Пасат б4 - 1.6 101hp или 1.8 90 hp или Ауди 80 б4 на газ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Съвет при избор на автомобил

Мнениеот velinsl » Нед 08 юли 2012 15:43

lion_heart002 написа:Правилно ти каза колегата,вземи по-запазената кола! Иначе ако приемем,че са в еднакво състояние,аз бих взел 1.8 90 коня-икономия и лесна газификация!

Бих писал и "Правилно ти каза колегата,вземи по-запазената кола, стига да не е 1,6 101 коня".

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 08 юли 2012 18:11

eng написа:При така поставените условия и моторизации-твърдо Аудито, внимавай с обикновената газова на 2,0 115 коня мотора кода му е АБК и лично според мен не е за обикновена газова уредба.Ако ще слагаш обикновена газова търси си 2,0 моно 90 коня колкото и да не върви никакви проблеми няма с нея този мотор.Кода му е АБТ.Естествено АБК-то върви доста повече.Единствения минус на Аудито до пасата е че купето е доста по-тясно и пасата вози една идея по-комфортно.На Б4 тоя мотор 1,6 101 коня е отврат, а си представям това нещо в купето на такъв пасат и то на газ за какво ще иде реч.Но както те посъветваха по-горе избери по запазената кола.

Ето това е най-здравият "катър" на VAG!!!!!не познавам по-евтин за поддръжка,по-лесен за газ,по-безпроблемен и "вечен" ДВГ!!!!И върви учудващо добре,заради по-големия си въртящ момент....малък аналог на ДВГ на камион сложен на кола.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 юли 2012 20:12

joker написа:За мен плюсовете са за Ауди....достатъчна мощност,нескъп за поддържане ДВГ, негниещо купе.
Пасат 1.6 101 к.с. отпада веднага...не е за тая кола ДВГ-то...два пъти се возя и един път пробвах такъв...мъка голяма и разход голям!То и 1.8 90 к.с. идва слаб за Пасат,но поне въртящият момент е в ниските обороти и не се усеща така спънат...пък е и най-лесния за поддръжка и газ.

:да:
1,6 смотан мотор- иска много обороти за да върви и лапа. 1,8 и той е почъи на ръба за това купе.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 08 юли 2012 20:31

joker написа:
eng написа:При така поставените условия и моторизации-твърдо Аудито, внимавай с обикновената газова на 2,0 115 коня мотора кода му е АБК и лично според мен не е за обикновена газова уредба.Ако ще слагаш обикновена газова търси си 2,0 моно 90 коня колкото и да не върви никакви проблеми няма с нея този мотор.Кода му е АБТ.Естествено АБК-то върви доста повече.Единствения минус на Аудито до пасата е че купето е доста по-тясно и пасата вози една идея по-комфортно.На Б4 тоя мотор 1,6 101 коня е отврат, а си представям това нещо в купето на такъв пасат и то на газ за какво ще иде реч.Но както те посъветваха по-горе избери по запазената кола.

Ето това е най-здравият "катър" на VAG!!!!!не познавам по-евтин за поддръжка,по-лесен за газ,по-безпроблемен и "вечен" ДВГ!!!!И върви учудващо добре,заради по-големия си въртящ момент....малък аналог на ДВГ на камион сложен на кола.

Колега и в друга тема казвах, аз специално от моето АБТ бях адски доволен, има сравнително голям въртящ момент и върви от ниските може би и заради дългите скорости, за 4 години близо 230к.км само на газ като палех и гасях на бензин, няма мърдане мотора и се караше само с 10 на 40 мотул.Окачването е желязно с малки проблеми на тампоните на макферсона, верно има нещо камионско в тоя мотор-тръгва мудно, бавно набира-ама набере ли един път няма проблем с поддържането на скорост.И да като цяло мотора му е слабоват за купето-90 коня на това тегло са нищо особено пък на газ.Но ако искаш евтина поддръжка и не много натруфена кола откъм електроника това е колата.Само ме дразнеше поведението в завои и спирачния път ( с барабани отзад ужас).

ivan_cirkov90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_cirkov90 » Пет 20 юли 2012 7:47

Вече съм с 80 Б4 2.0 абк с газов инжекцион.Благодаря за съветите :)

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 21 юли 2012 20:06

Да ти е честито и само безаварийно каране :)

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 21 юли 2012 20:29

Честито колега ГИ е правилният избор, поддържай я добре и ще видиш че ще ти се отблагодари.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 21 юли 2012 20:37

Със здраве да си го шофираш! И дай по някоя снимка да го видим :bowdown

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”