Никога до сега не съм притежавал немски автомобил. От години карам предимно Citroen, основно заради това, че в БГ не се срещат на всяка крачка, или поне моделите, които аз съм имал не се срещат на всяка крачка...в момента все още притежавам интересна модификация на Xantia V6 EXCLUSIVE - автомобил който едва ли ще продам някого...
В идните 3 години обаче ще живея в Русия...и съответно трябваше да си купя нещо...

Автомобила е Jetta, базово ниво на оборудване Trendline с някой допълнения - климатроник, фарове за мъгла, зимен пакет (включва по-мощен генератор, стартер и акомулатор, както и омивалки на фаровете, въпреки че няма XENON), окачване адаптирано за Русия (преден и заден стабилизатор с по-голяма твърдост), по-твърди амортисьори и защита на двигателния отсег с ламарина (не е с пластмасова кора), hill hold assist система (при тези, въпреки, че не е с автоматична ръчна, се задейства спирачката при спиране на място, после като дадеш газ се изключва), ESP и фарове за мъгла (и те са допълнителни

Задвижването е това, което ме накара да избера именно тази оферта vs. предложенията от другите марки. Двигателя е 1.4 122 к.с. TSI със 7 степенна DSG кутия. Честно казано съм очарован от тази моторизация, като я сравнявам с предложенията на другиге марки в този ценови диапазон и същата мощност. Примерно с С4 1.6 WTI автоматик (който е само 4 степенен)...
Впечатлението от колата - доста евтина изработка (примерно на С4 Exclusive материалите са много по-добри, дори Ford Focus III не отстъпва), но има много добри ходови характеристики - ускорение, спирачки, пътно поведение...ергономията е относително добра (доста дълъг ход на регулиране на седалките и волана), седалките стават за кола за каране в града...доколкото схванах усилвателя на волана е ел. и съответно управлението е относително леко, но доста информативено.
Цената е приблизително 21 000 Евро при сегашния курс. Тук цените на колите се различават силно от тези в БГ

Ето и няколко снимки от преди 10 минути...
Това което много ме дразни е, че колата няма подлакътник и управление на радиото от волана...ще проверя, дали не може да се добави в последстви...
Просто трябваше да избера от налични автомобили и заради това тези основни за мен неща липсват...
Та така, пожелайте ми безаварийно шофиране на тази красавица