Здравейте, колеги! Не само първият VW, но и първият ВАГ изобщо. Ако някой преди 4-5 години ми беше казал, че ще имам автомобил от ВАГ групата, щях да му се изсмея. Но както е приказката- човек никога не трябва да казва никога. Никога не съм харесвал фолксвагените, но с годините това постепенно се промени, особено след последните модели опели. И така, след много опели през 2018 си купих Е класа, от която останах повече от доволен. Мерцът го взех след препоръка от големия ми син и така стана, че той бе следващия му собственик. И от тук се почна трудната работа за търсене на нова кола. След няколкомесечно издирване, след гледане, тестване и отказване последователно най- вече от Инсигния, Субару, Волво, СААБ, както и някои други марки, се спрях на Пасат Б6 Variant, 2009 година, V6, 250 к.с. бензин, 4Motion, с доста екстри- 4х4, 6 степенен автомат DSG с различни режими на работа /а аз бях враг на автоматика/, завиващи фарове, навигация, климатроник, сензори за дъжд и светлина, бордкомп, полукожено почти рекаро с алкантара, подгрев, парктроник, автопилот и още други, но не се сещам. Стана случайно- качих се в един такъв /не моя/ и се зарибих. Както се казва- любов от пръв поглед. Исках да имам кола не за ежедневка /имам и стар Опел Вектра/, а за удоволствие, когато тръгна на по- дълъг път. Пасатът наистина ми доставя удоволствие- и като возия, и като мощност, и като екстри, и като звук на шестте цилиндъра. Вярно, харчи си бензинец и данъкът му е висок, но пък удоволствието се заплаща, няма как иначе. И така- след 12 опела минах в отбора на ВАГ автомобилите. Убедих се, че човек не трябва да е зомбиран от една марка, а да опита и с други марки и модели.