL4, щуцер за водата vaico v10-2952 (разпадна се), 2 задни тампона на предните носачи, пълен комплект съединител на LUK с демпфер (реших да го сменя до като кутията е долу заради веригите и без това беше тръгнал визуално), премахнах катализаторите + някои други гарнитури, оригинални по размер стелки гумени беше с здрав мокет, но предвид работата която работя стружките се накичат :biggrin ), джанти + гуми BBS RS 771 (доста запазени излязоха едната 10гр, а най много 35гр), малко аудио Pioneer MVH-181UB, друго не съм писал в тефтера все пак може да пропускам нещо :mhihi

Ето и актуални снимки:
ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК

Какво съм наумил за напред (живот и здраве):
1) В момента ми оправят прага който беше ръждясал в Четвъртък най вероятно ще я взема колата.
2) Тези дни ще поръчам дебитомер вероятно bosch.
3) До зима искам да си оправя/добавя подгрева на огледалата.
4) Отново до зимата мисля да сменя маслото и филтъра на халдекса вече си намерих ключ изгодно 18лв :c020
5) На лято цялостно боядисване на колата в оригиналния и цвят, като тавана, огледалата и предната решетка с емблемата ще се боядисат в черно таванът трябва да има ефект на панорама. Нещо като другата ни кола за която споменах 1.4 16v
6) BBS-те ще се разглобят и боядисат в подобен цвят като на тези ЦЪК или нещо по искрящо като това ЦЪК след това бордовете ще се полират яко на работа. В същия цвят мисля да боядисам и кутията на филтъра (не обичам спортните много мирише после), кората на двигателя и вероятно някой друг елемент под капака. Само да се справя с разглобяването, че май заводско ги лепят с лепило да не прецакам резбата.
7) Заден нож за бронята от VR6 с място за гърне двуцевка, моята е със скрито гърне.
8) Да не пропусна ще имам проблеми с климатика вероятно компресор и възвратен клапан по това което виждам за сега, но това на пролет преди лято.

Та това е за сега.

Поздрави :love.vwclub

Последна промяна от M3ntata на Нед 11 сеп 2016 21:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Golf MK4 VR5 4Mothighl

Мнениеот Dagestan » Сря 07 сеп 2016 20:10

:th_up Много е готино Голфчето, дано плановете ти да се осъществят без повече проблеми.
Да подшушна няколко идеи:
- огледалата може да минеш на такива от Голф 5, в e-bay има китове, с които се приспособяват за Голф 4, или може да вземеш огледала от Леон 1/Толедо 2, след 2003г.
- като пребоядисваш колата, може цвета да се направи една идея по-тъмен, ще седи много добре. Като имам свободно време мога да пипна някоя снимка на фотошоп, да видим как ще стои.

П.П. Върти ми се един стикер VWclub.bg, твой е ако го искаш.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Сря 07 сеп 2016 20:30

Честито и от мен :th_up
Много безаварийни пожелавам, и само бензин да наливаш :beer
Възможностите за оптичен тунинг са почти безкрайни, особенно при четворките :smile

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Сря 07 сеп 2016 22:17

Благодаря за пожеланията.

Dagestan/ Общо взето огледалата са интересни, но като гледам ще ги пропусна, че списъкът е дълъг. За цвета и аз си мисля да не е баш като оригиналния просто да не си личи в двигателния отсек иначе ще се боядисва изцяло и вътре във вратите. Идеята ми е за отново сив металик във подобен нюанс, но с перли (да лъсне яко). За стикера съм съгласен бих се радвал.

hvp800/ Като цяло нямам мерак в R-line или някакви напудрени неща като спойлери единственото нещо вероятно ще е V6 добавката за бронята/гърнето. Като джанти мисля да си запазя 16-те BBS 771 (да не убивам колата с някакви големи галоши) все пак нали трябва да върви. Като екстри единствено имам мерак над подгрева на огледалата, даже все още не знам дали имам понеже си мислех, че само с обозначение на бутона имат. Мисля да я стегна да се подсигуря за едни 2 500км :icon_razz и късмет 2018г Австрийско да се нагледам, че ми е мерак писна ми само по youtube... Надявам се, че колегите които вече са присъствали ще ударят едно рамо на заека. :mhihi

Иначе ето някои работи които забравих да спомена снощи.:

