Мнения за Skoda Octavia 2.0TDI ?
- minkov89
- Автомобил: Octavia
- Двигател: TDI
Мнения за Skoda Octavia 2.0TDI ?
Здравейте, в момента карам Volvo S60 2.4 D5 163кс. Много съм доволен от колата, но заминавам за Германия и ще трябва да търся нещо след 2005г (Евро4). Преди това карах Octavia 1.9TDI 90кс. Бях много доволен от колата и си оставам заклет фен на VAG групата. Надявам се на пролет живот и здраве да се сдобия с една Octavia II. Знам за всичките предимства на мотора 1.9TDI 105кс, но ще ми дойда доста слаб след 5-така на Volvo. Знам и за всичките проблеми на Passat B6 с главите, дюзите, привода на маслената попма и т.н. Въпреки това чух от няколко места, че 2.0TDI, който се монтира на Octavia II е с друг код и не е проблемен, както пасатовия мотор. Вярно ли е това и какви са разликите? Благодаря ви предварително :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за Skoda Octavia 2.0TDI ?
само някои мотори обаче BKD,BMM 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
по скоро само BMM
- minkov89
И аз стигнах до този извод, че BMM, който е 8 клапана, не пука глава и е с дюзи Bosch. Също така маслената помпа е със зъбно колело. Явно това ще е мотора, който ще търся. Гледам, че в немското мобиле ги има по 4К евро 2006г. с навигация, с ксенон, според мен си заслужава тази кола от всякъде. Окачването предполагам е като на Golf 5, както старата Octavia беше 1:1 с MK4? Може ли да ми кажете малко повече за него, носачите железни ли са, избиват ли се тампоните, шарнирите сменяват ли се? Като цяло сложно и скъпо ли е? (Надали ще е по-скъпо от това на Volvo-то, там цените са си европейски, 114лв. за 4 тампона и то средно качество. А тези на макферсона са по 100лв. парчето...) Много съм мераклия за такава Octavia и то комби. Хечбека прилича много на стария модел, а комбито е много приятно и C - образните стопове му отиват много. Като разход този мотор как се представя, по книжките пише 6,5 средно?
- minkov89
Още някой колега да даде мнения за 2.0 TDI с код BMM? :)
не знам колко хора го карат, за да споделят мнение, но и аз го бях загледал перди време точно този мотор. Изборът в бг беше малък и основно на коли вкарани от Швейцария.