Пасат или Авенсис ?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат или Авенсис ?
Имаме служебно Кади 1.9tdi 105к.с. модел 2008г. този двигател на Пасата същия ли е като на Кадито ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като код на мотора може да е по-различно, но вероятно се касае за същият. Той се монтира още и в Голф Мк5 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Aз не бих си купил Пасат с този двигател,карам колата повече от година и честно казано този двигател повече бръмчи от колкото върви.От 0 до 120 е добре,след 120 става много шумен,от 120 до 140 повече бръмчи от колкото върви а след 160 е голяма мъка за доускорение.Не знам колко му е топ спеед но аз повече от 170км. не можах да развия с него на прав и доста дълъг участък.Като тук говорим за двуместна баничарка,при тежкото купе на Пасата нещата сигурно ще са още по-мудни и бавни.
Може би по-големия мотор е по-добрия избор за Пасат, за Голф сигурно ще е добре но за Пасат
Може би по-големия мотор е по-добрия избор за Пасат, за Голф сигурно ще е добре но за Пасат

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
forski написа:Aз не бих си купил Пасат с този двигател,карам колата повече от година и честно казано този двигател повече бръмчи от колкото върви.От 0 до 120 е добре,след 120 става много шумен,от 120 до 140 повече бръмчи от колкото върви а след 160 е голяма мъка за доускорение.Не знам колко му е топ спеед но аз повече от 170км. не можах да развия с него на прав и доста дълъг участък.Като тук говорим за двуместна баничарка,при тежкото купе на Пасата нещата сигурно ще са още по-мудни и бавни.
Колата ми е с този мотор 105 кс. При изкачване на тунела при Ихтиман в посока София, върви със 160 и четирима човека плюс багаж, някъде общо към 450кг. Натискам педала и почва да ускорява

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Може колега не споря, както казах впечатленията ми са от Кади с този двигател и на мен не ми харесва как върви, основното което ме дразни е че е много шумен!
Пасата може да е по-добре обезшумен и да не прави такова впечатление но в Кадито след 120 бръмчи много.
Пасата може да е по-добре обезшумен и да не прави такова впечатление но в Кадито след 120 бръмчи много.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Еми то ТДИ си шуми по дефолт 

forski написа:Може колега не споря, както казах впечатленията ми са от Кади с този двигател и на мен не ми харесва как върви, основното което ме дразни е че е много шумен!
По-скоро Кадито е с по-къси скорости (за да има сила да набира пълно) или диференциал (като цяло играта е в предавателните числа). При пасата вероятно кутията/дифът са по-дълги и от там идва по-високата скорост.
А и Кадито е малко по-неаеродинамично, предполагам.
Пасата е по звукоизолиран и няма да се чува както в Кади. Другото което е - да, по-тежък е, но няма това голямо челно съпротивление като баничарката, а над 120 именно съпротивлението играе голяма роля в доускорението и макс. скорост. Така, че няма да е драма пасат с такъв мотор, а за да тръгне винаги може да му се сложи един качествен чип 

Аз ще се осмеля да отбележа, че слагайки чип ще се натоварят някой други агрегати, които иначе нормално не работят при такова натоварване. Някъде имаше една тема, в която се обясняваше колко скъсява живота на турбото и т.н. (не че след 5 000 км. всичко ще се разпадне, де).
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Jetman написа:Пасата е по звукоизолиран и няма да се чува както в Кади. Другото което е - да, по-тежък е, но няма това голямо челно съпротивление като баничарката, а над 120 именно съпротивлението играе голяма роля в доускорението и макс. скорост. Така, че няма да е драма пасат с такъв мотор, а за да тръгне винаги може да му се сложи един качествен чип
Остави тая работа... чат пат карам от последните супърби с 1,9ТДИ - няма такъв спънат трактор просто

Щом е такова положението, по-добре да се добавят още малко пари и да се търси по-мощен агрегат. То е ясно че чипа ще натовари "карантиите" на мотора, но за един сравнително нов двигател и на малко километри не мисля, че ще е проблем. А и няма да я кара 10 години предполагам
Както и да е, дано поне сме били полезни на автора, той ще си прецени вече кое си струва според нуждите, стила на каране и т.н.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Jetman написа:Щом е такова положението, по-добре да се добавят още малко пари и да се търси по-мощен агрегат. То е ясно че чипа ще натовари "карантиите" на мотора, но за един сравнително нов двигател и на малко километри не мисля, че ще е проблем. А и няма да я кара 10 години предполагамКакто и да е, дано поне сме били полезни на автора, той ще си прецени вече кое си струва според нуждите, стила на каране и т.н.
За това съм писал че все пак бих търсил 1,9ТДИ. Може да се повтигне и да му се направят много неща, имаме условия за този двигател един вид

Мерси за коментарите момчета. Доста неща научих за Пасата и много навреме
Като намеря нещо което си заслужава ще го взема. Имам 1-2 огледа в следващите дни. Като/когато има покупка ще ви кача снимки.

Като намеря нещо което си заслужава ще го взема. Имам 1-2 огледа в следващите дни. Като/когато има покупка ще ви кача снимки.

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Бензин на газ или метан също е оферта, касмет 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”