Туарег 5.0 v10 -2004г. tdi -мнение?
Туарег 5.0 v10 -2004г. tdi -мнение?
Здравейте на всички,моля притежателите за мнение за този автомобил.Взех си такъв и много бих искал да знам нещо повече за него -вашата оценка ,впечатленията би за този модел ,моля да бъдете откровенни и обективни .
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Re: Туарег 5.0 v10 -2004г. tdi -мнение?
Здравей,
Честито за колата. Дай снимки и описание (ревю). И каквото и да прочетеш във форума, знай че най-важното е ти да си щастлив с придобивката си.
Тема за Туарег като цяло - viewtopic.php?f=19&t=284058&start=15
Тема за V10 PD двигателя (само че монтиран на Phaeton) - viewtopic.php?f=19&t=51895
В този раздел има доста теми за колата. Ако нещо конкретно те интересува - питай.
ПП. И 100% ще се намери някой папагал, който ще те посъветва да използваш търсачката (направо ми е любимо като се използва назидателно от който му падне към новоприсъединилите се във форума
).
Честито за колата. Дай снимки и описание (ревю). И каквото и да прочетеш във форума, знай че най-важното е ти да си щастлив с придобивката си.
Тема за Туарег като цяло - viewtopic.php?f=19&t=284058&start=15
Тема за V10 PD двигателя (само че монтиран на Phaeton) - viewtopic.php?f=19&t=51895
В този раздел има доста теми за колата. Ако нещо конкретно те интересува - питай.
ПП. И 100% ще се намери някой папагал, който ще те посъветва да използваш търсачката (направо ми е любимо като се използва назидателно от който му падне към новоприсъединилите се във форума

-
- Автомобил:
- Двигател:
моето мнение е че е здрав, вървежен мотор, който обаче иска много да папка... само това не му харесвам. Иначе поздравления ! Със здраве да си го караш 

какво ще кажете за ходовата част?за подръжката?има ли собственици които да споделят някакви впечатления .често срещани дефекти (СЛАБИ МЕСТА ).колегата е прав за папкането -но усещането е неповторимо ,много се доближава до каена на порше,както до комфорт така и до динамика .
- graci
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AZZ 1997
stanler написа:какво ще кажете за ходовата част?за подръжката?има ли собственици които да споделят някакви впечатления .често срещани дефекти (СЛАБИ МЕСТА ).колегата е прав за папкането -но усещането е неповторимо ,много се доближава до каена на порше,както до комфорт така и до динамика .
Зд колега първо това е( колежка),а като впечатления ход .част е здрава но имай винаги едно наум.аз в момента карам кади 2007 всичко което се счупи купувам с поръчка от германия,(там е по евтино от ПОРШЕ ИЗТОК)но вече ми е малко кадито и мисля да си вземам Т5 там разходите са повече но нали за това се трудим да си доставяме удоволствие/я.

- versace
stanler написа:доближава до каена на порше,както до комфорт .
Каен и Туарег до 2008г или 2009г, са на една платформа (шаси и окачване), като много от другите части са им взаимно заменими. Затова правиш аналогия между двете.
Слабо място при окачването на Туарега са задните тампони на окачването. За друг проблем не се сещам. Въздушното окачване е супер надежно.
На всички трябва да им е ясно-градско 16-17 извънградско 11-12 при 120-140км.ако дадеш газ и до 18-20 стига по дисплей пробвал съм го на магистралата с 210км показа ми 19л.това е мотора 5.0 tdi 313кс.Това е истината за този автомобил всичко друго е измислица .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай му само масло 0W30 и гледай да отговаря на спецификациите, които vw дава и няма да имаш проблеми. Освен това му сипвай ЕКОлогична нафта и ти остава само да му се радваш на вървежа 

Някой може ли да каже колко масло е нормално да гори този мотор от смяна до смяна ,на мен ми казаха че около литър е ок ,от сервиза на wv.Вярно ли е това ?
- versace
stanler написа:Някой може ли да каже колко масло е нормално да гори този мотор от смяна до смяна ,на мен ми казаха че около литър е ок ,от сервиза на wv.Вярно ли е това ?
Като се отчита, че двигателя не е нов и има известно износване и че турбините може би омасляват малко към кулерите, според мен разхода ще е повече от литър.
Кулерите имат пробка за източване на сабраното масло. Можеш сам да провериш дали събира масълце.
TURBOMASTER написа:Слагай му само масло 0W30 и гледай да отговаря на спецификациите, които vw дава и няма да имаш проблеми. Освен това му сипвай ЕКОлогична нафта и ти остава само да му се радваш на вървежа
Коя нафта Колега е ЕКОлогична и влиянието и върху ДПФ ли имаш предвид?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”