Здравейте , имам тука една кола която се води на починал инвалид , нямам документи за прехвърляне или за сделка , главният талон е във мен , колата има платена застраховка прегледи редовна е .
Та въпроса ми е , при евентуална проверка от органите на реда от катаджий , могат ли да се заядат със мене като колата не е на мое име и не съм наследник на колата , колата не е обявена за открадната.
И вторият въпрос е как без да търся наследниците мога да си я прехвърля като 5-6 години съм я полдзвал без да са си я потърсили.
Мерси ;p

Прехвърляне на кола, която се води на починал инвалид
-
- Автомобил:
- Двигател:
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
Re: Прехвърляне на кола.
значи щом големия талон е в теб почти не могат да кажат че е крадена а като те спрат другарите
казваш че е на баща ти те разбира се те питат за разлика в имената ти им казваш че той ти е 2-ри и те млъкват поне аз така се оправям винаги карам кола на един приятел на баща му на името и не съм имал проблеми но нека и по запознатите колеги да кажат какво може да се направи по въпроса 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Щом всички документи на автомобила са в теб, не би трябвало да има проблем.
За катаджии, просто колата е на твой приятел роднина, ако щеш служебна...
Не знам да има проблем да ползваш нечия кола за малко, при положение че документите са в теб.
За катаджии, просто колата е на твой приятел роднина, ако щеш служебна...
Не знам да има проблем да ползваш нечия кола за малко, при положение че документите са в теб.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Ами длъжен си да имаш пълномощно, нооооо в повечето случаи (почти никога) не са ми искали такова за служебните коли или за тези на приятел, с които са ме спирали. Така че карай смело и да не ти пука 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега, като те спрат полицаи ти трябва малък талон,преглед,гражданска и винетка евентуално.Трябва пълномощно от собственика за излизане в чужбина.Проблем имат наследниците, щото плащат данъка като е починал инвалида.Проблем може да имаш с прегледите ако се затегнат още работите и ти трябва бележка от данъчното.На тоя етап давай газ.azrod, никой не може да ти иска пълномощно.Със служебната кола даже и на щети по каско минавам, щом полицата е в мен
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
чакайте сега тя щом е на инвалид няма данък моята кола е по същия начин на инвалид е и нямам проблеми лошото е само да не те ударят защото мен зимата един ме удари и той беше виновен просто спря в мен от зад та аз си закарах колата на оглед там никой не ме пита нищо но когато да си взема парите ходих с инвалида даже няколко дни преди датата която беше 31-12 определена за плащане отидох да направя справка и ми казаха да на тази дата заповядайте с човека инвалид да си получи парите
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
моята кола е на починал инвалид,имам я от 4 години и не съм имал ядове с полицията,Но преди два дена минавах през КАТ и питах как става да си прехвърла колата на мое име и те ми казаха,че трябва да намеря наследниците и да ми я прехвърлят,а за данъците е тук е големия зор,че пи ще платиш всичките данъци от както е изтекло пълномощното т.е. ако е изтекло като моето преди 8 години и данъка на колата ти е 120лв става
,НО има и друг вариянт като заобиколиш закона,ако си я взел от човек с ГЕНЕРАЛНО ПЪЛНОМОЩНО отиваш при него и той ти я прехвърля на теб,без да търсиш наледници,но данъка си го плащаш

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
sando_jilata, данък за твоята кола се дължи за периода от както е починал инвалида, а не от три години от регистрацията.Аз имах кола на инвалид-роднина.Той си имаше Жигула и трябваше да посочи на коя от двете коли ще плаща данък и имаше право само на една винетка.Аз в предния си пост имах в предвид за данъка, че ако речеш да минеш на преглед като бял човек ти трябва бележка.В нея да пише че е платен или, че колата е инвалидна и е освободена от данъци.При умрял инвалид нито едната, нито другата можеш да извадиш.Иначе за прехвърлянето ти трябват всички наследници ако можеш да ги събереш на куп, бележка за платен данък откакто е починал собственика и отивате на нотариус.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”