Здравейте,
Противно на името ми вече съм горд собственик на VW Passat - 2.0 TDI, 150 к.с, R-line, 2020г.
Първо нека кажа няколко думи за колата.
Passat B8.5 от 2020 година. С 2.0 ТДИ 150 к.с двигателя е и е с външен R-line пакет. Колата разполага с IQ.Light фаровете, LED стопове, Digital cockpit , Discover media, памет на седлаки, масаж на шофьорската, кожа и алкантара салон и т.н
На около 145 000 км. е колата, което се потвърждава от сервизната й книжка и CarVertical. Закупена е от Гемания и аз съм първи собственик в България.
Дотук добре. Само че въпреки множеството изчестни теми в главата ми се въртят купища въпроси.
1. Прочетох за казанчетата за антифриз, които съдържат силика гел. Доколкото видях във форума тези казанчета спират да се влагат в Passat около средата на 2019г. Колата е излязла от завода април 2020г. Освен да я проверя за обозначения, че казанчето е такова, какво друго мога да направя, за да проверя и съответно как да действам - предполагам поръчвам ново и се сменя?
2. Колата е поръчана и съответно идва без резервна гума. Както знаете има предостатъчно място за пълноразмерна такава, а не патерица. Вие как процедирате с вашите Пасати? Джантите на колата са 17-ки.
3. Как мога да визуализирам картата от навигацията на дигиталния кокпит ? Гледам видеа в Youtube, но нещо не става работата ?
4. В жабката нямам чейнджър /или нещо подобно/, а просто две дупки, които приличат на слотове за SD карти. Ако в действителност са такива за какво мога да ги ползвам ?
5. С какъв харддиск разполага мултимедията и съответно как мога да качвам музика и т.н ?
6. В момента съм с Iphone 14 Pro, който поддържа безжично зареждане, но когато го сложа на мястото през 30 секунди писука, че се зарежда, все едно постоянно прекъсва ? Имате ли такъв опит ?
7. Към момента на колата е направено следното обслужване - Масло на DSG на 121 000 км., масла, филтри и смяна на спирачна течност на 143 000 км., задни дискове и накладки на 90 000 км., предни дискове и накладки на 60 000 км. Антифирзът е бистър. За изминатите 500-600 км. мога да кажа, че колата в момента спира прилично и не се усеща някакъв ръб по дисковете. Знам, че много зависи от начина на шофиране, но при вас на колко км ги сменяте и съответно каква е разумната сума за читав комплект дискове и накладки /предни и съответно задни/?
Занапред мисля кутията да я обслужвам на 60 000 км., а масло и филтри на всеки 10 000 - 12 000 км. Със сигурност пропускам много неща, но нещо критично важно губи ли ми се като обслужване ?
Малко разпиляно, но ще съм благодарен, ако стане добра и полезна тема за бъдещи и настоящи собственици.
Моят първи VW Passat - B8.5 Variant
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Моят първи VW Passat - B8.5 Variant
1. Колата ти няма силикат в казанчето, не го пипай.
2. Там ти си решаваш, на аудито на жена ми сме си с аварийния комплект, отзивите от лепилото на вас са добри, тествай само компресора.
3. Ако не ти излиза на целия кокпит като цъкнеш 2 пъти View на волана, си със по-ниското ниво на кокпита и няма да ти излезе там. Има две нива на кокпита просто.
4. пас
5. В настройките на медиата го има, ще те излъжа точно къде беше.
6. Няма как да се зарежда за съжаление, има 1000 теми и оплаквания дори в епъл форумите, никъде не е обяснено, ама го хванах в крайна сметка…. VW използват NFC handshake за да зареждат телефона, понеже епъл използват NFC само за Apple pay/airdrop , зареждането fail-ва. Пробвай с андроид телефон и ще видиш че си зарежда нормално.
7. Тука всеки трябва да преценява сам за себе си. Не мога да ти дам съвет.
2. Там ти си решаваш, на аудито на жена ми сме си с аварийния комплект, отзивите от лепилото на вас са добри, тествай само компресора.
