Питане за Мицубиши Галант
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Питане за Мицубиши Галант
Колеги негледал съм се на един Галант 97-а година комби, 2.0 тди 90 коня. Имам въпрос как мога да разбера има ли някакъв проблем с турбото или гнп-то, без да го карам по майстори, има ли някой който е с такава или е карал такава кола, впечатления и др. мисли.
п.п. Моля без излишен спам
п.п. Моля без излишен спам
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Питане за Мицубиши Галант
Колега, не вярвай много на обявите дето ги пишат че е ТДИ този двигател, защото си е чист ТД и си хапва доста. За сравнение само да отбележа, че разхода му извънградско го дават 5,4, при 4,2 при ТДИ 90коня на голф 4 комби и 7,2 смесено при 5 при ТДИ на голфа. Така че за мен разлика от 2л/100 или 44% в повече са си доста. Теглото му е с около 100кг повече и с 20см по-дълъг, а въртящия му момент даже е по-малък 202/210, така че освен че ще гори много, няма и да върви. Пък и друго си е да му сложиш на ТДИ 90 коня едно чипче и става самолет и харчи по-малко. А пък за по-малко пари ще си вземеш и пасат Б4 ТДИ 90 коня, ако ти идва малък голфа, пак ще е 97г като Галанта и същото, което съм го написал горе важи и за него.
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
това за разхода съм го видял, но иначе галанта си има кулер, макар и малък 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
TDI означава Turbocharged Direct Injection и е за дизелите с директно впръскване. Демек на предкамерен турбодизел ако му хакнеш кулер не става TDI.
А дали въпросните галанти са предкамерни или директно впръскване, някой запознат да каже.
А дали въпросните галанти са предкамерни или директно впръскване, някой запознат да каже.
- vanesto
"Горивна система: моноинжекцион". За мен това си е предкамерен ТД.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доколкото успях да видя в нета, всички мотори на Митсубиши преди DI-D са предкамерни. Аз не бих го взел. Отделно, че съм останал с впечатление, че ламарините им са много слаби. Тия две причини биха били достатъчни да ме откажат 
Теб кое успя да те впечатли в тая кола, колега, че си се навил за нея?

- vanesto
Да допълня само, че DI-D моторите на Митсубиши всъщност са на Рено
Японците изостават доста в технологията при дизеловите мотори от европейците. Нисан също използват двигателите /и не само/ на Рено. Мазда се опитват да направят нещо, но със съмнителен успех засега. Единствено мога да кажа добри думи за D4D на Тойота - доста добра динамика, малко по-висок разход от ТДИ, добра надеждност.

- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Доколкото успях да видя в нета, всички мотори на Митсубиши преди DI-D са предкамерни. Аз не бих го взел. Отделно, че съм останал с впечатление, че ламарините им са много слаби. Тия две причини биха били достатъчни да ме откажат
Впечатли, по-нова е от моя Пасат, има повече екстри, което може да се окаже проблем след време

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
колега внимавай 99% от тях имат проблеми със СК.Кутия а после са скъпи 500лв върви втора ръка.Иначе като цяло са добри като автомобили.
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
Jetta Sport написа:колега внимавай 99% от тях имат проблеми със СК.Кутия а после са скъпи 500лв върви втора ръка.Иначе като цяло са добри като автомобили.
Това го разбрах и аз особено с 2-ра и 3-та скорост, също има проблеми и с глава, много често се била пукала, като назориш колата на струдено.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
kacarov_dupnitsa написа:...Единственото което ме спира в момента е разхода на горивo...
Това че на 90% от тези Галанти вече им ги няма задните вежди, не те ли спира? Знаеш, че ръжда и жена тръгнат ли веднъж, после няма спирка. Иначе, ако ръждата не те притеснява, мисля че е най-добре колата да се закара при техния Ваското 1 (DJ Tymbi) и той да си каже диагнозата. Ако нямаш възможност да я закараш при него, посъветвай се с него на ЛС за да те насочи за какво да си отваряш очите. В нито един друг форум обаче не съм виждал толкова добре написана FAQ тема, като тази за Галантите в Митсубиши форума, евала на автора

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Бегай далече от точно тоя мотор!Пука глави,и на старото купе,и на новото се слага тоя мотор.Пука между 2 и 3 цилиндър и си е дефект от край време.Цитирам автоджамбазин,след като хора се качиха да тестват колата,но старото купе!Изтърва се пред мене-онези вече я беха подкарали на тест "Абе той мотора е ясен"!
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Веждите масово ръждясват, но не са им главния проблем, всъщност това че им ръждясват не значи че са чак толкова зле по този показател, моя примерно няма никъде другаде ръжда, пасата ми Б3 имаше повече (включително и по веждите
) ... Проблема на дизеловия вариант (освен скоростите), е че често пукат глава и това им е характерна болежка (гледам колегата ме е изпреварил).
Също така за малкото пари които вероятно искаш да дадеш, ще получиш уморена кола, а частите не са евтини.
Аз като собственик на такъв Галант не бих те посъветвал да си вземаш сега в момента такава кола .. времето беше преди 3-4 години .. иначе когато е в добро състояние, колата е много добра, но не и дизеловата разновидност - за мен гори много и е слаб мотора за купето.

Също така за малкото пари които вероятно искаш да дадеш, ще получиш уморена кола, а частите не са евтини.
Аз като собственик на такъв Галант не бих те посъветвал да си вземаш сега в момента такава кола .. времето беше преди 3-4 години .. иначе когато е в добро състояние, колата е много добра, но не и дизеловата разновидност - за мен гори много и е слаб мотора за купето.
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
Вчера, гледахме горе споменатия автомобил. Направо
като модел много красив, но точно тази кола
. Турбото се усеща много добре, набира чудесно. Двигателя работеше много тихо за дизел. Като цяло съм очарован от този модел.
П.п. Ако сметенете за необходимо

П.п. Ако сметенете за необходимо

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Да, много тихо работи за дизел, обаче качи се на един 2.5 V6 и ще направиш разликата. Слагаш му газ и си по-иконимичен от дизела. Разхода ако е ръчка е 11-13 града, 7.5-8 извън бензин, на газ да е +1. Разхода на дизела е 8-10 града и 6+ извън. Сам си направи сметката.
Ако тръгнеш да вземаш, голямо внимание обърни как влиза втора скорост, на дизелите масово им заминават синхрнонизаторите, на втора точно цената е 239лв + ремонта (сваряне отваряне и т.н) .
Отделно виж как са спирачките - дали тресат при спиране примерно от 80, щото им са малки дисковете по принцип и ги кривят... Това са им проблемите в общи линии - скорости, спирачки + за дизела главата .. Ако пък чука и трака нещо по окачването, особено отзад и особено ако е комби ... пробвай друга кола .. отзад комбитата са с нивомат и ако са заминали амортисьорите си е филм и компромис, понеже единия е 230 евро
...
Ако тръгнеш да вземаш, голямо внимание обърни как влиза втора скорост, на дизелите масово им заминават синхрнонизаторите, на втора точно цената е 239лв + ремонта (сваряне отваряне и т.н) .
Отделно виж как са спирачките - дали тресат при спиране примерно от 80, щото им са малки дисковете по принцип и ги кривят... Това са им проблемите в общи линии - скорости, спирачки + за дизела главата .. Ако пък чука и трака нещо по окачването, особено отзад и особено ако е комби ... пробвай друга кола .. отзад комбитата са с нивомат и ако са заминали амортисьорите си е филм и компромис, понеже единия е 230 евро

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”