Избор на дизелов автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на дизелов автомобил

Мнениеот Stivi » Съб 23 мар 2013 20:54

rokera671 написа:Колега аз карам Рено с 1,5 ДЦИ мотор!И по горе някой се изцепи ,че се чупел !!

Не че нещо ама колегата пуснал темата вече е купил колата /затова е активирал темата/ така че едва ли има смисъл да го агитираш :) А за 1.5 DCI витаят едни прокоби за превъртащи лагери на коляновия вал и то въпроса не бил "дали" а "кога" ще се случи :stumm

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 23 мар 2013 21:18

Е като си е купил да е жив и здрав и да си я кара с кеф!!Като ми превъртят лагерите ще ви осведомя веднага !! :biggrin .Аз колкото познавам на никой не са превъртели още .Аз да съм жив и здрав ,не ми пука!!Лека вечер на всички!! :th_up

Потребителски аватар
hristov79
Автомобил: VW Passat B5
Двигател:

Мнениеот hristov79 » Съб 23 мар 2013 22:14

Благодаря за пожеланията! :th_up
Иначе наистина е малко шумен двигателя, има вибрации в купето, липсва ми автоматика, но не е често да сравнявам с Мерцедес Е ... и все пак друго си беше 24 клапана като свистяха :mhihi
Много ме радва като отида да зареждам нафта ... разход градско 6,5/100, като хич не я жаля :19a
Нещото което ме учуди е добрата возия, като се има предвид, че е малка кола. Сравнено с на брат ми пежото 206 вози доста по-приятно.
... започнах да се вманиачавам по тази кола, което не знам дали е на добре. :biggrin
:vwknee

А относно френските дизели, не мисля че са лоши мотори, но за родната действителност мисля, че 1.9tdi/sdi е най-добрия избор откъм здравина, надеждност и дълговечност.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 23 мар 2013 22:39

Честито и от мен колега ! Само виж как са нещата със ск.кутия -омаслявания нещо по нея да има , абе виж я и дали въобще нивото на маслото е наред ! Това им е слабото място на тях :exclaim И при най-малкото омасляване или теч оттам - спешно мерки :exclaim

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 24 мар 2013 6:56

rokera671 написа:Колега аз карам Рено с 1,5 ДЦИ мотор!И по горе някой се изцепи ,че се чупел !!

До колегата със здравото Рено :
Що не напишеш в нета : 1,5 DCI проблем с дюзи и помпа високо налягане ? :mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 24 мар 2013 7:06

Dobromirski написа:

До колегата със здравото Рено :
Що не напишеш в нета : 1,5 DCI проблем с дюзи и помпа високо налягане ? :mhihi

Аз гледам ,как върви ,как гори и дали ми създава проблеми!Какво да пиша в нета ?Регистриран съм в Рено форума и съм изчел много повече отколкото предполагаш!Пък и да съм писал някъде ,колегата да си взима Рено!?Не е сгрешил с Полото ,и аз доста се бях загледал по едно ,но то беше 2001г.Като ми създаде проблеми вие първи ще научите .

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”