Quottzot написа:Милослав написа:рено ли да си купя или дачия?
оригинала или имитацията?
според мене това ти е въпроса
Да, само че в случая, имитацията е добра поне колкото оригинала, да не кажа че и повече.
По темата - Октавията, според някои, не е в класа на Пасат, а според други е. Като бивш притежател на Октавия 1.9TDI, мога да кажа че колата е много икономична, с достатъчно добра шумоизолация, двигателя не е толкова шумен като помпа-дюза, а и както вече споменахте е с по-евтина поддръжка. Мястото вътре е почти еднакво. За 450 000км с бившата ми Октавия не съм сменял нищо по окачването и като цяло по ходовата част, по двигателя нищо друго освен редовното обслужване и един картер, понеже са малко кекави като цяло и се пробиват като масло, и съединителя веднъж. А, и средния ми разход през всичките години експлоатация беше - 4.4л/100км, като от общия пробег 90% бяха извънградско.
За първото поколение Октавия това изобщо не е вярно. Техниката да, изработката и материалите - не. Сега може да се каже че са доста близки. Ако си имал първото поколение Октавия(голф4), а вероятно е така, защото във второто поколение всички 1,9ТДИ са помпа дюза, мястото вътре е абсурдно да се сравнява с това в Пасат Б5