Пасат или Авенсис ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат или Авенсис ?

Мнениеот forski » Пон 06 фев 2012 20:57

Имаме служебно Кади 1.9tdi 105к.с. модел 2008г. този двигател на Пасата същия ли е като на Кадито ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 06 фев 2012 20:59

Като код на мотора може да е по-различно, но вероятно се касае за същият. Той се монтира още и в Голф Мк5 :wink:

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 фев 2012 21:11

Aз не бих си купил Пасат с този двигател,карам колата повече от година и честно казано този двигател повече бръмчи от колкото върви.От 0 до 120 е добре,след 120 става много шумен,от 120 до 140 повече бръмчи от колкото върви а след 160 е голяма мъка за доускорение.Не знам колко му е топ спеед но аз повече от 170км. не можах да развия с него на прав и доста дълъг участък.Като тук говорим за двуместна баничарка,при тежкото купе на Пасата нещата сигурно ще са още по-мудни и бавни.
Може би по-големия мотор е по-добрия избор за Пасат, за Голф сигурно ще е добре но за Пасат :No

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 фев 2012 21:30

forski написа:Aз не бих си купил Пасат с този двигател,карам колата повече от година и честно казано този двигател повече бръмчи от колкото върви.От 0 до 120 е добре,след 120 става много шумен,от 120 до 140 повече бръмчи от колкото върви а след 160 е голяма мъка за доускорение.Не знам колко му е топ спеед но аз повече от 170км. не можах да развия с него на прав и доста дълъг участък.Като тук говорим за двуместна баничарка,при тежкото купе на Пасата нещата сигурно ще са още по-мудни и бавни.
Може би по-големия мотор е по-добрия избор за Пасат, за Голф сигурно ще е добре но за Пасат :No

Колата ми е с този мотор 105 кс. При изкачване на тунела при Ихтиман в посока София, върви със 160 и четирима човека плюс багаж, някъде общо към 450кг. Натискам педала и почва да ускорява mhihi Аз лично съм вдигал един път 180 без особени проблеми

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 фев 2012 21:37

Може колега не споря, както казах впечатленията ми са от Кади с този двигател и на мен не ми харесва как върви, основното което ме дразни е че е много шумен!
Пасата може да е по-добре обезшумен и да не прави такова впечатление но в Кадито след 120 бръмчи много.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 фев 2012 21:46

Еми то ТДИ си шуми по дефолт mhihi

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 06 фев 2012 22:07

forski написа:Може колега не споря, както казах впечатленията ми са от Кади с този двигател и на мен не ми харесва как върви, основното което ме дразни е че е много шумен!
Пасата може да е по-добре обезшумен и да не прави такова впечатление но в Кадито след 120 бръмчи много.

По-скоро Кадито е с по-къси скорости (за да има сила да набира пълно) или диференциал (като цяло играта е в предавателните числа). При пасата вероятно кутията/дифът са по-дълги и от там идва по-високата скорост.
А и Кадито е малко по-неаеродинамично, предполагам.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пон 06 фев 2012 22:09

Пасата е по звукоизолиран и няма да се чува както в Кади. Другото което е - да, по-тежък е, но няма това голямо челно съпротивление като баничарката, а над 120 именно съпротивлението играе голяма роля в доускорението и макс. скорост. Така, че няма да е драма пасат с такъв мотор, а за да тръгне винаги може да му се сложи един качествен чип heavy metal zork

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 06 фев 2012 22:22

Аз ще се осмеля да отбележа, че слагайки чип ще се натоварят някой други агрегати, които иначе нормално не работят при такова натоварване. Някъде имаше една тема, в която се обясняваше колко скъсява живота на турбото и т.н. (не че след 5 000 км. всичко ще се разпадне, де).

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 06 фев 2012 23:04

Jetman написа:Пасата е по звукоизолиран и няма да се чува както в Кади. Другото което е - да, по-тежък е, но няма това голямо челно съпротивление като баничарката, а над 120 именно съпротивлението играе голяма роля в доускорението и макс. скорост. Така, че няма да е драма пасат с такъв мотор, а за да тръгне винаги може да му се сложи един качествен чип heavy metal zork

Остави тая работа... чат пат карам от последните супърби с 1,9ТДИ - няма такъв спънат трактор просто :063:

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пон 06 фев 2012 23:40

Щом е такова положението, по-добре да се добавят още малко пари и да се търси по-мощен агрегат. То е ясно че чипа ще натовари "карантиите" на мотора, но за един сравнително нов двигател и на малко километри не мисля, че ще е проблем. А и няма да я кара 10 години предполагам :) Както и да е, дано поне сме били полезни на автора, той ще си прецени вече кое си струва според нуждите, стила на каране и т.н.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 07 фев 2012 9:50

Jetman написа:Щом е такова положението, по-добре да се добавят още малко пари и да се търси по-мощен агрегат. То е ясно че чипа ще натовари "карантиите" на мотора, но за един сравнително нов двигател и на малко километри не мисля, че ще е проблем. А и няма да я кара 10 години предполагам :) Както и да е, дано поне сме били полезни на автора, той ще си прецени вече кое си струва според нуждите, стила на каране и т.н.

За това съм писал че все пак бих търсил 1,9ТДИ. Може да се повтигне и да му се направят много неща, имаме условия за този двигател един вид :да:

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Вто 07 фев 2012 11:47

Мерси за коментарите момчета. Доста неща научих за Пасата и много навреме :idea3

Като намеря нещо което си заслужава ще го взема. Имам 1-2 огледа в следващите дни. Като/когато има покупка ще ви кача снимки. :respect

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 07 фев 2012 15:31

Бензин на газ или метан също е оферта, касмет :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”