Регистрация в КАТ

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Регистрация в КАТ

Мнениеот didkoltd » Пон 07 май 2012 23:33

110afn написа:Гледам, че никой не пише за данъка. Първо отиваш в данъчното да си зачислиш колата, след това в КАТ

Едно време беше така от доста години обаче е точно обратното,регистрира се колата в Кат и с талоните на твое име се зачислява в данъчното.Имайте в предвид ,че ако стария собственик е платил данъка до момента в който купувате колата вземете копие на бележката признава се в данъчното на купувача и не се дължи данък за същия период.Освен това ако да речем на 31 януари ви е договора за покупко-продажба Ви се начислява данък за целия януари нищо ,че сте я купили в последния ден на месеца!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 май 2012 23:45

110afn написа:Не си сигурен, нали . Точно за това са ме връщали. Само кола нов внос е първо в КАТ и после в данъчното

Ами не съм сигурен,но съм регистрирал вече 5 коли и никога не са ми искали данък или да е зачислена на мое име!Теб просто са те прецакали според мен!Логично погледнато имаш две седмици да регистрираш автомобила в КАТ и два месеца да зачислиш автомобила в общината,така че...!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Вто 08 май 2012 16:34

Прави сте. Днес проверих и е така. Първо КАТ и после данъчното :beer
didkoltd, това "едно време" дето казваш, 2009г ме връщаха, не е толкова отдавна

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 08 май 2012 17:01

110afn написа:Прави сте. Днес проверих и е така. Първо КАТ и после данъчното :beer
didkoltd, това "едно време" дето казваш, 2009г ме връщаха, не е толкова отдавна

2005 като взимах Джетата беше първо данъчното и после Кат ,2008 като взимах Голфа вече беше обратно,сега кога точно са сменили закона не знам затова и използвах израза"едно време"ко0йто е сравнително относителен за мен лично е отдаван за теб щом е толкова скоро няма проблем приемай го така ! :beer
А теб как са те върнали 2009 не знам !

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”