Въпрос за Seat Ibiza 2000/2001г.
- filipoff92
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за Seat Ibiza 2000/2001г.
Не знам дали е коректно /ако не е моля модераторите да ме извинят/ , но днес си продадох Passat-а и мисля да взимам нещо по-малко. Насочил съм се към Seat Ibiza 2000/2001г. .. Моля ако някой има впечатления от тази кола да ги сподели тук, защото ще е полезно за мен да видя няколко различни мнения и впечатления от модела. Също така ще се чувствам късметлия ако ми кажете предпочитанията си между 1.6i 75к.с , 1.9 SDI и 1.9 TDI ... според вас дизеловият читав ли е и до колко е възможно да е издухан (проблеми с турбото и т.н). Благодаря ви предварително 

Последна промяна от filipoff92 на Пет 09 ное 2012 23:31, променено общо 1 път.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Въпрос?
Редно е в заглавието да става ясно, че въпроса е за Сеат Ибиса, еди си коя година.
Аз лично нямам такъв автомобил, но съм карал и имам много добри впечатления от динамиката и разхода на 1.9 ТДИ.
Аз лично нямам такъв автомобил, но съм карал и имам много добри впечатления от динамиката и разхода на 1.9 ТДИ.
- filipoff92
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за Seat Ibiza 2000/2001г.
Колега оправих го! Да, за разхода съм съгласен защото на другите два двигателя разхода варира между 8.5 и 10 .. А като цяло според теб TDI-то читаво ли е като двигател?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Темата ти е в грешния раздел.
На въпроса ти отговарям с въпрос:
Какво е основното изискване към автомобила? Да те вози евтино, да няма алтернативно гориво, да е с евтина поддръжка, да си доставяш кефа или просто от т.А до т.Б? Дай малко повече информация в следващия си пост. Щото според зависи изискванията ти - може и 1.9ТДи да ти върши прекрасна работа, в същото време пък с други изисквания 1.6и може да се окаже по-добрият вариант.
Много зависи на кой бог се кланяш - бога на кефа и свиренето на турбината или бога на цепенето на стотинката. 
Какво е основното изискване към автомобила? Да те вози евтино, да няма алтернативно гориво, да е с евтина поддръжка, да си доставяш кефа или просто от т.А до т.Б? Дай малко повече информация в следващия си пост. Щото според зависи изискванията ти - може и 1.9ТДи да ти върши прекрасна работа, в същото време пък с други изисквания 1.6и може да се окаже по-добрият вариант.

Последна промяна от stefan4o на Съб 10 ное 2012 0:09, променено общо 1 път.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Тази тема http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=3000 би могла да ти даде добра информация колега. Двигателят 1.9 ТДИ 110 к.с.(с такъв беше автомобила, който имах възможност да покарам) е един от най-добрите в класа си и в нашият форум собствениците на такъв определено са доволни.
- filipoff92
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси Dpop, ще го разгледам!
- filipoff92
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Темата ти е в грешния раздел.
Какво е основното изискване към автомобила? Да те вози евтино, да няма алтернативно гориво, да е с евтина поддръжка, да си доставяш кефа или просто от т.А до т.Б? Дай малко повече информация в следващия си пост. Щото според зависи изискванията ти - може и 1.9ТДи да ти върши прекрасна работа, в същото време пък с други изисквания 1.6и може да се окаже по-добрият вариант.Много зависи на кой бог се кланяш - бога на кефа и свиренето на турбината или бога на цепенето на стотинката.
Колега реално погледнато дилемата ми е пред това: Бензин заради алтернативното гориво, защото колата ще се кара постоянно,а и естествено да е комфортно и да доставя удоволствие! Колкото до дизела, притеснението ми е насочено към двигателя и НАЙ-ВЕЧЕ турбината .. естествено много зависи от предишния собственик! Ориентирал съм се някъде към 120 хил.км пробег ... до сега не съм имал кола дизел и за това не съм много вещ по въпроса с дизеловите двигатели! А колкото до цепенето на стотинката на две, не ме притесняват парите за горивото примерно

- stefan4o
- Контакти:
filipoff92 написа:
Колега реално погледнато дилемата ми е пред това: Бензин заради алтернативното гориво, защото колата ще се кара постоянно,а и естествено да е комфортно и да доставя удоволствие! Колкото до дизела, притеснението ми е насочено към двигателя и НАЙ-ВЕЧЕ турбината .. естествено много зависи от предишния собственик! Ориентирал съм се някъде към 120 хил.км пробег ... до сега не съм имал кола дизел и за това не съм много вещ по въпроса с дизеловите двигатели! А колкото до цепенето на стотинката на две, не ме притесняват парите за горивото примерно
Щом парите за гориво не те притесняват вземай ТДИ. От 1.6 75 коня няма как да изпиташ кеф като я караш

Първоначалното обслужване и като цяло консумативите при дизелаците са малко по-скъпи, това също можеш да го имаш предвид.
-
- Автомобил:
- Двигател:
скоро имах възможност да покарам една такава 1.9тди 110 коня с чип и генерация и останах доста впечатлен от вървежа и разхода(за 200км 10 литра ме оправиха)и във града доста се стряскаше има добра динамика аз ако бях ще гледам за този двигател
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Модела има масов проблем с дисплея на климатроника, много внимателно преглеждай дали всичко се чете и не избледнява. Друго слабо място са дръжките за отваряне на вратите от вътре - чупят се. Турбините за дизелите втора ръка струвта около 300-400лв, не мисля че е чак толкова страшно. Освен ако не си я купиш от частно лице с ясна история, можеш да забравиш за пробег от 120 000км 

- stefan4o
- Контакти:
hooligan_sk написа:Модела има масов проблем с дисплея на климатроника, много внимателно преглеждай дали всичко се чете и не избледнява. Друго слабо място са дръжките за отваряне на вратите от вътре - чупят се. Турбините за дизелите втора ръка струвта около 300-400лв, не мисля че е чак толкова страшно. Освен ако не си я купиш от частно лице с ясна история, можеш да забравиш за пробег от 120 000км
За дисплея потвърждавам, миналата седмица купих за един колега и уцелих перфектен на много добра цена (благодаря на колегата, но му забравих никнейма). Не зная на какво се дължи това да се прецакват дисплеите в интерес на истината, но е често срещан проблем при тая генерация Ибиза/Кордоба. А цената на нов такъв дисплей е меко казано плашеща

- filipoff92
- Автомобил:
- Двигател:
А за помпа-дюзите? От тук от там съм чувал, че горят често и главната причина била тази, че дизела в България била много лоша, а тази същата версия е потвърди и познат, който се занимава с такива неща .. В момента съм хвърлил око на 1.4 16V 75hp, предполагам доста от вас ще се засмеят и ще си кажат " за какво ти е това?", но до сега съм карал само бензинови коли и просто клоня пак към бензин! Някакви мнения и коментари за този двигател? Ibiza-та е 2001 декември
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
filipoff92 написа:А за помпа-дюзите? От тук от там съм чувал, че горят често и главната причина била тази, че дизела в България била много лоша, а тази същата версия е потвърди и познат, който се занимава с такива неща .. В момента съм хвърлил око на 1.4 16V 75hp, предполагам доста от вас ще се засмеят и ще си кажат " за какво ти е това?", но до сега съм карал само бензинови коли и просто клоня пак към бензин! Някакви мнения и коментари за този двигател? Ibiza-та е 2001 декември
Чакай сега, за кое поколение Ибиза говориш въобще??? В Ибиза 2 фейслифт не се слагат ПД мотори!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”