Polo или Ibiza?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Пет 09 май 2008 18:59

още нещо по темата:
Незнам дали е легенда но са ми казвали че на СЕАТ ИБИЗА и КОРДОБА предното окачване е взето от ГОЛФ 3 (малко по - висок клас кола), а не от ПОЛО.
Ако някой знае дали е вярно или не моля да каже.

На нашия хал човек си купува колата която е по-здрава (може и без клима в моя случай) и на цвят каквато е :)
За нова вече трябва да се мисли каква марка, кои модел, какви екстри и други леки подробности.
ПОЗДРАВИ

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пет 09 май 2008 23:20

martinvera написа:още нещо по темата:
Незнам дали е легенда но са ми казвали че на СЕАТ ИБИЗА и КОРДОБА предното окачване е взето от ГОЛФ 3 (малко по - висок клас кола), а не от ПОЛО.
Ако някой знае дали е вярно или не моля да каже.

На нашия хал човек си купува колата която е по-здрава (може и без клима в моя случай) и на цвят каквато е :)
За нова вече трябва да се мисли каква марка, кои модел, какви екстри и други леки подробности.
ПОЗДРАВИ
при мен окачването ми е от кордоба(кони червено) а в последствие разбрах че предните макове са еднакви на повечето фаувета,за задните не съм сигура но май нестават от каквото дойде

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Съб 10 май 2008 12:34

Много ясно че ще взема Ибизата 1000 пъти е по-красива от Полото и тия глупости че гният може да си ги запазите за вас. От 4 години карам Ибиза 97-ма 2 години е стояла на улицата и няма капка ръжда...
И както каза един колега по-рано няма смисъл да хвърлиш 1000 лева повече заради една емблема...

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Съб 10 май 2008 15:27

Bahama man написа:Много ясно че ще взема Ибизата 1000 пъти е по-красива от Полото и тия глупости че гният може да си ги запазите за вас. От 4 години карам Ибиза 97-ма 2 години е стояла на улицата и няма капка ръжда...
И както каза един колега по-рано няма смисъл да хвърлиш 1000 лева повече заради една емблема...

Ами ти пък си запази за себе си мнението колко е хубава Ибизата и колко струва!!!Че що пък не си вземеш една Дачия и върви разправяй,че караш Рено.....
Извинявай

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 10 май 2008 16:22

Темата е разисквана и преди!

Говоря за ибиза 94-99 и поло 6N

Единственото предимство на Ибизата пред полото е ,че има по-голям избор на двигатели! И то не кава да е ,а 1.8 (90 коня) ,2.0 (116 коня) и резачката 2.0 16V (150 коня). Признавам ,че това не е малко, стига да си търсите резачка.....Това ,че диаметъра на предните пружини бил по-голям какво значение има (заради по-големите двигатели е) ,дали е с по-добро окачване? Еднакви били ,ама друг път, като са толкова еднакви защо точките при краш тестовете на ибизата са 2-пъти по малко от точките на поло?По статистиките на ТЮФ (немските годишни технически прегледи) , процента на дефектиралите 10 годишни Ибизи е 36.8% ,а на 10 годишните полота е 24.5% :!: Преди няма и година си купувах кола и тогава разликата в цените беше около 1000лв ,ама аз си търсих поло ,а не ибиза защото просто не ми харесва на външен вид! А ходи сега ме убеждавай ,коя кола била по-красива :lol: .

Надявам се не съм убидил никого (не ми е това целта). Просто исках да защитя мoдела с аргументи

Предлагам един голем хубав :lock:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 12 май 2008 13:22

Anbuch, за всеки влак си има пътници. Аз бих предпочел по-запазената от двата автомобила. Поздрави и нищо лично :D

dani89
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот dani89 » Нед 25 окт 2009 9:06

ikonoma написа:Полото. Сеата много гние. Трябва да е минимум след 2000 г. за да ти го препоръчам.

Аз имам Ибиза `97 и няма НИКАКВА ражда. Който не вярва да хваща лупата и да идва да гледа :roll:

А по темата... И полото и ибизата са красиви :beer и аз се двоумях м/у двата модела, но цената реши дилемата ми :)

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo или Ibiza?

Мнениеот winstrol » Нед 25 окт 2009 13:11

Задължително Полото !

G_G_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G_G_ » Нед 25 окт 2009 18:32

Още един глас за Поло!!!

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 25 окт 2009 20:31

като гледам колегата кога е пуснал темата, сигурно отдавна е решил що ще е :bishop

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 26 окт 2009 8:46

да доста отдавна и сега се мъдрят два половера 1.6 така че може да се заключи темата

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”