мнение за Мерцедес 124 - за сега може да се заключи
Re: мнение за Мерцедес 124
Виското често е здало при покупка на втора ръка кола. Проверяваш коректната му работа по следния начин: На студен мотор перката се върти с по ниски обороти от двигателя. На загрял двигател ( стрелката на температурата трябва да е грубо по средата м/у 80 и следващото деление. малко по-близо до 80 даже ) взимаш един вестник намотан на руло и пробваш да спреш перката. ВНИМАВАЙ С ПРЪСТИТЕ И НЕ ПРОБВАЙ С РЪКА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ. Ако я спреш почти сигурно е заминало. При тази температура виското трябва да е "зацепило" и перката да се върти с оборотите на мотора. Познава се и по характерния фучащ звук, все едно има още 2 цилиндъра
. Ще ти пусна файла по-късно. Поздрави

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз писах в началото и напълно подкрепя напълно мнението на pe6kata
Само тези перки не са ми ясни как действат
Бащами има 124-ка с климатик и освен перката с ремъка има отпред една електрическа която си тръгва към 90 градуса. Тази с ремъка обаче не тръгва колкото и да загрее. Като се пусне климатика обаче зацепва напълно. И наистина звука радва

Само тези перки не са ми ясни как действат

Бащами има 124-ка с климатик и освен перката с ремъка има отпред една електрическа която си тръгва към 90 градуса. Тази с ремъка обаче не тръгва колкото и да загрее. Като се пусне климатика обаче зацепва напълно. И наистина звука радва

При автомобилите с климатик има още една перка. Тя е електрическа и седи отпред пред радиатора на климатика. В този случай тя играе роля и на аварийна, и се включва на около 100 градуса ( по памет ) за да охлади маторя. Обаче ако няма клима и съответно я няма тази перка......
124-ката е по-тежка от Цедката и 2л. мотор с 136 к.с. и е малък. За това от гледна точка на по-добра динамика ти препоръчвам 2,2 л. 150 к.с. Разхода и на двата е почти еднакъв. А и както ти казах няма досадния комутатор, който освен обект на кражби и често здава багажа. Поздрави
124-ката е по-тежка от Цедката и 2л. мотор с 136 к.с. и е малък. За това от гледна точка на по-добра динамика ти препоръчвам 2,2 л. 150 к.с. Разхода и на двата е почти еднакъв. А и както ти казах няма досадния комутатор, който освен обект на кражби и често здава багажа. Поздрави
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
колега моя баща кара от 3 години мерцедес Е клас 94г. с климатик и други екстри и е комби страшна возия има,аз го карам с голям кеф и е на газ гори 12 градско двигатела му е 2.0 бензин работи перфектно и е смнявал само накладки ако искаш ето ти номерче да се обадиш ако искаш 0879 18 08 16.Баща ми му иска 4400лв. ето ти и скайп sando_jilata,но аз да ти кажа няма такава здрава и добра кола и няма и да има.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Мнението ми се базира на лични впечатления от е200 комби и е250 дизеларка седан.
Харесва ми возията особенно на комбито,готиното е че колата е доста широка специално отпред,багажника сьщо не е за пренебрегване...,дупки-мупки не се усещат.Пластмасите не се разпадат вьтре и не дрьнка като каруца.
Лошото е че 2.0 бензин малко трудно се набира ,иначе за разход на газ 13-15 в София.
За 250-ката минус е големия разход на нафта.
Като цяло на тия години е важен конкретния екземпляр,пьк бил той и милионник.
То хората си купуват и а4 'ново 2003-та...'
на уж реални 170 000,пьк те 350000+.Поддьржаната кола не се интересува от километри,може да е на 80 000 и да е пьлен кенеф.
Преди да вземеш ако има клима ,задьлжително го виж дали бачка,успех!
Харесва ми возията особенно на комбито,готиното е че колата е доста широка специално отпред,багажника сьщо не е за пренебрегване...,дупки-мупки не се усещат.Пластмасите не се разпадат вьтре и не дрьнка като каруца.
Лошото е че 2.0 бензин малко трудно се набира ,иначе за разход на газ 13-15 в София.
За 250-ката минус е големия разход на нафта.
Като цяло на тия години е важен конкретния екземпляр,пьк бил той и милионник.
То хората си купуват и а4 'ново 2003-та...'

Преди да вземеш ако има клима ,задьлжително го виж дали бачка,успех!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”