прехвърляне на автомобил
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
прехвърляне на автомобил
Пробвах с търсачката ама конкретен отговор по моя казус не намерих. Майка ми има ТЕЛК решение и право на безплатна винетка, но и казали че МПС-то трябва да е на името на съпруга(т.е на баща ми). Колко струва едно прехвърляне и какви документи са ми нужни като цяло ? Благодаря 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: прехвърляне на автомобил
Не си търсил много добре. За всичко това е писано доволно.
Прехвърлянето струва в зависимост от застрахователната оценка, има си тарифа за нотариалните такси.
Документи - голям и малък талон, ГО, данък за текущата година, документи за самоличност, удостоверение за застрахователна стойност, декларации по чл. 264, ал. 2 ДОПК и по чл. 25, ал. 8 ЗННД (дават се и се попълват при нотариуса). Ако автомобилът е собственост на двама съпрузи, трябва и акт за брак.
Прехвърлянето струва в зависимост от застрахователната оценка, има си тарифа за нотариалните такси.
Документи - голям и малък талон, ГО, данък за текущата година, документи за самоличност, удостоверение за застрахователна стойност, декларации по чл. 264, ал. 2 ДОПК и по чл. 25, ал. 8 ЗННД (дават се и се попълват при нотариуса). Ако автомобилът е собственост на двама съпрузи, трябва и акт за брак.
- barezifranko

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Застрахователна компания. Вече не важат от брокерите, поне при повечето нотариуси.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
barezifranko написа::bowdown Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Само един въпрос още. Това удостоверение за застрахователна стойност откъде се взима ?
Издава се на място и в самата Нот.кантора, естествено не във всички.

Документите, които искам аз са.
1.Голям талон
2.Квитанция от общината за данък за съответния срок по закона. Засега минава бележка от 2011г.
3.Лични карти на продавача/ите и купувача/ите.
4.Декларациите на продавачите се правят на място, както и застрахователното удостоверение.
5.Ако има пълномощни, да са нотариално заверени.
6.Ако са фирми страните се прави справка на момента в www.brra.bg - демек търговския регистър.
Това е.

Бързо лесно и вкусно, за около 10-тина минути.
Доста колеги от форума знаят как е.

по груби сметки цялото упражнение ще ти излезе грубо колкото 2 едногодишни винетки, прецени дали си заслужава. Ако го направиш до края на март, може да спестиш 1/4 от данъка. А ако колата се прехвърли директно на инвалида и е под 100 коня, може да си спестиш и целия год. данък.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
VWGT написа:по груби сметки цялото упражнение ще ти излезе грубо колкото 2 едногодишни винетки,
Не е вярно, особено ако колегата не е женен.
Ще направи дарение на баща си, няма да плати Местен Данък и цялата работа може да му излезне около 40-50лв.
Дори да е женен при нормално прехвърляне е около 70-80лв.
Две винетки са 134лв. само за справка.
- barezifranko
Колега yoan4o дай малко повече инфо относно как става дарението че ми стана интересно 

yoan4o написа:VWGT написа:по груби сметки цялото упражнение ще ти излезе грубо колкото 2 едногодишни винетки,
Не е вярно, особено ако колегата не е женен.
Ще направи дарение на баща си, няма да плати Местен Данък и цялата работа може да му излезне около 40-50лв.
Дори да е женен при нормално прехвърляне е около 70-80лв.
Две винетки са 134лв. само за справка.
70-80 ти е само нотариуса, последния път 10 кинта ми взеха за застрахователната оценка, 2% местен данък към общината, 20 кинта на КАТ за талона, като добавиш бензин и един ден отпуск и ...

Ако знаеш нотариус, който взима по-тънко и всичко може да ти стъпи 80 лева казвай, че в понеделник ме чака същото.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”