Ето че дойде денят, в който най-после ще успея да напиша и аз тема в този раздел за мечтаният от мен автомобил и силно се надявам, да я поддържам.
Малко предистория:
Когато бях на 12-13г (сега съм на 28, не съм много порастнал

Закупуването:
От както започнах да разполагам със свои средства, (сиреч станах на 18 и почнах да гърбя

Та, стигаме до 9-ти Март, Неделя, сутрин е и решавам докато се разбуждам, да отворя Cars / Mobile и да проеверя дали случайно няма купе и за мое огромно щастие, то беше там!!!

Видях я, изтръпнах, събудих се набързо и веднага звъннах. Колата беше налична и беше пусната само преди ден на обява. Разбрахме се с човека и на 14-ти тръгнах с един приятел от София до Добрич да си я прибираме. През целият път знаех, че тая кола вече я купувам без значение какво е състоянието и, защото вече не издръжах.
За моя изненада колата беше в много добро състояние за скромните си 39 години

Колата:
86-та година, 1.3 MH карбуратор, 4 скорости, малкия джам, 13-ки железарки, Табло без оборотомер и часовник, “C” изпълнение без нито една екстра, балатум на пода за стелки, нулева ръжда по бомбетата, отдолу по купето, както и никакви гадни фуги и удари, абе напълно девствена (като изключим доста редките Votex лайсни по вратите) и извадена от гаража на един дядо, който лека му пръст е починал, а наследниците му искат да разкарат колата. Стиснахме си ръцете и се прирбах на ход с нея до София, колата се справи страхното по пътя обратно, като дори поддържаше 130км, без никакви проблеми, но пред блока вече си изгуби центровката и започна да работи на високи обороти

На следващият ден, я закарах в сервиз да и настроят карбуратора, като последва и цялостен ремонт на карба. Колата живна и започна да работи като часовник.
Скоро ще има продължение към темата, тъй като вече започнах да складирам бая части и съответно да ги добавям към колата. Снимки ще има скоро, само да разбера как да ги кача, тъй като ми дава грешка