9) С този тип боядисване на фаровете ЦЪК както казах предната решетка ще се боядиса в черно заедно с емблемата. Само трябва да си набавя решетка с емблема, че тази е счупена.
10) Имам малък луфт/аванс на педала на газта жилото ми е като черво, трябва и то да се смени.
11) Фланци за джантите без да преувеличавам вероятно максимум 20мм за отзад. Трябва да поръчам алуминий да имам под като имам свободно време да измайсторя нещо.
12) Имам да си набавям и капачки на коланите в купето, че трите ги няма :eek

Абе има работа няма да ми е скучно през свободното време.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 08 сеп 2016 13:32

M3ntata написа:Като джанти мисля да си запазя 16-те BBS 771 (да не убивам колата с някакви големи галоши) все пак нали трябва да върви.

При гуми 205/50R17 комфорта и вървежа са почти 1:1 със 205/55R16

M3ntata написа:Като екстри единствено имам мерак над подгрева на огледалата, даже все още не знам дали имам понеже си мислех, че само с обозначение на бутона имат.

Моята и тази на кума нямат означение на бутона, но подгрев на огледалата има. Тръгва като пуснеш реотана отзад, даже на мен на vag-com ми излиза грешка, че дясното огледало има изгорял нагревател :eek

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Чет 08 сеп 2016 19:10

radi_nrj написа:
M3ntata написа:Като джанти мисля да си запазя 16-те BBS 771 (да не убивам колата с някакви големи галоши) все пак нали трябва да върви.

При гуми 205/50R17 комфорта и вървежа са почти 1:1 със 205/55R16

M3ntata написа:Като екстри единствено имам мерак над подгрева на огледалата, даже все още не знам дали имам понеже си мислех, че само с обозначение на бутона имат.

Моята и тази на кума нямат означение на бутона, но подгрев на огледалата има. Тръгва като пуснеш реотана отзад, даже на мен на vag-com ми излиза грешка, че дясното огледало има изгорял нагревател :eek

За джантите категорично не искам да ги сменям :smile има няколко причини. Първо са доста запазени като вид и баланс. Второ са оригинални за модела.
За затоплянето това беше първото нещо което проверих и имам затопляне, само дето дясното огледало не работи. Утре съм в отпуск за да свърша някоя работа и това е едно от първите неща с които мисля да почна деня. Ще проверя какъв е проблема ако има нещо прекъснато ще видя да го запоя ако има начин ако не огледалата не са скъпи, варианта огледалото от другата кола да работи също не е за изключване.. Също взех номера на дебитомера, утре ще го поръчам и ще го сравним за всеки случай да не е за друга кола.

Иначе прагът е възстановен като хората!

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пет 09 сеп 2016 9:18

За подгрева на огледалцата, можеш да им измериш съпротивлението, на малкото мисля че нормалните стойности бяха 12-16ом, на голямото 14-18ом.

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Пет 09 сеп 2016 19:50

nikolay_ss написа:За подгрева на огледалцата, можеш да им измериш съпротивлението, на малкото мисля че нормалните стойности бяха 12-16ом, на голямото 14-18ом.

Мерси колега полезно за мен, никакво съпротивление няма. Не виждам къде е прекъснато понеже закрепващата планка трябва да се отлепи, а после нали пак трябва да се лепи :mhihi. То по добре 15лв за ново огледало/стъкло. Днес говорих с maxcar и утре ще ми пратят/доставят новия дебитомер и филтър както е редно. Утре ми се отваря малко работа със таблото на двойката (смяна на радиатор). Та след монтажа ще пиша дали има ефект и покривам нормите за дебита.

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Нед 11 сеп 2016 21:27

Точка 2 изпълнена, вчера сложих новия дебитомер (bosch 0 280 217 529) и филтър (knecht/MAHLE LX 684). Вече покриваме нормата +120 g/s. Разлика във вървежа сякаш не се усеща, може би леко на високите, но не бих казал че усетих нещо с което да похваля новия. :c020 Сега по другите точки. :mhihi

Снимка (качвам ги като линкове понеже трябва да ги режа заради ограничението и е малко досадно когато някой влезне от телефона си. :rolleyes

