Мнение за Land Rover Discovery 3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнение за Land Rover Discovery 3

Мнениеот yarek » Съб 03 дек 2011 21:34

Колата е с двигател 2.7 tdsh se 188 коня. Знам че тук сме се събрали фенове на народни автомобили, обаче сигурен съм че има хора които са карали въпросната кола. Днес се возих в него, останах много приятно впечетлен. Хейтери и кийборд рейсери да не плюят в темата, а да се изказват те който имат какво да кажат за тази кола.
Изображение

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за Land Rover Discovery 3

Мнениеот nosex » Съб 03 дек 2011 21:42

На жената братовчедката кара, само че Диско 2
Какво да ти кажа колега, не е кола за всеки джоб -15/100 и нагоре градско, софийско.
Голям и просторен багажник, много тесни места и шофьорски и пасажерски, много дървена возия, все едно караш УАЗ-ка. Висока проходимост. Това е в общи линии.
Знаеш си за поддръжка, ГО, каско и други, предполагам :kissy:
Джип, като джип, само че за хора с доста добри доходи :beer

Забравих да спомена заедни "хубави възглавници" отзад по окачването, които са страшна цифра, ако сдадат багажа при Диско 2, при 3 не зная дали ги има :roll:
Иначе здрав, но много шумен двигател :?

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 03 дек 2011 22:30

Разхода на горивото не ме притеснява, колата ще кара шефа ми. Нормално е да гори повече кола с тези размери, търси се корав автомобил излъчващ присътствие. Не знам за диско 2, обаче тройкта е много тиха, изключително комфортна, пъргава и доста широка. Интересуват ме слабите места, досега в нета съм прочел че изминали 110 000 и не са сменяли нищо освен консувативи и чупещи се калобрани.

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Нед 04 дек 2011 9:15

Имат склонност да късат колянов вал /знам поне 3 такива/ - 10000 лв. цяла долница, чупят им се егр-тите. Машината е жестока и излъчва присъствие.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 04 дек 2011 10:25

Комшията ми има такъв камион.
Вече година го кара и е много доволен (купи го нов), наскоро си говорихме и каза, че разхода му е по-малък от на ML 320 CDI (има възможност да кара и въпросния Мерцедес)... Няколко пъти и аз съм го разтривал, определено ми харесва, но впечатленията ми са по-скоро нищожни.
Ако имаш конкретни въпроси мога да го разпитам.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 04 дек 2011 10:40

Колегата Медаров купиха на скоро един :D Може да се включи с мнение като види темата.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Нед 04 дек 2011 11:23

Нашето е Диско 4, но то е по скоро фейслифт на 3. Най-високото ниво на оборудване HSE. Скромните ми впечатления са за тих, пъргав и комфортен автомобил. Сравнявам го с Паджеро, което имахме преди това. Резултата е 10:0 в полза на Диското. За съжаление е с 6-степенната скоростна кутия, четох някъде, че вече предлагат 8 степенна. Разхода е 10-11л дизел смесен цикъл. Лично на мен ми се струва луксозен автомобил. Колегата Group обаче, каза че не е доволен от изпълнението и че за цена от над 130 хил лв очаква доста повече.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”