BMW E60 vs Audi C6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Re: BMW E60 vs Audi C6

Мнениеот Quottzot » Нед 07 окт 2012 18:26

Ситуацията точно наподобява и потвърждава вица за форумите по света - питаш в български форум и ти обясняват колко си тъп, че си попитал. Най-добре да бяхте посъветвали човека да си хвърли парите на вятъра, защото така или иначе колата е пълна загуба на пари, понеже се чупи още само докато я погледнеш.
А, по темата - аз не бих взел Ауди А6 С6 преди фейслифта, заради грозната задница и твърде дългият нос - при фейслифта има доста малки, на пръв поглед незабележими промени, които обаче променят цялостната визия и то с много. БМВ-то без М-пакет изглежда твърде обикновено, но визията определено ми допада повече от Аудито. Ако четеш в Ауди и БМВ форумите, то напълно ще се откажеш, понеже там изкарват всеки миниатюрен дефект като ахилесова пета. За БМВ не съм чел, но поне за Ауди се пише за дефектни колектори, турбини, дюзи, които се срещат при единиците над 400 000км.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 07 окт 2012 18:53

Благодаря за мненията колеги,
Везните клонят към бмв, и от прочетеното за ауди нещата не се променят много. Освен красивия интериор и екстериор (поне за мен) друго за което да се хване човек няма.
Надявам се скоро да имам възможност да покарам и е60 за да имам база за сравнение...
Та благодаря за мненията отново, ако преценят екипа може да заключва.
Поздрави

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 08 окт 2012 14:41

Спри на първата бензиностанция и си купи един ауто билд за 2лв, актуален е до сряда включително. Има хубава статия за Е60 530Д. Предимства, недостатъци, дефекти :да:

Потребителски аватар
Amtela
Автомобил: Lexus IS220d 2010
Двигател: 177hp

Мнениеот Amtela » Вто 09 окт 2012 16:38

Аз бих купил Е клас седан 4 Матик фейслифт 2008г. по възможност Ево изпълнение. Уникален автомобил!

Е 320 Ево 4 Матик 2008г. седан черна перла - бъка и от елегантност и от лукс и от престиж и от класа и от бързина и от качество на изпълнението. Само за Лексъс Джи ес 350 или 450Хб. 2007г. може да каже същото - трета няма!

БМВ 5-ца 2005г.-6г. и Ауди А6 2005-6г. само като им видя големите грозни врътки тип капачки от бира/безалкохолно и ще повърна!

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Вто 09 окт 2012 23:22

Amtela написа:Аз бих купил Е клас седан 4 Матик фейслифт 2008г. по възможност Ево изпълнение. Уникален автомобил!

Е 320 Ево 4 Матик 2008г. седан черна перла - бъка и от елегантност и от лукс и от престиж и от класа и от бързина и от качество на изпълнението. Само за Лексъс Джи ес 350 или 450Хб. 2007г. може да каже същото - трета няма!

БМВ 5-ца 2005г.-6г. и Ауди А6 2005-6г. само като им видя големите грозни врътки тип капачки от бира/безалкохолно и ще повърна!

Само дето тоя Бенц от тая година е с минимум 8000 отгоре ;). Бмв-то е по-доброто решение и като обслужване и като разход.

aero.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aero. » Вто 09 окт 2012 23:31

И двете коли са добър избор, основно изходно положение и за двете коли е състоянието. Преди година се колебаех точно между въпросните два автомобила, като гледах не малко автомобили. В ниския ценови клас не можах да избера нито от едната, нито от другата марка, всички бяха кошници, разбираемо. В крайна сметка взех 5ца, почти година от тогава съм минал само с първоначалното обслужване. Като проблеми колегите са изброили за аудито, аз ще добавя, че не съм чувал много случай за проблем с дюзи на бмв, а повече на ауди. При бмв-то имаш също проблемен колектор ако е преди фейс лифта и кекава рейка. Зимата, от опит мога да кажа, че имах ядове, колата ми е с по-ниско окачване и лесно в условия на коловози лягаше по корем и до там, отделно пострадаха и корите под двигателя. На аудито е плюс, че всички 3-ки са куатро, което за зимата е добре, но е свързано и с по висок разход. Не съм напълно убеден кой от двата автомата на ауди или бмв е по-слаб, но при положение, че взимаш кола от бг, с трудно доказуем пробег, тествай внимателно и в двата случая не е малко пари(ремонта). Има компетенти хора и за двете марки, ако набележиш нещо обстойна диагностика и се надяваш на по-малко изненади.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”