Колеги проблем с регистрация на автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пет 21 мар 2008 22:23

Jogo_1 написа:БГ временни, и аз се зачудих как са ги взели,като и временни номера ми отказаха, продавача каза че от скоро го изисквали, баси в Плевен ли са най - строгите, някои знае ли дали мога да я регна в друг град или по местоживеене става номера.

Може да хванеш някой приятел от друг град да пробва да я регистрира и после ако стане ще ти я прехвърли. И аз чувах напоследък за подобни случаи, но джамбазите ходят в КАТ и уреждат$ нещата. Вече масово се случвало номера на двг уж да не се чете. М/у другото как я купи, т.е. като брои парите дадоха ли ти разписка или нещо подобно? Или просто "ето ти едни документи и една кола и се оправяй"?

Persefona написа:И ние се борим със същия проблем вече 3 месеца с една пуста хонда :evil:
Продавача ходи 3 пъти до Германия и всеки път стaва трудно откриваем след това за известно време. После го намираме и пак казва, че отива в Германия и сега за 3-ти път го чакаме да се върне. :evil:
Ако бях на твое място щях да върна колата докато мога, после да си направя списък с всички нужни за КАТ документи и да тръгна с него да си търся друга кола! :!:
Коли бол, автокъщи бол! Не се доверявай на търговци! Ако можеш връщай колата и си търси читава, това е моя съвет!!!

Направо ти съчувствам - успя ли да се примириш с прецакването или? Пробвай във Враца - като сложат БГ номера един път после нямаш грижи.

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Съб 22 мар 2008 0:14

Бутате 200 лева,където трябва и готово.Проблемът е решен.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Съб 22 мар 2008 1:30

Много малко инфо даваш...
Принципно би трябвало да имате документ за собственост- фактура или договор за покупко-продажба и оригиналните документи на автомобила!
На мен ми намирисва работата на изнудване...
Вижте приемния ден на началника на съответния КАТ и се срещнтете с него,ако имате договор или фактура и оригиналните австрийски документи-една книжка на която пише ТИПЕНШАЙН и един жълт картон за номерата.../ако е дошла на автовоз може и без жълтия картон/.
Не се притеснявайте да се оплачете на сайта на МВР- в момента не се сещам,но беше нещо NOKOR.MVRBG...Абе стигне ли до там ползвай търсачката и ще намериш адреса,но аз смятам,че проблема ще се реши много преди това...

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 24 мар 2008 12:21

колеги проблема се реши, и вече колата е с бг номера, за щастие човека говорил с търговеца успял да го убеди че нещата няма да останат така и че трябва да се заеме сериозно с проблема, и документа изникна незнайно от къде и вчера бе донесен :) Незнам какво щеше да коства на търговеца да го даде без допълнителни занимавки но понякога се налага.

Та в помощ на колегите, изпаднали в подобна ситуация, до колкото разбрах поне за нашия регион проблем правили само в Плевен, в Ловеч въобще нямало проблем, същата ситуация с друг автомобил се решила с регистрация в Ловеч и после в Плевен.

Благодаря на всички за помоща, дано не се случвана никого да изпада в подобна ситуация :)

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 24 мар 2008 19:21

ами търсехме вана около два месеца из плевенско и на морги попадахме, та затова на горубляне отидохме та ще я видим тази :) , иначе незнам как са си говорили, не съм бил там :) Важен е резултата :) Мисля че темата е за ключ :)

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 24 мар 2008 20:18

Предполагам само, че за КУФЕНТРАК е ставало вьпрос, но защо не ти го е дал незнам. Това за кауфентрака в Германия ,говоря за еквивалента му вьв Австрия(оригиналните документи на колата)

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пон 24 мар 2008 20:29

Jogo_1 написа:... и документа изникна незнайно от къде и вчера бе донесен :) Незнам какво щеше да коства на търговеца да го даде без допълнителни занимавки но понякога се налага.

Що за въпроси си задаваш? Пределно ясно е как е изникнал - забравили са го в Дупница и внезапно са се сетили, че там е останал :)

stanislav88vt
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги проблем с регистрация на автомобил

Мнениеот stanislav88vt » Пет 22 юни 2012 14:22

Здравейте, имам голям проблем... В КАТ не искат да ми регистрирата колата без малкия австрийски талон на колата. Някой знае ли как мога да си го набавя??? Разполагам със всички останали документи. В ТУПЕНШАЙНА ми седи големия картонен талон, но само с него не ставало :( :( :(

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”