ПАСАТ Б3-Корабът---MK2 GTI PB

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

ПАСАТ Б3-Корабът---MK2 GTI PB

Мнениеот wishsalor » Съб 27 окт 2012 20:56

Ха здравейте. Купих си и аз ФВ, е не е ГТИ, но все пак е и то катърче достойно. Седем години преди това съм карал 2 лади: - едната бяла лада самара двувратка, -другата бяла лада самара двувратка съответно 5 и 2години. Със тея лади имах много спомени и много моменти. Първата наричах Лидка, втората Лейля/по едноименната героиня, която вечно и се прецакват работите/. Особено със втората имаше тръпка, тъй като беше тук таме барната лекинко-сгъстен, обработен, назъбен, накарбураторен и с валове мотор, окачване БиЛщАйН-абе спортна работа. И все пак СИЛАТА БЕШЕ С МЕН :screwy mhihi :screwy yoda
Всичко започна последният път, когато след гадна жега нощеска, една сутрин излезнах и се оказа че имам посткреативен дисбаланс в нивото на мидихлорините/джедайско двоумене/ и както си гледах ладата, изведнъж нещо ме прихвана и влезнах и я като да я подкарам започнах да я ръчкам колкото може. Стигнах до работа, слезнах и започнах нервно да витая около колата. Пих едно кафе и .........я разглобих, Цялата, не се стърпях и влезнах да работя, хем да свърша нещо, хем да не поразя някой чарк. На другия ден обаче ми бе писнало от еднообразието и до следващия повечето чаркове си имаха нови стопани.
Следствие на което съботата след случката както си седях на компа и така и си харесах пасата. Гледайки обявата, осъзнах че това е не кой да е, а първият пасат на чийто километраж бях видял 240- Речено, сторено!
Само че нали няма пълно щастие, та затова се оказа че собственика и колата са не в Смолян, ами в СЛЪНЧЕВ БРЯГ, съответно изчаках ден да мине друг да дойде и отидох да си го взема. Даже момчето си мислеше че се шегувам но като му казах че го чакам отвън с парите, запя друга песен. Съответно имаше пазарене, коментар на забележките, ядене и пиене-нали сме родопчани все пак mhihi и лека полека си го палнах и си го докарах.
Така изглеждаже като я взех/сири за снимката ама такава имам.
Прикачени файлове
garage_vehicle-7553-1346442853_thumb.jpg
garage_vehicle-7553-1346442853_thumb.jpg (5.33 KиБ) Видяна 4807 пъти

Последна промяна от wishsalor на Пет 22 ное 2013 22:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Re: Плавната промяна в убежденията - и аз вече си имам ПАСАТ Б3

Мнениеот wishsalor » Съб 27 окт 2012 21:18

ОПАА! Само че съответно кефа има и цена, и за да има кеф трябва кеш!
След като си дойде в СМ, Кораба се сдоби веднага със:
Предни лагери, гърнета от-до, температурни датчици/Всичките които намерих/, дебитомер/стария изглеждаше кофти, но си работеше/, ТПС, Някъв контролер, моторче за централното, ремонт на стартер и алтернатор, кабели свещи делко и май е това по запалването.аларма Валкор, СД PIONEER, усилвател и предна линия Pioneer, съответно разкарах и сребристите джанти със гадните мишелинки и си сложих мойте черни петолъчки със Бриджстоун, някак си тага ги видях нещата.а амортисьори накрайници и шарнири-ще се сменят тази седмица
29122011424.jpg

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Съб 27 окт 2012 22:25

Евала, колега. Хиляди безаварийни. Паско свети в тъмното! Сигурен съм че все повече ще грейва... :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 28 окт 2012 14:25

Честито за избора колега :да: , пожелавам ти много приятни моменти с придобивката, симпатяга е с черните джанти... :beer

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Нед 28 окт 2012 18:17

То, черното, където мине - все хубаво прави. Така и така споменаваш черно, според теб задната/5-та/ врата дали няма да изглежда по добре във вариянт Black on black????Идеята ми е да я направя черна, а под номера и пластмасите да си остане червена-въпроса е дали и стоповете да не го отнесат?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 28 окт 2012 18:24

Честито и от мен :beer Сериозно си се заел с поддръжката - няма лабаво :Mr Green Fun След това само път да вижда :beer и радост да ти носи.

