Здравейте, колеги!
Нов съм във форума. Притежавам VW Vanagon (T3) 1,9L, произведен 1984 г. Купето и окачването са в много добро състояние, но двигателят замина. Оказа се, че възстановяването на такъв двигател е почти безумна авантюра, защото части почти не се намират в България. Чувал съм, че е възможно да се използва друг двигател и скорости, но какви - не ми е много ясно. Решил съм да положа усилия този старец да поживее още малко. Ще се радвам на компетентните ви съвети!

vw vanagon
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw vanagon
Добре дошъл! Хубаво бусче на времето в моето семейство имахме такъв с боксер мотор и беше доста прилична машина, но беше с газ и на път прегряваше и изхвърляше водата и трябваше с тубите с вода да се кара   Вече не останаха много такива и си струва да се реставрира. Доста хора на запад им слагат мотори от Субару, но предполагам това е доста скъпо начинание
 Вече не останаха много такива и си струва да се реставрира. Доста хора на запад им слагат мотори от Субару, но предполагам това е доста скъпо начинание   Може би мотор от Алфа 33 (ранна 145) би се събрал, но това са мои бегли догатки
 Може би мотор от Алфа 33 (ранна 145) би се събрал, но това са мои бегли догатки 
П.П Сложи още снимки и сподели освен технически мислиш ли и визуално да го стягаш

Вече не останаха много такива и си струва да се реставрира. Доста хора на запад им слагат мотори от Субару, но предполагам това е доста скъпо начинание
 Вече не останаха много такива и си струва да се реставрира. Доста хора на запад им слагат мотори от Субару, но предполагам това е доста скъпо начинание   Може би мотор от Алфа 33 (ранна 145) би се събрал, но това са мои бегли догатки
 Може би мотор от Алфа 33 (ранна 145) би се събрал, но това са мои бегли догатки 
П.П Сложи още снимки и сподели освен технически мислиш ли и визуално да го стягаш

- 
				krisaliks
- Автомобил: Range Rover
- Двигател: m51
Ако е 1,9д чист дизел към 63-4коня (не знам кода) това е НАЙ-здравия мотор и части можеш да намериш на всякъде  

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
едно време комшията имаше такъв с двигател на лада 1600 на газ направо хвърчеше