Мнениеот vucata » Вто 09 окт 2018 19:20
Така и предположих. Благодаря за съвета. Сега другото нещо, което много ме дразни. На място при ляв или десен пука жестоко предницата. Сменени са тампоните на макферсона, и други неща по окачването. Не мърда колата, в движение в дупки, легнали полицаи и леки неравности, няма абсолютно никакви звуци или признаци за износена част по окачването. Единствено това пукане при маневриране на паркинга. Не е карета 100%, защото изпуква веднъж и спира, знам какъв е звука на заминало каре. Другия дефект е шофьорския прозорец, но ще го свалям събота и неделя да го видя. Стария собственик ми каза, че е заминала ролката на която се навива жилото при самата машинка. Та ще видя дали е точно това, или има и още, защото с колегата Slaveikov си коренспондираме и според него, може да е заминало още нещо.
И още един проблем. Колата на бензин е спъната, леко прекъсваща. Сменени са бобина, кабели и свещи с нови и хубави. Но промяна няма. На газ върви добре, набира добре, но аз усещам при 120км/ч, че като се опиташ да поддържаш тази скорост, колата леко се лашка. Все едно се пуска и спира горивото за стотна от секундата. Иначе си набира добре и разхода е ок. Та колата е с ГИ ланди от 2011г. Човека каза, че майсторите са сменили и ламбда сондата, и вече е останала само рейката с дюзите(бензиновите) да се минели на ултразвук. Та някъде в София мога ли да ги закарам да ги видят, плюс една настройка на ГИ-то? Това е за сега. Всичко останало е наред. Климатика работи страхотно, дискове и накладки плюс задни барабанни накладки са сменени, жила на ръчната, ангренаж плюс всички останали ремъци и ролки, плюс масло и филтри преди няма 15000км.
За сега ще си я оставя стокова от към визия, с изключение на една реплика на Липщад, която виждам на промоция за 260лв- нови! След зимата окачване задължително, мотора няма да го пипам, защото ми трябва икономична кола за градско и рядко извънградско.