От няколко дни съм горд собственик на Пасат Б5 1.9 tdi 110кс., synchro 1999г., комби.
Ама много ми харесва, изненадан съм, определено. Купих я от автокъща, внос от Италия, след оглед продължил 15 минути. Трябваше спешно да взема някаква кола, тръгнах по автокъщите (без Горубляне) и след 2 часа я бях капарирал. Стара кола, ужким, но този екземпляр беше като нов, наистина. Помислих, че или е със скапан мотор или има някакъв друг сериозен проблем, за да е 4300 лв, в това състояние. Но до момента сме само на 3 сменени биалетки - 2 предни и една задна. Свети и abs, но ми казаха, че било от зацапани датчици в колелата.
Колата върви много приятно. Широка, удобна е. С хубава музика, всичко в интериора е като ново. В багажника се е возило бяло куче, но слава-богу сравнително късокосместо. Компютърът изписва разни италиански съобщения. Не работи копчето за гласене на часовника...
Смених маслото с Motul 10w40 (502.00, 505.00). Следва смяна на ремък +ролка и чистене на abs датчиците на колелата и после ще купуваме летни гуми.
Всички много я харесват около мен. Изненадан съм колко е пъргава и особено стабилна. Последните коли, които съм карал са Toyota starlet, Toyota Carina, Kia Carens, Hyundai Matrix. Все японци и корейци, все бензин. Особено корейците ме разочароваха много и реших да опитам при немците. Дано все така доволен си остана.
Бъдете живи и здрави!
Едит (снимки) :
https://www.dropbox.com/sh/xe38m7p4h5w9 ... PyZra?dl=0
Моят пръв Пасат и първи дизел.
-
- Автомобил: Passat-B5-Synchro
- Двигател: AFN 1999
Моят пръв Пасат и първи дизел.
Последна промяна от tomek на Нед 08 май 2016 13:37, променено общо 1 път.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Re: Моят пръв Пасат и първи дизел.
Честито , Колега ! Качи някоя снимка да го видим де 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Честито, часовника се сверява като задържиш копчето наляво за час и надясно за минути.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Честито! Да си я караш със здраве и много да те слуша!
Качи някоя снимка, похвали се какви екстри има ...
Качи някоя снимка, похвали се какви екстри има ...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Нова кола на старо и малко прасе не ги хвали че не се знае каква свиня/барака ще се окаже,навърти поне 10-20 000км пък тогава 

-
Благодаря за отзивите.
Vanesto, напълно вярно е, че копчето се върти и така се сверява часовника. Първата полза от форума, много благодаря!
Колега Stivi, да също съм напълно съгласен, очаквам всичко, особено след предишната кола, която ми пробутаха, с ужким мъртъв собственик, харчеше литър масло на 400км... Кой знае какво ще й е на тази, но дано да не е двигателя. Ако изобщо изкара 20хил. ще съм щастлив... Стискайте палци.
Не можах да се преборя да намаля размера на снимките, тъй като съм на чужд компютър в момента и не мога да си позволя да инсталирам приложения...
Надявам се ако постна от dropbox, да е ОК и да не ми се разсърди някой админ. Ако пък е кофти, простете ми, нов съм. Форумът има доста правила (което е хубаво), но е сложно да се изчете и осъзнае всичко, особено когато нямаш много време и главата ти е заета с 1000 други работи.
Ето снимките:
Хубава неделя на всички!
Vanesto, напълно вярно е, че копчето се върти и така се сверява часовника. Първата полза от форума, много благодаря!
Колега Stivi, да също съм напълно съгласен, очаквам всичко, особено след предишната кола, която ми пробутаха, с ужким мъртъв собственик, харчеше литър масло на 400км... Кой знае какво ще й е на тази, но дано да не е двигателя. Ако изобщо изкара 20хил. ще съм щастлив... Стискайте палци.
Не можах да се преборя да намаля размера на снимките, тъй като съм на чужд компютър в момента и не мога да си позволя да инсталирам приложения...
Надявам се ако постна от dropbox, да е ОК и да не ми се разсърди някой админ. Ако пък е кофти, простете ми, нов съм. Форумът има доста правила (което е хубаво), но е сложно да се изчете и осъзнае всичко, особено когато нямаш много време и главата ти е заета с 1000 други работи.
Ето снимките:
Хубава неделя на всички!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Честито. Гледам, че си впечатлен от "ниската" цена, колко би трябвало да струва 17-годишен автомобил с неизвестен пробег (навярно милионник) според теб? Аз даже мисля, че много си дал 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Преди да си играеш да чистиш АБС датчици им премери съпротивлението, по вероятно е някой от тях да е за смяна.Виж си и нивото на спирачната течност в казанчето, ако е нужно долен, или направо я смени с нова!
Смени всички филтри и течности, не се ограничавам само до ангренаж и масло!
Смени всички филтри и течности, не се ограничавам само до ангренаж и масло!
-
Stefancho, ако разгледаш mobile.de или други чужди сайтове за стари коли, ще установиш, че има и доста по-високи цени за същото, на 300-400 хиляди. Аз подозирам, че тази е била удряна - фаровете са чисто нови. Погледнаха я отдолу майсторите, след като я купих и казаха, че е много гледана, с хубави части - носачите са нови, накладките "феродо", всички гумени връзки, втулки и прочее са свежи, интеркулера е като нов... Щората в багажника е като нова, амортесьорите на багажника и предния капак са също много свежи. Гледах няколко други такива коли, включително на един приятел, който няма как да ме лъже - състоянието е ужасно добро на този пасат за тези години. Имам друга кола от 2007, която на вид е по-изморена. Дано да е заради това, че е била удряна, да не е нещо с мотора.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Честито!
Пасат-а изглежда доста добре за годините си.
Пусни една диагностика преди да разглобяваш и чистиш главини,гривни и други простотии.
Имай впредвид,че на този автомобил датчиците за АБС-а имат гадното свойство да се изваждат от мястото им.
Пасат-а изглежда доста добре за годините си.
Пусни една диагностика преди да разглобяваш и чистиш главини,гривни и други простотии.
Имай впредвид,че на този автомобил датчиците за АБС-а имат гадното свойство да се изваждат от мястото им.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Честито колега със здраве да го караш. Рядко съм виждал с толкова запазен интериор - харесва ми 

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Честито, добре изглежда! Относно абс-а - управляващият блок на системата при тези пасати има склонност към повреди, така че това е една от възможностите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Честито колега,супер е колата-желая ти дъъъъълги и безаварийни километри 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Имала е удар отпред най-вероятно, сменени са фаровете и има малко разминавания в луфтовете, но това не е болка за умиране, ако няма други щети.
Честито и със здраве да я караш - наистина запазена изглежда.
Честито и със здраве да я караш - наистина запазена изглежда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с автомат 2;5 дизел 4×4 кутията е свалена казаха ми че Неси струва дасе ремонтира , съвети , или идеи . Ако има ще съм благодарен.