Мнениеот Volkswangel » Чет 07 фев 2013 10:10
Всичко си е до късмет какво ще избереш.Общо взето купуваме коли на които тепърва предстои да им бъдат подменяни съединители, окачване, ангренажни комплекти и т.н.Онези по на запад си правят много добре сметката кога точно да си продадат колиците и да си купят нови.
Конкретно за В5 тъи като аз самия карам вече шеста година от този модел ТДИ 110к.с. мога да кажа само положителни неща с някои дребни забележки.
Що се отнася до обслужването, винаги залагам на наи скъпите и маркови части а те са си бая пари. Но винаги пък излиза по евтино.
Скоро обикаляхме по борсите да търсим за мои колега от същия модел дизел но читава колица не открихме.Всички бяха остъргани от всякъде, карани до дупка и тотално износени.За сметка на това от бензиновите се предлагаха доста прилични екземпляри според моите критерии. На мен лично ми е писнало от газови уредби, затова обичам мириса на нафтата, но пък всеки си знае.Мои приятел си сложи газова на неговия В5 и е доволен.
Ако тръгваш да купуваш, гледаи състоянието на седалките, волана, педалите, спирачните дискове, луфтовете между отделните елементи на купето да са равномерни.Аз лично избягвам коли от Австрия, защото химикалите по шосетата им са толкова агресивни, че не прощават ни на Ауди ни на ФВ.
Имаи пред вид, че при закупуване на колата ще се бръкнеш поне с хилядарка за да подмениш масла филтри и ангренажен к-т, както и да я обуеш прилично.Рядко съм виждал да се продават коли по борсите с читави гуми. Музиката в много случаи също е изтръгната и там ще се ръсиш.
Успех и късмет.