Питане за покупка на Волво V40

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за покупка на Волво

Мнениеот dj_tuhla » Съб 22 авг 2009 0:36

Аз лично за толкова пари бих ти препоръчал да погледнеш Мазда 626 около '98-'2000 бензин 2000куб.с. мотора като непретенциозна здрава и просторна семейна кола с прилична поддръжка, голям багажник и достатъчно пъргава. Оглеждам се от няколко месеца за наследник на Б3-ката дето карам в момента ( което не е лесна работа mhihi ) и стигнах до тоя извод.
Относно Волвото, имам приятел който равоти в сервиз Волво/Сааб в София и неговото мнение за последните модели на тези марки е далеч от ласкаво, с една дума ги описва като "Сбирщайн" и далеч от качеството на по-старите създали име на марката + податливи на корозия.
На мен лично в тия Волва ми е адски тясно и са ми малко муднички, така било уж заради пасивна безопастност и т.н. - били наблъскани с греди и профили по врати и калници.

Поздрави.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 22 авг 2009 8:06

колеги, че съм фен на VW -фен съм - но за тези пари единствено намерих Б4 -95 г с климатик - незнам ама вече на години ми се вижда :screwy

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 22 авг 2009 8:09

погледнете: http://www.ong.mobilen.bg/hpages.cgi има само едно В40 - кажете - утре мисля да ида да го погледната-макар,че за горубляние имам едно наум

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 22 авг 2009 9:52

Има дизеларка Поло за 4к 99лето, НО няма клима. Отиди на място да огледаш как са нещата, не се надъхвай много че не се знае какво е снимано и каква кола има там. Нерядко колите по снимките са перфектни, а всъщност имат доста забележки. Преди време бих 100 км у една посока заради една колица, на която огледалото и в купето беше лепено с дъвка за стъклото, и други подобни а на снимката беше перфектна.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 22 авг 2009 9:59

joromnt написа:Има дизеларка Поло за 4к 99лето, НО няма клима. .

колега това въобще в мойте представи не е семейна кола

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 22 авг 2009 10:03

Аз гледах че е комби. Но без климатик/ троник не си струва. На това Волво дето си го огледал, проучил ли си му разхода. Че е голям автомобил, голям е от всякъде, и като размери, и като тегло най-вероятно. Частите едва ли ще са му ефтини. Но на бензиностанцията се ходи постоянно, а не само като се счупи. Градския му разход ме притеснява ?

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 22 авг 2009 10:06

joromnt написа:Аз гледах че е комби. Но без климатик/ троник не си струва. На това Волво дето си го огледал, проучил ли си му разхода. Че е голям автомобил, голям е от всякъде, и като размери, и като тегло най-вероятно. Частите едва ли ще са му ефтини. Но на бензиностанцията се ходи постоянно, а не само като се счупи. Градския му разход ме притеснява ?

и мене - както писах не искам кола такива коне - но поне от снимките състоянието ми хареса :screwy

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 27 авг 2009 19:41

отидох на горубляне гледах волвото ииииииииии почти щях да го купя-но в обявта пишеше че е ноември 99та, а като се вгледах по всички щампи на двигателя се оказа че е 97 март - 2 год, разочаровах се иначе колата беше в идеално състояне - извода кола от горубляне -НЕ - типичните джамбази които гледат да те преебат :?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 28 авг 2009 8:17

Haralampi написа:
hooligan_sk написа:това е японски кошник правен в Холандия. Карал съм В40 2.0Т 160 магарета топ версията с разните никелирани ВОЛВО прагове и всички екстри... Доста патрава кола, усеща се силно че реално е Каризма и че е модел от 95г.

Аз ли нещо не съм в час или просто не разбирам какво общо има ШВЕДСКИ автомобил, който поне за европа продължава да се прави до колкото съм наясно в Готенбург (S) или Ганд (B) , с Япония и Холандия!?!?

:screwy

Волво В40 се прави(правило) на базата на Митсубиши Каризма в ХОЛАНДИЯ!!! И като изключим смотаните мотори е адски не комфортна кола, поне най-мощната(може да е била с по-спорто окачване) и интериора куца много.

In the summer of 1995 Volvo released the S40 saloon (sedan) and V40 estate (station wagon), manufactured at the NedCar factory in Holland (a pre-Ford joint venture between Volvo and Mitsubishi Motors) and based on a common platform with the Mitsubishi Carisma.

Шведски таратанци :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 28 авг 2009 19:45

волво не е кола със скромна поддръжка при всички елементи от нея.То и наистина тази марка се позабрави малко

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”