Искам дa споделя с вас, как ме хвана болеста VW, от 5 години карам VW и сега ми е 3та ...
Но, всичко по реда си, да започнем от начало и се пренесем в 2007ма година, когато всичко започна …
Тогава карах Honda Jazz 85та година и бяхме връстници с нея, но годинките си бяха взели своето и дойде време за смяна на мпс-то.

Точно тогава ме хвана треската VW ... и първият избраник стана Passat B5.5 , 2000 година,
1.9 TDI, 130кс, на 180 000 км :

Доволен и безавариен, след пътувания до Париж и Кардиф и няколко пълни резервоара със смес
биодизел (б100) /дизел, празнувахме юбилей - 200 000 км:

Но на 207 000 км, се случи необратимото. B5.5 -тия загина в катастрофа.
След аварийно спиране с цел опазване на животно изкочило на пътя, колата отзад реши да спре в мен - резултат:

И така принудително, 2008 година, започна търсене на друга кола. Избрах ( или тя мене ) Passat B6 2005 г., 2.0 TDI, 140кс на 70 000 км:

Tочно по това време , излиза Passat CC - любов от пръв поглед. Две години по късно, след следене на авто пазара, се представи чудесна възможност за реализация на тези мечта - 6 месечен Passat CC нa 25 000 км, 2.0 TDI , 140 кс. След драйв-тестa, не и устоях и се предадох:

А вие от кога сте болни по "народната марка" ?