В аутотехника има някакви варнати сеат алтеа с въпросните двигатели, някакви мнения имате ли за тях? Ето например една обява:
http://usedcars.autotechnica.bg/index.p ... &offset=0#
Ще се кара градско/извънградко 50:50, дори може би с лек превес на извънградското
Мнения за Seal Altea 2.0 FSI/1.4 TSI
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Мнения за Seal Altea 2.0 FSI/1.4 TSI
Привет,
не конкретно за Сеатите, а по-скоро за типа мотори. На този етап забрави за газ на FSI двигател.
Моят съвет е поразрови в нета и се запознай с тази технология FSI. Като цяло не обичат много студени стартове, поради което са склонни да образуват нагар по клапаните. Ако се кара на дълги радстояния било градско или извън този проблем до някъде се решава.
не конкретно за Сеатите, а по-скоро за типа мотори. На този етап забрави за газ на FSI двигател.
Моят съвет е поразрови в нета и се запознай с тази технология FSI. Като цяло не обичат много студени стартове, поради което са склонни да образуват нагар по клапаните. Ако се кара на дълги радстояния било градско или извън този проблем до някъде се решава.
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Привет,
Имма си газови уредби за тях,и не е нагар, а карбонизиране поради това че през всмукателния клапан минава само въздух,при TSI такъв проблем няма,само при FSI,на ауди s4 е глям проблем:)
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Карбон, въглерод, нагар, сажди е едно и също. Малко химия
Ще цитирам Чудомир, който пише за Германия. Мнението е от началото на 2012 г., така че нещата не са се променили много.
Да се върна малко по темата и разсъждавам на глас. При цена на дюза около 600-700 лв.и то минимум, а те са 4 аз лично не бих рискувал да си правя експеримент с този мотор като му поставя газова. При цена на колата втора употреба около 10 к лв. да дам пари за ремонт над 4 бона. Не благодаря. Ще заложа на бензин за придвижване.
Всичко написано до тук не означава, че не бих си купил кола с двигател с FSI технология.

Ще цитирам Чудомир, който пише за Германия. Мнението е от началото на 2012 г., така че нещата не са се променили много.
Чудомир написа:Аз също не съм спец по газовите, но карам с Принс (конвенционална), и редовно чета един немски LPG форум. Та там все още няма конкретна уредба, която да е "супер дупер". Включая мненията на тамошни "светила-газаджии" . По скоро за конкретен модел мотор се изказват плюсове и минуси за дадена уредба. Като всепризната препоръка е т.нар. ILG листа, както и ILG като място, където да монтира човек газовата.
http://www.premiumautogas.de/index.php? ... Itemid=484
Да не преувеличавам, но няма и 10 автомобила, които да са преобърнати (Т)FSI-та във въпросния форум. Според мен - все още е рано за конверсия. И като премислим, че вече станаха 4 години, откакто не могат да доизкусурят технологията, се съмнявам, дали следващата кола би ми била от VAG. Засега везните са на кантар за дизел или Subaru
Да се върна малко по темата и разсъждавам на глас. При цена на дюза около 600-700 лв.и то минимум, а те са 4 аз лично не бих рискувал да си правя експеримент с този мотор като му поставя газова. При цена на колата втора употреба около 10 к лв. да дам пари за ремонт над 4 бона. Не благодаря. Ще заложа на бензин за придвижване.
Всичко написано до тук не означава, че не бих си купил кола с двигател с FSI технология.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на включилите се. За момента няма планове за газ, тъй че няма да е критерии това
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”