3. Ако не ти излиза на целия кокпит като цъкнеш 2 пъти View на волана, си със по-ниското ниво на кокпита и няма да ти излезе там. Има две нива на кокпита просто.
4. пас
5. В настройките на медиата го има, ще те излъжа точно къде беше.
6. Няма как да се зарежда за съжаление, има 1000 теми и оплаквания дори в епъл форумите, никъде не е обяснено, ама го хванах в крайна сметка…. VW използват NFC handshake за да зареждат телефона, понеже епъл използват NFC само за Apple pay/airdrop , зареждането fail-ва. Пробвай с андроид телефон и ще видиш че си зарежда нормално.
7. Тука всеки трябва да преценява сам за себе си. Не мога да ти дам съвет.
А в какво се изразява "аварийният комплект", тъй като на мястото на гумата имам само триъгълник, аптечка, жилетка, секретен болт и кука за теглене ?
Уж доста четох, но сега разбирам, че има два варианта на вируталния кокпит - търсих в гугъл, ползвах чат гпт и ми показва, че разликата е между B8 и B8.5. В какво се изразява разликата между двата, тъй като опитах, но не мога да изкарам картата на таблото.
Уж доста четох, но сега разбирам, че има два варианта на вируталния кокпит - търсих в гугъл, ползвах чат гпт и ми показва, че разликата е между B8 и B8.5. В какво се изразява разликата между двата, тъй като опитах, но не мога да изкарам картата на таблото.
-
- Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
- Двигател: DTSB
Имаш ли фабрична навигация или ползваш АА с Google maps/Waze? Като натиснеш NAV какво се случва? На дигиталния кокпит можеш да изкараш само фабричната навигация
- Traytor
може би аз не разбрах правилно в първото мнение. Като прелистваш с бутоните < > на волана от двете страни на ОК, имаш ли секция навигация? Ако има, визуализира ли ти карта между оборотомер и скоростомер? Ако не, както те пита колегата, можеш ли да ползваш навигацията на самата мултимедия?
Да, имам активен бутон на навигацията и си работи без проблем.
В прикачвния файл може да видите как изглежда.
Когато щракам с бутоните <> и има навигация, но не изкарва картата, а автомобил и посока.
Възнилнаха ми още няколко въпроса - сложих SD карта в единия слот в жабката, но не се случва абсолютно нищо ? Качил съм просто песен за тест. На какво може да се дължи и за какво мога да ги позлзвам ?
Сложих флашка - запя. Визуализира ми се, но като кликна на нея и пак дърво.
Също така как може да свържа телефона с wi-fi ? Открива ми доста мрежи, но моя хот спот не?
Изтеглих си приложението на Volkswagen на телефона, добавих колата и като тръгна да верофицирам стигам до момента, в които трябва да съм в колата и да се логна. Да, ама не. При изписване на мейл и парола удрям на камък.
Върти, върти и казв, че не може да ме логне / регистрира.
Трява ли да е върза а към интернет предварително ?
Искач да създам профил и да цъкна, че съм основен ползвател, но уви.. никакъв шанс.
Моля, дайте ми акъл, че половината неща към момента са на практика непотребни.
В прикачвния файл може да видите как изглежда.
Когато щракам с бутоните <> и има навигация, но не изкарва картата, а автомобил и посока.
Възнилнаха ми още няколко въпроса - сложих SD карта в единия слот в жабката, но не се случва абсолютно нищо ? Качил съм просто песен за тест. На какво може да се дължи и за какво мога да ги позлзвам ?
Сложих флашка - запя. Визуализира ми се, но като кликна на нея и пак дърво.
Също така как може да свържа телефона с wi-fi ? Открива ми доста мрежи, но моя хот спот не?
Изтеглих си приложението на Volkswagen на телефона, добавих колата и като тръгна да верофицирам стигам до момента, в които трябва да съм в колата и да се логна. Да, ама не. При изписване на мейл и парола удрям на камък.
Върти, върти и казв, че не може да ме логне / регистрира.
Трява ли да е върза а към интернет предварително ?
Искач да създам профил и да цъкна, че съм основен ползвател, но уви.. никакъв шанс.
Моля, дайте ми акъл, че половината неща към момента са на практика непотребни.