Потребителски аватар
AnCh0
Автомобил: Гетеи
Двигател: не го знам ама бяга xD

Мнениеот AnCh0 » Пон 12 сеп 2016 10:04

Добро голфче си имаш, а тази генерация ако не е тайна с какъв замисъл е ? Разработка за високи обороти или за средни и на колко Ф ако не е тайна :11 :th_up :th_up :screwy :screwy

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Пон 12 сеп 2016 16:23

AnCh0 написа:Добро голфче си имаш, а тази генерация ако не е тайна с какъв замисъл е ? Разработка за високи обороти или за средни и на колко Ф ако не е тайна :11 :th_up :th_up :screwy :screwy

Ами идеята е следната за тази "генерация" :rolleyes
1) Тя си е оригинално така "Y" образно, само дето на мястото на тръбите имаше два катализатора които премахнах и ги заместих с тръби както се вижда.
2) Евентуална спънка на потока и база за генерация най вероятно все още не съм го решил дали искам да ми ръмжи или да си е спящ мечок до 3 000rpm. :biggrin
3) Предварителна гаранция, че няма да се запушат и да ме оставят на път. Понеже ми се случи вече, добре че бях в града.
4) Размерът ф-то на тръбата мисля, че беше 57х1.5 ако не се лъжа. :neutral

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 12 сеп 2016 16:32

Можеш да си сложиш от Р32 или ТТ, и двете са оригинални, и двете са достатъчно тихи до 3000 об. , и двете изглеждат чудесно на Г4 :)

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Пон 12 сеп 2016 19:54

hvp800 написа:Можеш да си сложиш от Р32 или ТТ, и двете са оригинални, и двете са достатъчно тихи до 3000 об. , и двете изглеждат чудесно на Г4 :)

Както по горе споменах, мисля си за добавка на задна броня от V6 (отвор за накрайници) и си мисля за точно двуцевка както при V6. Въпросът е дали да си взема някакво спортно гърне или да добавя някакви накрайници (кадърно) на моето стоково, а може и ф-та от неръждавейка полирана/лъсната. За сега съм 50/50, може за проба да взема от ebay някакво евтино ако шуми прекалено ще действам с оригиналното. Пък има и друга идея без средно само с крайно, абе не знам до там има време още ще го обмислим. :mhihi Варианта от TT и R32 не ми допада, не искам R брони то всеки втори гофрет е с R32 look. По ми харесва автентичната кола, как да дам R32 излъчване на колата като е V5, никой да не се засяга просто на мен не ми допада "лъжата" тука в града всички BMW-та имат M-пакет а са по 100-150к.с. :mhihi

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Пет 16 сеп 2016 18:26

Здравейте, сега малко съдействие от ваша страна ми е нужна :mhihi Та значи наближава времето за смяна на масло диференциал и халдекс обслужване след като сменя тях не остава не сменена течност по колата. Та маслото на халдекса е в туба подобна на силикон за което е нужно пистолет за силикон, до тук ясно. Обаче какво правим с маслото на диференциала 75W90 което си е в обикновена бутилка, нека се има на предвид, че маслото е гъсто. Та се чудя какъв вид помпичка да си взема за да го избутам на горе през пробката когато съм в канала, нека да отбележа, че не ми е нужна помпа за 100лв, търся някой евтин вариант примерно 20-30лв (помпата).

Набелязах това чудо, но до колко ще свърши работа не съм сигурен. ПОМПА ЗА СМЯНА НА МАСЛО + АДАПТОР дали ще може да изпомпа толкова гъсто масло ефективно смисъл ,че трябва да изпомпи около 1 литър.

Иначе утре ако ми остане време мисля, да сваля фаровете да ги отворя и да ги боядисам по горе описания вариант.

Поздрави.

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Чет 22 сеп 2016 19:46

Ето какво си напазарувах, трябваше да дойди и жилото за газта, но е било спряно от производство и по заводски номер не излизало нищо... Та ще видя какво ще правя с него. Също така се отказах от боядисването на фаровете реших да си закупя готови "оригинално" избрал съм си FK (FKFS8119) май са на hella. Но първо трябва да отделя малко време да си сменя маслото за диф-а и халдекса. В мазата намерих един шприц, който се оказа че не е използван и работи перфектно. Измерих съпротивлението на дясното огледало (подгрева) и то е 19 ома стъклото е на BLIC.

Haldex oil
Изображение

Поздрави.

Върни се в “Моят Volkswagen”