Взехме го най-накрая .... :)

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Взехме го най-накрая .... :)

Мнениеот StefanDragnev » Пон 02 юни 2008 18:45

Така ....... харесал съм два Golf IV - единия 1.6 (101 коня), 98г. с четири врати (личи си , че е пребоядисван) , другият е 1.8 (125 коня) 99г. с две врати (броните са му поосуркани , за пребоядисване са ) Екстирте на колите са еднакви ... единственото ,което е че едната има ел. шибидах.
Питането ми е кои от двата двигателя е по-добър, разликата в разхода ..... абе общо взето ... споделете това което знаете за двата мотора :roll: . Утре и двете ще ги закарам на диагностика в сервиза на Vw и там ще видим какво ще кажат хората :) .
Това е за сега ... ако се сетя нещо да ви питам .... ще допълвам .
Благодаря предварително на всички , които обарнат внимание на темата ... :roll: :wink:
mod edit: gr_kanev

Последна промяна от StefanDragnev на Сря 25 юни 2008 13:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Пон 02 юни 2008 19:14

Аз съм за 1.8. Повече мощност никога не е излишна. Даже е задължителна :). Доколкото съм запознат разхода не е много по-различен. Аз съм с този двигател на Пасата и той влачи тва тежко купе доста добре. Представям си какво ще е на Голф :bowdown :shocked

Иначе и за двата има доста изписано по форума. Потърси инфо като ползваш кодоввте на двигателите. Ето ги: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=125

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пон 02 юни 2008 19:18

Като го пробвахме как варви 1.8 ..... понаварвяваше си добре .... :) .
Питам защото все ми се върти в главата , че съм чел някъде че 1.6 бил по-добър от 1.8 ... затова питам и тук ...

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Пон 02 юни 2008 19:40

и аз съм за 1.8

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 02 юни 2008 19:47

1.8 :да:

иначе всички VW двигатели са много добри ;)

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Пон 02 юни 2008 20:03

Аз имам като първия ти вариант. Доволен съм. Много е голяма разликата в цените. Аз лично бих взел колата с 4 врата просто ми писна "Стани за да стана". Така че между двата бих избрал 1.6. Разхода да е до 1литър така че няма да е фатално. Важни са екстрите и да не е някоя морга. :D

Последна промяна от archimedes на Пон 02 юни 2008 20:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 02 юни 2008 20:27

Колега 1.8 20v аз съм с такъв мотор и съм доста доволен.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 02 юни 2008 20:50

твърдо съм за 1.8 (и аз имам такъв) макар, че не съм фен на 2вратите коли!... от тези двете вземи тая която най ти харесва и е с най-малко текущи и бъдещи проблеми...

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 02 юни 2008 21:40

Ами аз съм си доста доволен от моя като двигател, но за 1.8 само хубави работи се чуват, да не говорим че и доста хора тук повече го хвалят от дизелите.. Предполагам и че ако искаш да дърпаш повече, 1.8 повече ще ти хареса, но естествено и ще ти качи с литър-два отгоре разхода. Всичко си е въпрос на приоритети. Хайде със здраве и късмет!

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 02 юни 2008 22:38

Аз съм с 1.6 и е кукла идеален е и пътувам с него до софия 2 пъти на седмица и разхода доволен и вървежа доволен и климатроника е ОN през цялото време ще ми се малко повече мощност понякога но това винаги на всичките ми коли досега е било така :)

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 02 юни 2008 22:39

Аз съм с 1.6 и е кукла идеален е и пътувам с него до софия 2 пъти на седмица и разхода доволен и вървежа доволен и климатроника е ОN през цялото време ще ми се малко повече мощност понякога но това винаги на всичките ми коли досега е било така :)

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 02 юни 2008 23:06

аз пък не понасям Голф IV с 4 врати, много убито му седи някак, с 2 врати ми харесва в пъти повече ама това е субективно :)

Иначе взимай по-запазената въпреки че аз не бих взел нито пребоядисвана кола, нито таква по която има работа, занесени брони и т.н.
По добре потърси перфектната кола без забелжки, обикновенно към немърлива кола отвън са се отнасяли немърливо и в техническо отношение, поне за мен това е водещо като купувам кола втора ръка, не че е гаранция но е нещо.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Пон 02 юни 2008 23:27

MK4 ... и аз съм на това мнение ... ама каде тази кола ... перфектна ... трябва да е взема от познат ... иначе трудна работа.Тази с двете врати утре ще е закарам в сервиза на Vw да видим там какво ще кажат ... пък ако излезе читава ще е взема.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 02 юни 2008 23:47

StefanDragnev написа:MK4 ... и аз съм на това мнение ... ама каде тази кола ... перфектна ... трябва да е взема от познат ... иначе трудна работа.Тази с двете врати утре ще е закарам в сервиза на Vw да видим там какво ще кажат ... пък ако излезе читава ще е взема.

аз досега като външност съм взимал само перфектни коли и да чукам на дърво и технически не съм съжалявал, дано и със сегашната е така
става с търпение обикалял съм по 2-3 месеца за кола но си заслужава
последните 3 години карах фиат браво, от което съм адски доволен въпреки хорското мнение, здрава и пъргава кола, но го взех перфектно без драскотина, не боядисвано и т.н. ;)

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Пон 02 юни 2008 23:57

MK4 написа:аз пък не понасям Голф IV с 4 врати, много убито му седи някак, с 2 врати ми харесва в пъти повече ама това е субективно :)

Иначе взимай по-запазената въпреки че аз не бих взел нито пребоядисвана кола, нито таква по която има работа, занесени брони и т.н.
По добре потърси перфектната кола без забелжки, обикновенно към немърлива кола отвън са се отнасяли немърливо и в техническо отношение, поне за мен това е водещо като купувам кола втора ръка, не че е гаранция но е нещо.

Не съм съвсем съгласен! На баща ми пасата го удряха леко 3 пъти за последните 3 месеца и всеки път трябваше да го боядисва. И трите пъти той дори не е бил в колата. Иначе колата е поддържана и всичко й е сменяно, както си пише в сервизната книжка. Какво да се прави :dontknow:

Върни се в “Моят Volkswagen”