Колата е Volkswagen Caddy mk2 произведена преди 2000г. Оригинално с 1.9SDI двигател, но някой ентусиаст е монтирал 1.9Turbo Dizel от Golf mk3 с код AAZ. Мотор който не се монтира в Кади.
Колата сама по себе си не е кой знае какво, но е грабваща окото и отличаваща от 80% от Кадитата с това, че е пътническа

След като веднъж имах такава но товарна, толкова бях свикнал с нея, че макар и за краткия и престой не слизах от нея, супер удобна и привлекателна,реших,че трябва да си купя такава но в максимално добро състояние. Гледах много, следях обявите всеки ден на всеки час. И точно когато се бях отказал и решил, че няма да намеря такава която пода да не е Флинстоун и цената да не е 4хил. лева и изведнъж се появи този екземпляр.
Колата беше на фалираща фирма със запори и т. н. както и да е..
И след 300 зора и хиляди разговори със собственика защото все някой беше преди мен и все някой щеше да я купува и пътувал с пари на края дойде и моя ред, отидох огледах колата, видях, че няма точка ръжда и никакви проблеми по дъното и праговете попитах за цената. Стартовата цена беше 1200 лева

Вида в който я взех в ето този.
Работата по колата започна веднага. Основно почистване и измиване след 6г. престой.
И основните и важни неща. Масла, филтри, ремъци,свещи. Подмяна на половината генерация. Колата е на реални 266 хил км. доказуеми по много начини.
Разбира се не се разминахме с неприятности. Подкарах по интензивно колата и леко по леко започнаха проблемите.Като начало протече хидравличната рейка, проявиха се проблеми с датчици и разни електрически проблеми които все още не са изчистени на 100% но най - големия проблем беше, че в следствие на спукана тапа на блока колата изхвърли охладителната течност прегря и мотора беше закован безмилостно

Дни по - късно бе намерен същия двигател, монтиран в рамките на деня и колата отново излезе на пътя. Да чукна на дърво до момента всичко е наред и се возя.
Пипнах някои неща като салона който подмених с плитко рекаро от Голф 3,табло с бели уреди също от Голф 3,черно арматурно табло, 16" джанти събиращи прахта в гаража и ъпдейт на предните спирачки с нови 280мм от Голф 2, огледала от Ibiza и други. До момента това е което мога да Ви предоставя надявам се съм ви грабнал малко поне.Ето и малко снимки на колата в момента леко по леко ще се работи в движение по нея пък кой знае.