Здравейте,
Когато се купува кола на старо, има ли значение, че идва с теглич? В случая става дума за 3-4 годишна кола от Германия с навъртяни 120к-160к километра.
Казвали са ми, че може да изкриви задния мост и окачването, пък и с по-тежко закрепено ремарке/каравана се натоварва повече двигателя и спирачките.
Кола на старо с теглич
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Кола на старо с теглич
Както в Германия, така и в повечето западни страни, хората ползват тегличите за покупка на мебели веднъж-дваж в годината, за приставка за велосипеди и т.н.
Няма какво да те притеснява в общия случай! А и теглича не е "побългаряване" а стандартна опция/аксесоар от производителя.
А ти можеш да си го махнеш ако не ти трябва.
Няма какво да те притеснява в общия случай! А и теглича не е "побългаряване" а стандартна опция/аксесоар от производителя.
А ти можеш да си го махнеш ако не ти трябва.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е колата? Малките надали са влачили каравани, ама божа работа, само ще гадаем.
Мой приятел живее в Австрия от около 15 г и си купува колите с теглич, а не влачи нищо. За всеки случай, казва. Миналата година си забрави сваляемата част при мен, не зная дали се е усетил.
Мой приятел живее в Австрия от около 15 г и си купува колите с теглич, а не влачи нищо. За всеки случай, казва. Миналата година си забрави сваляемата част при мен, не зная дали се е усетил.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Една от 2-те коли я купихме с теглич - човека си беше закачал платформа за велосипеди.
Дълго време го бях махнал (куката), но наскоро я сложих обратно, тъй като все повече мебелни и др магазини отдават малки ремаркета на заем и е мн. по удобно да се пренасят така по-обемни неща.
Просто екстра, чието наличие не значи автоматично, че колата е ползвана джелатски. Джанти 18-ки също не значи че е карана все с 250 нали
Дълго време го бях махнал (куката), но наскоро я сложих обратно, тъй като все повече мебелни и др магазини отдават малки ремаркета на заем и е мн. по удобно да се пренасят така по-обемни неща.
Просто екстра, чието наличие не значи автоматично, че колата е ползвана джелатски. Джанти 18-ки също не значи че е карана все с 250 нали

Мерси, сега ми е по-спокойно.
Става дума за комби, тип Голф, с двигателче 1.6 дизел, към 100 коня.
Става дума за комби, тип Голф, с двигателче 1.6 дизел, към 100 коня.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
muns61 написа:Каква е колата? Малките надали са влачили каравани, ама божа работа, само ще гадаем.
Ади деееее

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако колата е с ръчни скорости виж дали е читав съединителя. Теглено ли е ремарке, особено от неопитен шофьор обикновено той сдава багажа пръв...
Точно това клипче ми беше в подсъзнанието, когато си представях, как може да са го ползвали теглича...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо и няма на колата с теглича. Ако колата изглежда външно добре, не се безпокой!
Като съм сложил на колата теглича, 3-5 пъти на година разхождам ремъркето с лодката(по-малко от 100кг).
Това, че е с теглич, само може да те радва.
Пък дори в хамалска България, където всяка пета кола е с теглич, колко от тях го използват? И по колко пъти в годината?
Споко, не се притеснявай!
Като съм сложил на колата теглича, 3-5 пъти на година разхождам ремъркето с лодката(по-малко от 100кг).
Това, че е с теглич, само може да те радва.
Пък дори в хамалска България, където всяка пета кола е с теглич, колко от тях го използват? И по колко пъти в годината?
Споко, не се притеснявай!
И аз съм "за" теглича. Две от колите, които сме взимали, бяха с теглич.
Ескортчето, дето нощем си поплаквам за него, беше 1.4 с теглич. Като замисля, какво ще да са влачили с него? Каравана, самолет?!? То няма сила само да се движи, дето се вика...
Полото ми, дизел, сега също е с теглич, виж с него уж по може да е теглено нещо.
Но и аз си мисля, че е било от рода на колело, малко ремарке...
Все пак хората няма да си поръчат тази опция ей така - "да има".
Няма значение, все пак конструктивно тези автомобили са замислени да теглят някакви кг, които със съгурност няма да им навредят. А и в Германия, Австрия или там откъдето е колата се спазват тези предписания. Не е като тук - оп, 800 кила рента в ремаркето на Полото и после - "Баси, що се изпочупи тая кутия , хммм - яяя, че то масло ли имало тука, бре!!!"
Според мен нямай притеснения. Просто обърни внимание на съединителя, а и на дмпфера, щом казваш, че е дизел (те, тези части, така или иначе имат известен живот, а не са вечни).
Ескортчето, дето нощем си поплаквам за него, беше 1.4 с теглич. Като замисля, какво ще да са влачили с него? Каравана, самолет?!? То няма сила само да се движи, дето се вика...
Полото ми, дизел, сега също е с теглич, виж с него уж по може да е теглено нещо.
Но и аз си мисля, че е било от рода на колело, малко ремарке...
Все пак хората няма да си поръчат тази опция ей така - "да има".
Няма значение, все пак конструктивно тези автомобили са замислени да теглят някакви кг, които със съгурност няма да им навредят. А и в Германия, Австрия или там откъдето е колата се спазват тези предписания. Не е като тук - оп, 800 кила рента в ремаркето на Полото и после - "Баси, що се изпочупи тая кутия , хммм - яяя, че то масло ли имало тука, бре!!!"
Според мен нямай притеснения. Просто обърни внимание на съединителя, а и на дмпфера, щом казваш, че е дизел (те, тези части, така или иначе имат известен живот, а не са вечни).
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”