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 09 ное 2012 22:02

След като се зарекох, смених повечето неща по предницата, или поне така си мисля, щото не съм убеден дали съм уцелил тотала.
\Вече с нови амове и околните им метални, гумени и метално гумени принадлежности, накрайници/голям смях, дано да са само четирите, че други не намерих/ и шарнири-онези турските с пингвина, болтовете които са им прилежащи, втулките на носачите, четири на брой, и две малки гадни трошливи с дупка кълчъци-май са биалетки-свързваха стаб щанга с носача, лагерите на главините ги смених още като купих колата. Странно, но без да искам смених и ремъка на водната и хидравличната помпа-един съвет към хората дето тепърва ще го правят-не хващайте с ръка стар ремък-къса се, или поне в случаите когато човешкото устройство е към стотина кила/сиреч аз/

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Нед 11 ное 2012 1:54

В днешната сутрин се запознах и с подпалването на стартера/това се случва когато копчето за палене заседне и не го видите, след това следва изгаряне на кабелчето за маса и пълен мармалад вътре в стартера, отнема има няма десетина минути/.....ама нейсе, след цял ден обиграване по моргите, е те в Смолян са само 3, но затова пък врътнах 60км разходка че са на другия край на града....и не са си наблизко..Ами...не намерих, явно денят беше в полза на Тъмната страна...
IMAGE_825.jpg

Но, естествено, се намери заместител и то от същия сорт и вид, за съжаление обаче, чак във вторник ще пристигне БЕЗЦЕННОТО, благодарение на колега от форума. Дотогава ще има чистене и профилактика, и съответни действия срещу виновните възли.

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 12 ное 2012 18:24

Eто и какво ново сътворих днес:
Picture 001.jpg

Съответно после ми стана интересно и се захлебих....
Picture 015.jpg

и най -накрая го отнесоха и чистачките:
Picture 017.jpg

Picture 023.jpg

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 12 ное 2012 23:02

За да не стане като R2D2 махни точките от чистачките и ги мацни с един черен мат.
Капачката е интересна...
yoda

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Вто 13 ное 2012 0:55

YES MASTER! :Mr Green Fun
Мда, имах чуството че нещо не си е на мястото, но липсваше странично мнение...
Нищо, то черен мат ври, ама черен или сребрист!?!? :Mr Green Fun

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 13 ное 2012 1:12

И махни този глупав бутон,който някой умник е сложил преди теб,вземи си нов клеморед и готово.Кола най-лесно се осакатява... Пък и да не правиш пак стартер... И не на последно място няма да е зле да не я оциганяваш,но все пак избора си е твой,колата също.

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Вто 13 ное 2012 18:48

След половин ден псувни и ругатни, сагата със стартера приключи успешно. Точките от чистачките са махнати, явно ще се прави черен мат. Таралежката /клемореда/ поръчана, като пристигне новата ще се види/чуе за какво иде реч. Засега толкова.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 16 ное 2012 21:41

Като я знам каква беше и каква е сега, определено има напредък. Скоро не си минавал на мухабед, та идеята с точките ме помести от стола направо scare Но както са казали и колегите - точките макар и интересни е по-добре да се ограничат само до капачката. Мини утре през "бокса", ако имаш време, да обсъдим още някои дребни възможности които ми хрумват :mrgreen:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пет 16 ное 2012 21:48

Ех начи, не можахме да съберем под един "покрив" трите комбита mhihi

Върни се в “Моят Volkswagen”