въпрос за регистрация на автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
mitko 82
Автомобил: vento VR6
Двигател: AAA 1996

въпрос за регистрация на автомобил

Мнениеот mitko 82 » Нед 11 мар 2012 21:54

Колеги бихте ли ми казали как стои въпроса за регистрирането на кола закупена в ЕС.Прочетох доста теми но не видях актуална информация по въпроса.Интересува ме всички документи,такси,номера и т.н. колко пари ще ми излязат,а и най–важното има ли го този прословут акциз още.А бе изобщо колко ще ми излезе регистрацията на автомобила.
колата е: VW Vento 96год. VR6-2.8 L 174 cv с немски номера.

ПС. Благодаря предварително !!! :обичам ви love.vw

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: въпрос за регистрация на автомобил

Мнениеот Asko VW » Пон 12 мар 2012 16:23

Акцизи и мита няма, но има екотакса, за моя Пасат беше сто и няколко лева, но не знам на каква база се определя размера, после ти трябва гражданска отговорност, (при тоя двигатал е доста солена, но предполагам си го предвидил), цялата процедура за регистрация в КАТ-София, барабар с новите номера, през Май 2010 г. сруваше към 80 лв., мисля, че няма голяма промяна. Регистрацият в даначното е безплатна, но самият данък за този двигатал е scare .
Ще ти трябват и няколко левчета за правене на ксерокопия на документите :D .
Иначе самата процедура е описана в много от темите.
Успех :да:

Потребителски аватар
mitko 82
Автомобил: vento VR6
Двигател: AAA 1996

Re: въпрос за регистрация на автомобил

Мнениеот mitko 82 » Вто 13 мар 2012 23:37

Asko VW написа:Акцизи и мита няма, но има еко такса, за моя Пасат беше сто и няколко лева, но не знам на каква база се определя размера, после ти трябва гражданска отговорност, (при тоя двигател е доста солена, но предполагам си го предвидил), цялата процедура за регистрация в КАТ-София, барабар с новите номера, през Май 2010 г. струваше към 80 лв., мисля, че няма голяма промяна. Регистрацията в данъчното е безплатна, но самият данък за този двигател е scare .
Ще ти трябват и няколко левчета за правене на ксерокопия на документите :D .
Иначе самата процедура е описана в много от темите.
Успех :да:

благодаря колега.аз от доста време не съм България и за това ми трябваше актуална информация.а колкото за другите теми:
да наистина има информация но тя не е актуална и за това си позволих да пусна тази тема.
пс. отново ти благодаря :kissy: :beer а колкото до данъка и застраховката да наистина съм ги предвидил love.vw

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”