Въпрос за покупка на кола с договор директно от Италия?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Вожда
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за покупка на кола с договор директно от Италия?

Мнениеот Вожда » Пон 16 май 2011 17:02

Здравейте, с цел да се избегне плащането на ДДС от автокъщата ми казаха, че ще ми направят договор все едно аз съм си я докарал от Италия... интересува ме това крие ли някакви рискове? Колата не е регистрирана тук, има италиански талони.

:beer

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за покупка на кола с договор директно от Италия?

Мнениеот Barboukov » Пон 16 май 2011 17:31

Аз си мисля, че няма как да стане. За да си я докараш ти, трябва собственика да има договор с теб. Той от Италия ли ще дойде да подпише договора? Искат нещо да те метнат.

ПП: Ама сте ми едни тарикатчета... Като сте решили да купувате означава, че сте решили да си платите всичките данъци и такси. Просто щом си решил да минеш по-тънко знай, че ще ти излезе по-скъпо.
ПП2: Темата ти е за Автомобили.

Потребителски аватар
Вожда
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Вожда » Пон 16 май 2011 17:39

Ами те това ми обясниха, че договора ще бъде със собственика... на мое име! Ако мине през КАТ, значи ли, че всичко е ОК, т.е. варианта да не им давам парата докато не си видя талоните на мое име?

Преместете темата, чудих се къде и я пуснах тук.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 16 май 2011 17:52

Ще си платиш ДДс-то като поп! Тва дето ти го пробутват може да те спаси от местна такса- мисля,че беше 3%, за сделка сключена на територията на общината. Гледай само да не те изработят да го платиш два пъти - на държавата и на джамбазите.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пон 16 май 2011 18:08

Тая работа намисисва...
Договор казваш...Ама нали знаеш, че какъвто и да било договор, в който ти си страна трябва да има твой подпис, иначе е невалиден (дори дипломата ти без твоя подпис на нея е невалидна :012: ). И в тоя ред на мисли смятам, че нещо те връткат...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 16 май 2011 18:31

Търговеца ти носи колата с подписан договор за покупко-продажба, като едната страна е продавача от Италия, а от другата си ти и само попълват твоите данни. Джамбазина само транспортира колата. Често се практикува. Какъв е рискът обаче - въпросният договор може да е фалшив и след 1 месец продавача обявява колата уж за открадната и става сложно за теб. За кола за 5-6-7 бона не ми се вярва много да го практикуват тоя номер, ама знае ли човек.

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Пон 16 май 2011 18:37

От както сме членове на Евросъюза, имаш право на избор, а именно да избираш в коя държава да платиш ДДС-то на дадена стока - ЕДНОКРАТНО !!! В България ДДС-то е 20%, а в Германия например е 19%, в Италия не знам колко е, но това не е толкова важно - важното за теб е, да разбереш дали оригиналната ф-ра с която е закупена колата от Италия е с платено ДДС или е закупена нето, т. е без ДДС. Големите фирми, занимаващи се с внос на транспортни средства от страни членки на Евросъюза, са ДЛЪЖНИ да купуват нето автомобилите и после да плащат ДДС-то у нас, освен ако продавача не е частно лице в този случай се прави само договор, тъй-като частника вече е платил данъка към съответната държава и след вноса в БГ, не се налага да се плаща повече ДДС.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 16 май 2011 18:40

Нормална практика при продажба на кола от Италия Джамбазина го няма никъде в цялата схема и ддс не се плаща

Потребителски аватар
Вожда
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Вожда » Пон 16 май 2011 20:03

Мен ме притеснява, че аз няма да получа никакъв документ за дадените пари на съответната автокъща, следователно ако нещо стане към тях няма как да имам каквито и да било претенции! Щом искат от мен ДДС, значи явно не са го платили никъде - ако е възможно, утре ще ида и ще питам.

Върти ми се в главата да им платя да ми регистрират колата и чак след като си получа талоните на мое име да им дам уговорената сума, а аз съответно да си получа италианския договор, който така или ще е само фиктивен, предполагам?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 16 май 2011 21:22

Вожда написа:Мен ме притеснява, че аз няма да получа никакъв документ за дадените пари на съответната автокъща, следователно ако нещо стане към тях няма как да имам каквито и да било претенции! Щом искат от мен ДДС, значи явно не са го платили никъде - ако е възможно, утре ще ида и ще питам.

Върти ми се в главата да им платя да ми регистрират колата и чак след като си получа талоните на мое име да им дам уговорената сума, а аз съответно да си получа италианския договор, който така или ще е само фиктивен, предполагам?

Да, така ще е малко по - скъпо, но най - сигурно. Но ако аз ти продавам колата, ще искам капаро. Рискувам, ако се откажеш, да продавам вече регистрирана кола. Което не ми е изгодно.

Потребителски аватар
Вожда
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Вожда » Вто 17 май 2011 0:57

От познат в полицията разбрах, че това е честа практика - тези бланки които се попълват, все едно аз съм я купил от там, но така и не разбрах след време ще ме търсят ли за ДДС по този метод? Някой по-запознат ако може да сподели...

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 17 май 2011 1:29

Преди време купих кола точно по този начин. При регистрацията си платих номерата и нищо друго. Но тогава нямаше ДДС по спомен. Попълва се декларация ако автомобила няма номера пише се че е минала на автовоз, с тази декларация, превод на документите, договора и в КАТ.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 17 май 2011 7:08

Споко , така се прави. И аз моята така я взех.
пак "ходих до Италия" :mrgreen:
Сигурно на 90% така продават колите тука.
няма да те търсят за ДДС.Вече 2 години и половина я карам , никой за нищо не ме е търсил.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 май 2011 7:40

Не си уточнил за каква кола иде реч. В смисъл ако е за 2000 лева не му мисли mhihi Достатъчно теми във форума съм чел за издирвани коли и не бих рискувал, лично аз. не е приятно сигурно да ти я конфискуват и после да нямаш реален документ, с който да покажеш как си придобил колата. Тоя хвърчащ лист дето има някакъв подпис за мен важи само до момента, в който (не дай Боже) ти обявят колата за издирване в Италия. :beer

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 19 май 2011 14:47

Цялата работа е, че тея педа*и от Горубляне и другите автокъщи си спестяват едни 20% от сумата, която би трябвало да внесат в държавната хазна.
Колите идват на автовоза с нередовни документи - полето на купувача е празно - там се вписва "жертвата", която е избрала да си купи колата от Горубляне.
В последствие в КАТ на техническия преглед сверяват документите и те питат: ти ли закупи колата? В 99% от случаите тя е без транзитни или местни номера и работата намирисва. Още повече ще се усъмнят, ако печатът за вкарването на возилото е от повече от 1 календарен месец.
Господата в КАТ са в правото си да изискват всчики необходими документи. Това че тея боклуци по автокъщите пестят от всчико възможно и фалшифицират документи + укриват ДДС е друг въпрос.
При зададен от мен въпрос: ако тази кола е 10 000 лв. по обява, а искам да я взема с изрядни документи и ФАКТУРА за покупко-продажба от автокъщата като юридическо лице, те казват - тогава цената е 12 000 лв., за да могат те да си покрият задълженията към държавата :|
Просто не им се вадят пари от техния джоб...
АБе, пълни измекяри :не:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”