Ей, забравих да споделя за първата ми VAG сбирка! Тя се проведе през Октомври месец, миналата 2018-та година, на Гребната база в Пловдив!
Обратно към 2019-та година!
Март месец беше доста пълноценен. Взех си ново плейърче с bluetooth и две говорителчета Pioneer за задните врати.

Преди това, бях забил две колони от уредба в багажника и само заемаха излишно място, а и не се чуваха много, ако не си седнал на задната седалка.

Свалих корите, изрязах дупки и монтирах Pioneer-ките. Всичко заспа, както се казва.
И както се вижда на снимките, времето в Пловдив беше доста... Хахаво.

Един ден е кучи студ, на другия почти пролет..
Присетих се за един трик и изтичах до "левчето" за флуоресцентни маркери, след което свалих километража и махнах стъклото. Тъй като бях сложил сини LED крушки за подсветки, на теория трябваше да се получи доста добре.
Лявата крушка постоянно ми прекъсваше и реших да запоя проклетиите и да приключа с този проблем.

Пожънах успех на 60-тина процента, защото прекъснах захранващата лента точно при проклетата лява крушка...

Закърпих някак положението и опитах пак. След два съсипани диода и сума ти псувни, лявата част остана БЕЗ крушка.

Една кака щеше да ми продаде LED лента, с която да разкарам всичките крушки, но така и не ми отговори, а уж предлагаше лично предаване за района на Пловдив.. Писна ми да я карам да даде адрес и оставих нещата така.
Един друг наболял проблем ми беше топката на скоростния лост. Не знам бако какво е правил с нея, но половината ѝ липсваше, беше я увил в черно тиксо и постоянно се въртеше. Писах из групите във Facebook, но никой не отговаряше. Реших пак да пробвам и РАЗГЕЛЕ!

Най-после един пич от Видин ми прати топка и маншон, за което има едно огромно БЛАГОДАРСКО от мен!
С месеците каране, задницата започна много да подскача, колата стана нестабилна и на магистралата повече от 90-100км/ч не смеех да вдигна. Още, когато газаджията ми монтираше уредбата преди година, ме предупреди, че и задните амове са сдали багажа, но нямах финанса да ги оправям. Е, вече бях събрал достатъчно, за да оправя и тях и да стегна предницата. Прибрах се в родния град и започнах да свалям багажи и пластмаси от багажника.

Предпочитах сам да го направя, за да не липсват половината винтове, след като си взема колата от сервиза. Докато чаках зелена светлина от сервиза, реших да поработя малко с BBS-ките, за да са готови след месец, когато вече зимните гуми се свалят. Изшкурих, изчистих и боядисах. Отново, знам че съм претупал нещата и даааа, знам че няма да издържи спрея много време..

От сервиза се обадиха, че мога да закарам колата и ремонта започна - нови Monroe задни амортесьорчета, заден десен лагер (левия го смених миналата година по това време), тампони на носачите, шарнири, външно ляво каре, десен накрайник на рейката, реглаж (при който се оказа, че задния мост е разчекнат.. бако здраво е товарил Пасата и скоро ще издиря друг мост, но с дискове, защото имам лоши спомени с тия барабани от първата кола) и празен джоб.
Както се вижда на последната снимчица, на 30-ти Март присъствах на сбирката на феновете и собственици на PASSAT B3 и B4. Това беше втората сбирка, на която присъствах и ми беше много яко, нищо че беше леееко студено и ветровито.