Пасат Б5 - въпроси относно конкретни обяви

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Пасат Б5 - въпроси относно конкретни обяви

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 07 фев 2013 7:18

Само като му видиш смачканата от каране шофьорска седалка и волана,годината на производство(пръв първенец)и трябва да умножиш км от обявата х3.
16 годишна кола на нема и 200 000км,при това и ТДИ.А,добре ли е? :facepalm :no-no7 :no-no7

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 07 фев 2013 10:10

Всичко си е до късмет какво ще избереш.Общо взето купуваме коли на които тепърва предстои да им бъдат подменяни съединители, окачване, ангренажни комплекти и т.н.Онези по на запад си правят много добре сметката кога точно да си продадат колиците и да си купят нови.
Конкретно за В5 тъи като аз самия карам вече шеста година от този модел ТДИ 110к.с. мога да кажа само положителни неща с някои дребни забележки.
Що се отнася до обслужването, винаги залагам на наи скъпите и маркови части а те са си бая пари. Но винаги пък излиза по евтино.
Скоро обикаляхме по борсите да търсим за мои колега от същия модел дизел но читава колица не открихме.Всички бяха остъргани от всякъде, карани до дупка и тотално износени.За сметка на това от бензиновите се предлагаха доста прилични екземпляри според моите критерии. На мен лично ми е писнало от газови уредби, затова обичам мириса на нафтата, но пък всеки си знае.Мои приятел си сложи газова на неговия В5 и е доволен.
Ако тръгваш да купуваш, гледаи състоянието на седалките, волана, педалите, спирачните дискове, луфтовете между отделните елементи на купето да са равномерни.Аз лично избягвам коли от Австрия, защото химикалите по шосетата им са толкова агресивни, че не прощават ни на Ауди ни на ФВ.
Имаи пред вид, че при закупуване на колата ще се бръкнеш поне с хилядарка за да подмениш масла филтри и ангренажен к-т, както и да я обуеш прилично.Рядко съм виждал да се продават коли по борсите с читави гуми. Музиката в много случаи също е изтръгната и там ще се ръсиш.
Успех и късмет.

aleksiev21
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AFN 1998

Мнениеот aleksiev21 » Чет 07 фев 2013 13:19

Zdravko Zankov написа:Само като му видиш смачканата от каране шофьорска седалка и волана,годината на производство(пръв първенец)и трябва да умножиш км от обявата х3.
16 годишна кола на нема и 200 000км,при това и ТДИ.А,добре ли е? :facepalm :no-no7 :no-no7

Абе ей колега , то и мойта шофьорска седалка е смачкана, и е 98 година и показва 160 000 км , ако ще и по 10 да го умножа , двигателя си работи супер добре.. така че не ги разправяй тия с километрите на двигателя ... всичко е до правилна поддръжка

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladimirov26 » Чет 07 фев 2013 13:54

lubo6669 написа:Благодаря Ви!
А какво ще кажете за този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=20l91d
В сравнение с газовия.Като се има предвид, че колата ми трябва за в града.

Този ако е на 192000км, аз съм трамвай, виж му само волана колега ...

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Чет 07 фев 2013 22:19

TDI за в града не е мнго подходящо. Особено 110к.с. Имам такъв и ако не го караш в обороти запича геометрията. По-подходящ е за извън града. Иначе върви доста прилично, разхода в града е до 7,5/100 зимата, лятото пада, но извънградско е до 5/100. Все пак карам по 8-9км до работа всеки ден. Като цяло доволен съм, но си смених окачването с Лемфьордер. Имам познати, които сложиха от тези евтини комплекти(около 300лв) и след 5000км вече са за смяна. Моите носачи са на 10000 и за сега няма проблем, но не бързам да се радвам. Лемфьордера излиза около 1000лв. Иначе двигателя е супер, няма проблеми с него.
Ориентирай се по волана, скоростният лост и педалите. Освен това да знаеш, че и на мен са ми отлепени тапицериите на вратите, но това стана след като го купих. Явно бяха прали цялата тапицерия на колата и предполагам е от това.
P.S. Ако някой е лепил тапицерията на вратите да сподели с какво и дали се е получило добре

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”