-
- Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
- Двигател: DTSB
Touarega написа:Когато щракам с бутоните <> и има навигация, но не изкарва картата, а автомобил и посока.
Не си задал дестинация. Задай дестинация и стартирай избрания маршрут. Би трябвало без да натискаш < > автоматично да изведе навигацията на дигиталния кокпит.
- Traytor
1. Навигацията - до колкото си спомням от екстрите които Влас ти изкара(ако е същия пасат), ти си със MIB2.5 мултимедия. Тази версия поддържа карта или на мултимедията или на кокпита, но не и на двата екрана едновременно. Пробвай да влезеш в настройките(на снимката която си качил с картата отворена, в долната част на екрана се вижда иконката на настройките) и търси опция show in digital cockpit или нещо от сорта.
2. За SD карата не мога да ти кажа, нямам и не съм сигурен как работят нещата. Флашката се опитваш да я отвориш с APP connect на снимката която си дал, това е само за карплей или андроид ауто с кабел. С флашка, просто я забиваш и си пускаш музиката както е тръгнала. Писал съм ти в другата тема как да ъпдейтнеш картите.
3. трябва да е свързана колата с интернет и твоята има интернет пакет и би трябвало есима да е вързан постоянно. Пусни си все пак с хотспот( виж в настройките на телефона, трябва да е настроен да е discoverable). Не помня вече как се правеше профил, беше преди 7 месеца в 7:30 сутринта пред КАТ, ама и аз май имах драми. Спомням си че си пуснах нет от телефона, но няма нужда по принцип.
2. За SD карата не мога да ти кажа, нямам и не съм сигурен как работят нещата. Флашката се опитваш да я отвориш с APP connect на снимката която си дал, това е само за карплей или андроид ауто с кабел. С флашка, просто я забиваш и си пускаш музиката както е тръгнала. Писал съм ти в другата тема как да ъпдейтнеш картите.
3. трябва да е свързана колата с интернет и твоята има интернет пакет и би трябвало есима да е вързан постоянно. Пусни си все пак с хотспот( виж в настройките на телефона, трябва да е настроен да е discoverable). Не помня вече как се правеше профил, беше преди 7 месеца в 7:30 сутринта пред КАТ, ама и аз май имах драми. Спомням си че си пуснах нет от телефона, но няма нужда по принцип.
Защо няма карта на дигиталния кокпит?
Натисни MENU -> System Information:
- Ако пише нещо като MIB2 STD или MIB2.5 Discover Media, нямаш възможност за карта в кокпита. Само компас.
- Ако виждаш MIB2 High или Discover Pro или MHI2, тогава трябва да се показва (ако е активирано).
Защо нямаш wifi?
- Влез в Settings -> Wi-Fi -> Hotspot Settings.
- Активирай Wi-Fi Hotspot.
- Задай име на мрежата и парола..
Това работи само ако имаш пакет Business, т.е. хардуерен модул към медията eSIM, който трябва и да е активиран.
Натисни MENU -> System Information:
- Ако пише нещо като MIB2 STD или MIB2.5 Discover Media, нямаш възможност за карта в кокпита. Само компас.
- Ако виждаш MIB2 High или Discover Pro или MHI2, тогава трябва да се показва (ако е активирано).
Защо нямаш wifi?
- Влез в Settings -> Wi-Fi -> Hotspot Settings.
- Активирай Wi-Fi Hotspot.
- Задай име на мрежата и парола..
Това работи само ако имаш пакет Business, т.е. хардуерен модул към медията eSIM, който трябва и да е активиран.
- Traytor
С Discover Media e би трябвало да е mib2.5(7UT му е option code-a), би трябвало да може да я визуализира, сигурен ли си че не става?
Има eSIM(пак по option кодове говоря, стига да е взел същия пасат), просто логването прави чалъми. Аз ако го разбрах правилно, не може да намери хотспота който пуска с телефона, на колата си, не обратното.
Има eSIM(пак по option кодове говоря, стига да е взел същия пасат), просто логването прави чалъми. Аз ако го разбрах правилно, не може да намери хотспота който пуска с телефона, на колата си, не обратното.