Покупка и поддръжка на VW Touareg R5 2.5TDI 174 hp

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Squirt
Автомобил:
Двигател:

Покупка и поддръжка на VW Touareg R5 2.5TDI 174 hp

Мнениеот Squirt » Вто 25 авг 2009 12:23

Здравейте.
Бих искал да разбера какво е мнението ви и впечатленията ви от модела и по-конкретно този мотор.
Плюсове , минуси и прочие.
Благодаря :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Vw Touareg R5 2.5TDI 174 hp 2008

Мнениеот StS » Сря 26 авг 2009 21:39

Еми то колега и аз бях питал но май хората който имат Трег въобще са много малко, и в този дух не очаквай отговори от личен опит.
Иначе за такова ли гледаш :да:

Squirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Squirt » Сря 26 авг 2009 23:07

Май май си прав колега :)
Онзи ден карах един такъв за кратко (около 40-50 км) и останах с много добри впечатления от всичко останало освен динамиката.
Има възможност да го вземем г/д изгодно от един приятел на баща ми , но още много се чудим дали си заслужава при положение , че имаме и Шевролет Каптива , която като екстри разполага на 99 % с това което има и Туарега. Разбира се не може да се сравняват двете..реалист съм и нищо че нашето си ни е най-скъпо и най-хубаво съм напълно наясно с качествата на един VW :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 27 авг 2009 20:24

Squirt написа:Май май си прав колега :)
Онзи ден карах един такъв за кратко (около 40-50 км) и останах с много добри впечатления от всичко останало освен динамиката.
Има възможност да го вземем г/д изгодно от един приятел на баща ми , но още много се чудим дали си заслужава при положение , че имаме и Шевролет Каптива , която като екстри разполага на 99 % с това което има и Туарега. Разбира се не може да се сравняват двете..реалист съм и нищо че нашето си ни е най-скъпо и най-хубаво съм напълно наясно с качествата на един VW :)

Няма да се обиждаш обаче, не вярвам да е на 99% като екстри, /в екстрите влизат за мене и контрола + системите за сигурност/ на 50-60% може би..но.. Дай пълни характеристики на Шевито и Туарега.

За 2.5 което знам от кратко събеседване и возене :) останах с впечатлението за много качествена машина но търсеща висококачествени масла и дизел, т.е забрави за варианта - туби. По думите на собственика. Ако двг-то не е бил "пържен" и не е над 250к има хляб в него. Но си идва слаб за купето. Другото което е виж цените за евентуални ремонти... :horror: :horror: това е описанието.

Успех и да се похвалиш, всяко инфо ще е много ценно!

Това мнение го давам само за инфо на човека задал въпроса, то не е давносно и не опит за демонстрация на знания или практически опит, също не е и препоръка за покупко/продажба!

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Пет 28 авг 2009 11:19

Не мога да ви кажа за какво става дума,понеже не съм имал допир с тази машина,но поне едно ръководство мога да споделя с Вас :да: :beer

http://narod.ru/disk/12506107000/vw_tou ... l.rar.html

ParisDacar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ParisDacar » Сря 02 сеп 2009 20:34

А пък моя баща има Корса с всчки екстри, но дядо ми има Лада Нива , която има може би 89% от екстрите на Туарега. Най - добре си карайте Каптивата , не си давайте парите за ..... :)

Иначе ВАС(2.5 TDI) двигател е 2460 куб. см. , 400 Nm - проектиран е да бъде здрав и издръжлив.
След 3 години експлоатация и 120 000 км.:
Плюсове -> здрав, икономичен (за класа си), има добра динамика в града (фабричен тунинг до 210 к.с.).
Минуси - > шумен е , над 130 км./ч. не го търсете ,пътуването става дисконфортно от шума на двигателя.
Кола за улегнали хора, които не бързат за никаде и разчитат на здравина. Не гори масло. Нафта - OMV, който се опита да песи с нафта от НЛО съкращава живота на дизеловите инжектори.
В рамките на гаранцията посещения в сервиза само за смяна на масла и филтри.
След гаранцията - смяна на преден тампон (не беше скъп), смяна нагоряло реле на компресора на въздушното окачване(намира се на страшно забито место, не знам как им е хрумнал да го сложат там).
Надявам се че ще измине поне още толкова километри с минимални проблеми.

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Нед 06 сеп 2009 8:47

Този мотор е без никакви ремъци.Има само зъбни колела от които се въртят всички агрегати,който са разположени в задния краи на мотора.Скъпа потдръжка за почти всяко нещо се сваля мотора - компресор климатик,генератор,турбина,водна помпа.Ходовата част е здрава,но ако карате по къра нешата се разбиват.Долните носачи са заедно със шарнира и ако той се разбие сменяте целия носач,или го давате за рециклаж към които съм отрицателно настроен.Иначе мотора е добър като цяло.

Zeroday
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zeroday » Вто 08 сеп 2009 16:33

http://www.clubtouareg.com Пробвай тук! Успех! И се похвали!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”