Между другото напоследък понеже разпитвам насам натам за B5.5 и се оказа, че тоя модел много го крадат, преди седмица сестрата на един познат, иначе чух за поне още 1-2 случая, дали е съвпадение ?!
Започвам да се чудя за B5, не че е гаранция, но май не се набива толкова на очи. Иначе Каско 100% ще има, но надали на някой ще му стане кеф някоя сутрин да се чуди къде му е колата !
Passat b5.5, за колко пари ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Passat b5.5, за колко пари ?
Като цяло марката Фолксваген е привлекателна за крадците. Причината смятам е ясна на всички - при такова масово потребление на тая марка се предполага, че бързо ще се намери пазар на "стоката" 

Погледни темата за откраднатите автомобили във форума. Не са малко крадените пасати, но като цяло тенденцията е да се крадат ТДИ-та.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Dpop написа:Миналата година, в началото на лятото един човек, който беше в сервиза при zfa продаваше Б 5.5 комби за 6 хил., защото имаше нужда от пари, за да покрие някакви разходи. Колата си беше със запазено купе(боя), много запазен салон, добра стойка на окачването, добри зимни гуми, като "-" имаше проблем с уплътнения по климатичната система, защото по спомен Стефан каза, че идва всяка година за допълване на фреон.
Недей така,моля те

В 5.5 се крадат основно за части,рядко се изнасят като цяла кола,то няма и смисъл.Крадат се повече от В5, защото са по-нови и по-редки също така.Повечето нови коли се крадат много,понякога независимо от каското...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Milanov написа:viewtopic.php?f=44&t=367058
Колега, на много добра цена си го дал пасата. Някой ще му се радва сега...
Както съм писал във форума през септември миналата годна докарах пасат 2002 г. 130 к.с. 6 скорости от Германия с пълна сервизна история и фактура за всяка смяна на масло или каквото и да е на 150000. Цената с пътуването до там и докарването и регистрацията в КАТ стигна почти 10000 лв.
Отгоре на това ГО, каско, обслужване.
От тогава до сега, за 5 месеца, колата е минала 19000 км. без никакви проблеми. Ако утре се наложи паля и тръгвам за където и да е, без да се притеснявам (за нова година ходихме до Брюксел и обратно - 4500 км).
Чиста доза късмет е да се намери читав 5.5 130 к.с. със 6 скорости за под 9000 лв.
И пак ще допълня, че лошата слава на дизеловите VW-та идва именно от такива екземпляри, които zfa е описал - хората се мятат на "далаверата" на 500000+ км и после се чудят защо тази кола се чупи толкова много и гълта по 1-2 торби пари...
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Да така е, Благодаря и подкрепям думите ти, железни машини, силно се надявам, че и В6-цата, ще ми служи така вярно!
Факт е, че Пасатко е ПРОДАДЕН.
Това ми е коментара в темата:
Благодаря на всички казали и написали добри думи за Пасата.
Също така Благодаря и на тези, които се опитваха да ме убедят, че на пазара има Пасати за по малко пари. Ще си позволя да ви дам един съвет, не гледайте автомобила колко е "ЛАЧЕН" отвън, а вижте каква има под "ЛАКА", както и каква му е историята!
За тези който смятаха, че липсата на вградена навигация, не прави автомобила с достатъчно екстри, защото Highline им се вижда малко!, ще кажа, че "шареното" табло не вози автомобила, както и че цената на една навигация вече не фактор!
Малко станах по саркастичен!
ЧЕСТИТО на "новият" ни колега по марка!
За финал, ще кажа, че това ми беше четвъртият пасат и с чисто сърце признавам до момента най добрият, Колега грижи се за автомобила, за да ти служи вярно, действително го обичах този Пасат.
Яко се разчуствах...
Факт е, че Пасатко е ПРОДАДЕН.
Това ми е коментара в темата:
Благодаря на всички казали и написали добри думи за Пасата.
Също така Благодаря и на тези, които се опитваха да ме убедят, че на пазара има Пасати за по малко пари. Ще си позволя да ви дам един съвет, не гледайте автомобила колко е "ЛАЧЕН" отвън, а вижте каква има под "ЛАКА", както и каква му е историята!
За тези който смятаха, че липсата на вградена навигация, не прави автомобила с достатъчно екстри, защото Highline им се вижда малко!, ще кажа, че "шареното" табло не вози автомобила, както и че цената на една навигация вече не фактор!
Малко станах по саркастичен!
ЧЕСТИТО на "новият" ни колега по марка!
За финал, ще кажа, че това ми беше четвъртият пасат и с чисто сърце признавам до момента най добрият, Колега грижи се за автомобила, за да ти служи вярно, действително го обичах този Пасат.
Яко се разчуствах...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”